1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Crypto Insurance: Το πρώτο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο κόσμο για απώλειες που...

Crypto Insurance: Το πρώτο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο κόσμο για απώλειες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα

Crypto Insurance: Το πρώτο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο κόσμο για απώλειες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Tης Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Πριν από μερικά χρόνια, αν κάποιος σας έλεγε ότι οι επενδύσεις στο χώρο των κρυπτονομισμάτων θα καλύπτονταν ασφαλιστικά, ενδεχομένως να νομίζατε ότι πρόκειται για πλάκα ή να ξεσπούσατε σε γέλια.

Κι όμως το πρώτο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει απώλειες που αφορούν τα κρυπτονομίσματα είναι πλέον γεγονός.

Η εταιρεία Nayms με έδρα τις Βερμούδες είναι η πρώτη εταιρεία στο κόσμο που θέτει σε κυκλοφορία ασφαλιστικά προγράμματα για απώλειες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, έπειτα από έγκριση που έλαβε από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές, επιτρέποντας στους ασφαλιστικούς της συνεργάτες να εργάζονται πάνω σε ρυθμιζόμενες ασφαλιστικές δραστηριότητες on-chain για πρώτη φορά.

Η αδειοδοτημένη εταιρεία είναι η Nayms SAC Ltd, μια εταιρεία διαχείρισης λογαριασμών (SAC) που επιτρέπει στους ασφαλιστικούς φορείς να εκτελούν συμβατές δραστηριότητες ασφάλισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το πρόγραμμα Crypto-to-crypto Cover απευθύνεται σε επενδυτές κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο μέσω των Nayms Smart Contracts, παρέχοντας κάλυψη για απώλειες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα της ίδιας ονομασίας. Η σύμβαση είναι αμετάβλητη και προκαθορισμένη από τους μεσίτες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, επομένως σύμφωνα με την εταιρεία ο κίνδυνος είναι διαφανής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Nayms, Dan Roberts, μιλώντας στο Insurance Business, δήλωσε ότι η ιδέα της εταιρείας να προσφέρει κάλυψη έναντι των κινδύνων από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα προέκυψε λόγω της ζήτησης που υπήρχε στην αγορά από επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να ανακάμψουν από το «κραχ» της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, που κορυφώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, μειώνοντας κατά συνολικά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια την αξία της νέας αυτής ψηφιακής αγοράς.

«Δεν θέλουμε να συμβαίνουν τέτοιου είδους ατυχήματα, μόνο και μόνο επειδή επηρεάζουν τη φήμη της αγοράς », δηλώνει ο Roberts.

«Μέσω της ασφάλισης διασφαλίζεται η επιβίωση των αξιόπιστων ψηφιακών νομισμάτων γεγονός που τα ισχυροποιεί, αποδυναμώνοντας παράλληλα τα λιγότερο φερέγγυα.»

«Όλοι στον χώρο της κρυπτογράφησης αναζητούν κάποιου είδους κάλυψη, είτε πρόκειται για διευθυντές και αξιωματούχους, είτε για μικρούς επενδυτές. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ασφάλιση.»

«Μπορεί να έχει συρρικνωθεί τους τελευταίους μήνες η αγορά, με νομίσματα όπως το Bitcoin να πέφτουν κατακόρυφα σε αξία, αλλά η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων παραμένει ισχυρή.»

«Με προϊόντα που προορίζονται να εξυπηρετήσουν θεσμικούς επενδυτές αλλά και ιδιώτες, η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης θα αποτελέσει έναν σταθερό πυλώνα για τους επενδυτές σε ένα κατά γενική ομολογία ασταθές περιβάλλον.»

Ασχολείσαι με κρυπτονομίσματα; Θέλεις να μάθεις τα πάντα για τις τεχνολογίες Blockchain; Δήλωσε συμμετοχή στο 1st Blockchain Conference | *Το πρώτο συνέδριο για τον κόσμο του Blockchain στη Β. Ελλάδα*

Eίσοδος ελεύθερη!

Κάνε την εγγραφή σου στο blockchainconference2022.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.