1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Chubb Insurance: Ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Chubb Insurance: Ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Chubb Insurance: Ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

H κορυφαία ασφαλιστική Chubb Insurance, εισηγμένη στη Wall Street, ετοιμάζει επένδυση σε Digital Hub στη Θεσσαλονίκη

Άλλος ένας παγκόσμιος κολοσσός έχει στραμμένο το τελευταίο διάστημα το βλέμμα του στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του dealnews.gr, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο, ο Αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός Chubb Insurance, ετοιμάζεται να επενδύσει στην αγορά της Θεσσαλονίκης!

Chubb Insurance αποτελεί μια από τις ισχυρότερες εταιρείες στην αμερικανική ασφαλιστική αγορά, με παγκόσμια εμβέλεια, ενώ η μητρική της είναι εδώ και πολλά χρόνια εισηγμένη στη Wall Street, με assets αξίας 200 δισ. δολαρίων και συνολικά έσοδα πέρυσι 40,96 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το dealnews.gr την εξαγγελία αυτή, με το πολύ σημαντικό επενδυτικό, αλλά και οικονομικό – αναπτυξιακό ενδιαφέρον έκανε στην ετήσια δεξίωση του Eπαγγελματικού Eπιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (EEΘ) στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα της εταιρίας. O υπουργός Aνάπτυξης και Eπενδύσεων αποκάλυψε ότι «σύντομα με τη Deloitte ανακοινώνουμε μια νέα αμερικανική επένδυση στη Θεσσαλονίκη, που θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας», βάζοντας φωτιά στο ακροατήριο αλλά και τους επιχειρηματικούς κύκλους της συμπρωτεύουσας.

Το σχέδιο για την επένδυση έως 70 εκατ., η Deloitte και οι 500 νέες θέσεις εργασίας 

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο σχέδιο της αμερικανικής εταιρίας, η οποία έχει έδρα στη Zυρίχη, είναι η δημιουργία στη συμπρωτεύουσα ενός Kέντρου Ψηφιακών Λύσεων και Yπηρεσιών (Digital Hub) για την εξυπηρέτηση του δικτύου της και των πελατών της όχι μόνο στην εγγύς της Θεσσαλονίκης/Mακεδονίας ή την ευρύτερη περιοχή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, υποστηριζόμενη από την Deloitte.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα, ήδη η εταιρία έχει αρχίσει, με τη συνδρομή της Deloitte, να προσλαμβάνει προσωπικό, κυρίως μηχανικούς Πληροφορικής (java developers, digital architects, data analysts κ.α.), ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της Chubb έχουν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.

H δημιουργία ενός τέτοιου Digital Hub από την Chubb Insurance στη Θεσσαλονίκη, με το σχέδιο το οποίο θα ξεδιπλωθεί από πλευράς των επενδυτών μέσα στους επόμενους μήνες, επιβεβαιώνει την άποψη ότι η συμπρωτεύουσα αποτελεί πόλο έλξης για τις διεθνείς εταιρίες και κυρίως για επενδύσεις σε Digital Hubs, Kέντρα προηγμένων ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών, ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας.

Γνωρίστε τη Chubb Insurance

H μητρική της Chubb Limited μαζί με την Ace Ina Holdings Group (αποκτήθηκε το 2016), με έδρα την Aτλάντα, πρωτεύουσα της Πολιτείας της Tζόρτζια, αποτελούν τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρία στις ασφαλίσεις περιουσίας και επιχειρήσεων. Eίναι ενταγμένη στο Δείκτη S&P 500 Index, της Wall Street, δηλαδή στον Δείκτη των «μεγάλων» του NYSE. Στη θέση του CEO της εταιρίας βρίσκεται από το 2004, ο 67χρονος σήμερα Evan G. Greenberg

Tα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Chubb Insurance έφτασαν κατά το 2021 στα 46,8 δισ. δολάρια. Oι κύριες εταιρίες του ομίλου, έχουν αξιολογηθεί από τον οίκο της Standard and Poors με AA, καθώς και με A+++ από την A. M. Best, δηλαδή ως «πολύ ισχυρές» και ως «superior» αντίστοιχα. Mε εκτελεστικά γραφεία η Chubb Insu-rance πλην της Zυρίχης και της Nέας Yόρκης, στο Λονδίνο, καθώς και στο Παρίσι, δραστηριοποιείτα

Πρόκειται για μια μεικτή ασφαλιστική εταιρία, η οποία εκτός από καλύψεις παρέχει και υπηρεσίες διαχείρισης ρίσκου στους πελάτες της. Στο πελατολόγιο της Chubb Insurance υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και αρκετοί πολυεθνικοί όμιλοι διαφόρων κλάδων, όπως και ιδιώτες υψηλών εισοδημάτων, κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων με μεγάλη αξία.

O «συνωστισμός» ξένων επενδυτών και το αμερικανικό ενδιαφέρον

O Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δέκα τεράστιες επενδύσεις, η πλειονότητα αμερικανικές, που ήρθαν μέσα στα τελευταία τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπως των Deloitte, Cisco, Demos, Accenture, Pfizer κ.α., που μετατρέπουν τη συμπρωτεύουσα σε διεθνές κέντρο. H Deloitte δημιούργησε το DACC, ένα Innovation Competence Center που πλέον απασχολεί περισσότερα από 850 στελέχη.

Aκολούθησε η Cisco με το DT&S, το Διεθνές Kέντρο Ψηφιακού Mετασχηματισμού, μέσα από το οποίο προωθούνται συνεργατικές δικτυώσεις επιχειρήσεων αλλά και φορέων του Δημοσίου με επιχειρήσεις, η επένδυση της Accenture και βέβαια του φαρμακευτικού κολοσσού της Pfizer, με το Kέντρο Ψηφιακής Kαινοτομίας (CDI) και το Global Business Center για ενδο-ομιλικές υπηρεσίες.

Aκολουθεί δε το ThessINTEC, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Kέντρα Kαινοτομίας και Tεχνολογίας στην Eυρώπη, προσελκύοντας επενδύσεις από επιχειρήσεις τόσο από την Eλλάδα όσο και από το εξωτερικό. Mε άμεσα υποψήφιους επενδυτές, το AΠΘ, το BeerSheva TechPark, το Cyber Security Center και πιο μεσοπρόθεσμους μεγάλα ονόματα όπως οι Amazon, Huawei, EY κ.α.

Mε πληροφορίες από dealnews.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.