1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ο πληθωρισμός αυξάνει την υιοθέτηση της τηλεματικής!

Ο πληθωρισμός αυξάνει την υιοθέτηση της τηλεματικής!

Ο πληθωρισμός αυξάνει την υιοθέτηση της τηλεματικής!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της TransUnion στην Αμερική, από το τέλος του 2021 μέχρι τον Μάρτιο, η χρήση της τηλεματικής από τους καταναλωτές αυξήθηκε κατά 33% ως αποτέλεσμα της αύξησης του πληθωρισμού και της μείωσης της αγοραστικής αξίας των χρημάτων τους.  

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που διεξάχθηκε τον Νοεμβρίου 2021, η νέα έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 2.000 καταναλωτές και που διεξάχθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2022 ανακάλυψε ότι το ποσοστό εκείνων που έλαβαν προσφορά για ασφάλιση με τη χρήση της τηλεματικής, αυξήθηκε από 32% σε 40%. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης αύξηση των πελατών που επέλεξαν να υιοθετήσουν ένα συμβόλαιο τηλεματικής, με αύξηση από 49% σε 65% – υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι καταναλωτές ξεπερνούν σταδιακά τους φόβους σχετικά με την χρήση των δεδομένων τους με την ελπίδα να μειώσουν τα ασφάλιστρα.

Σύμφωνα με την Michelle Jackson, senior director της TransUnion’s, «Ο κλάδος είναι κάπως ώριμος για αυτό» συμπληρώνοντας ότι «Οι τιμές ανεβαίνουν σε όλους τους τομείς και η τηλεματική βρίσκεται στην αγορά ως ένας τρόπος για να αντισταθμίσετε ενδεχομένως το ασφάλιστρό σας για καλή συμπεριφορά και καλή οδήγηση».

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτή η μεγάλη αύξηση της υιοθέτησης της τηλεματικής σημειώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λόγω των πληθωρριστικών πιέσεων και των αυξανόμενων ασφαλίστρων από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτων παρουσιάζει αύξηση 4,3% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Market Intelligence, με ορισμένες πολιτείες να εμφανίζουν αυξήσεις μέχρι και 20%, όπως στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και το Τέξας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Επιπρόσθετα στην έκθεση αναφέρεται ότι εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου αυτό μπορεί επίσης να μεταβάλει στην αντίληψη και τη συμπεριφορά των καταναλωτών  σε σχέση με την Ασφάλιση Αυτοκινήτων.  Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που καταδεικνύεται από την έρευνα, είναι ότι η συνέχιση της αύξησης των καυσίμων κίνησης πιθανότατα θα παρακινήσουν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εργασία, προκειμένου να οδηγήσουν πολύ λιγότερο. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ασφαλίζουν το αυτοκίνητο τους κάνοντας τους να εξετάσουν την ασφάλιση με την χρήση της τηλεματικής έτσι ώστε να μειώσουν τα ασφάλιστρα τους.

Η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι, αν και τα ποσοστά αγορών ασφάλισης ακινήτων παρέμειναν πολύ υψηλά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, οι τιμές αυτές υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό είναι πιθανό να οφείλεται στην αύξηση των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων και στην αύξηση των τιμών των κατοικιών – οδηγώντας σε λιγότερες αγορές κατοικιών και, ως εκ τούτου, λιγότερες αγορές για ασφάλιση ακινήτων.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν δυνατότητες για νέες τεχνολογίες, παρόμοιες με την τηλεματική, για τα σπίτια των καταναλωτών και την ασφάλιση ακινήτων. Τυπικές οικιακές συσκευές όπως θερμοστάτες, ανιχνευτές καπνού ή ανιχνευτές CO2 θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και την ανταμοιβή της  καλής συμπεριφοράς και συντήρησης στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Καθώς ο πληθωρισμός αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, οι καταναλωτές αναρωτιούνται τι να προβλέψουν στις αγορές ασφάλισης αυτοκινήτων και ακινήτων. Οι εταιρείες πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα ασφάλιστρα τους για να προσαρμοστούν στο αυξανόμενο κόστος ζημιών, τα καιρικά φαινόμενα, τον πληθωρισμό και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Κλείνοντας η Michelle Jackson και το τι θα φέρει το μέλλον λέει ότι «Δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον… Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εκείνους τους άλλους παράγοντες που αναζητούν οι καταναλωτές όπως καλύτερη κάλυψη, καλύτερη εξυπηρέτηση, καλύτερες εμπειρίες, ένα πρόγραμμα τηλεματικής – για τους καταναλωτές που το θέλουν – σε σύγκριση με τι προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.