1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Την πρώτη συναλλαγή μέσω Blockchain ολοκλήρωσε ο όμιλος ΑΧΑ

Την πρώτη συναλλαγή μέσω Blockchain ολοκλήρωσε ο όμιλος ΑΧΑ

Την πρώτη συναλλαγή μέσω Blockchain ολοκλήρωσε ο όμιλος ΑΧΑ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την πρώτη της συναλλαγή μέσω Blockchain πραγματοποίησε ο Γαλλικός όμιλος ΑΧΑ. Συγκεκριμένα η AXA Investment Managers (AXA IM) ανακοινώσε ότι σε συνεργασία με τη Société Générale-Forge, ολοκλήρωσε την πρώτη της συναλλαγή στην αγορά με βάση την υποδομή blockchain.

Μέσω της πλατφόρμας σταθερού εισοδήματος της, η AXA IM αγόρασε από την Société Générale 3 εκατομμύρια ευρώ «μη εξασφαλισμένων» ομολόγων που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με τη μορφή «security token» στο δημόσιο blockchain Ethereum, για λογαριασμό της AXA France.

Ο Laurence Arnold, Επικεφαλής Διαχείρισης Καινοτομίας και Στρατηγικών Πρωτοβουλιών στην AXA IM, σχολίασε: «To blockchain έχει την δύναμη να αλλάξει δραστικά τις διαδικασίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς μέρος ή ολόκληρη η αλυσίδα αξίας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτήν την τεχνολογία μακροπρόθεσμα. Πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών επιταχύνοντας τις οικονομικές συναλλαγές και διευκολύνοντας την ανταλλαγή και αποθήκευση δεδομένων.

Αυτή η συναλλαγή αποτελεί μέρος του ταξιδιού μας για καινοτομίας, καθώς είμαστε πρόθυμοι να πραγματοποιήσουμε δοκιμές στο μεταβαλλόμενο οικοσύστημά μας, ανακαλύπτοντας νέες τεχνικές, νέες αγορές με την επιθυμία να εξυπηρετήσουμε και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας με τους πελάτες μας.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.