1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου...

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης.

Οι δύο στόχοι της συγκεκριμένης δράσης που συνδιοργανώνετε από την Insurance Europe και άλλους 10 Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, είναι αρχικά να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση γύρω από την πρόκληση του συνταξιοδοτικού ζητήματος και δεύτερο να λειτουργήσει σαν πλατφόρμα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να συζητήσουν πιθανές λύσεις που θα διασφαλίσουν ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα μπορούν να έχουν επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Η ομάδα των ενδιαφερόμενων μερών πίσω από την πρωτοβουλία προωθεί από κοινού τους δύο κύριους στόχους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης: την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συνταξιοδοτική πρόκληση και χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να συζητήσουν πιθανές λύσεις για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη μπορούν να υπολογίζουν σε επαρκείς και βιώσιμες συντάξεις σήμερα και αύριο.

Όπως αναφέρει η Insurance Europe οι δημογραφικές αλλαγές σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των ηλικιωμένων, τους αυξημένους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ασκούν σοβαρές πιέσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης ξεκίνησε εν μέσω αυτών των προκλήσεων, για να καταστεί μία πλατφόρμα που τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορέσουν να μοιραστούν ιδέες και βέλτιστες πρακτικές προς επίλυση αυτού του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του προγράμματος για το 2022 θα δημοσιευθούν μετά το καλοκαίρι σε μια νέα, ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί.

Συμμετέχουν οι Οργανισμοί: Ένωση Χρηματοπιστωτικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME), Πλατφόρμα AGE Europe, BETTER FINANCE, Συμμαχία Διασυνοριακών Οφελών – Ευρώπη (CBBA-Europe), Κοινοπραξία Έργου ETS, Ευρωπαϊκή Ένωση Παραιτειακών Ιδρυμάτων (AEIP), Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών (EBF), EFAMA, Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων Αξιών (FESE), Insurance Europe, Invest Europe και Pensions Europe.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.