1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Χρ. Πατσαλίδης: Εναρμόνιση του ασφαλιστικού κλάδου στα νέα δεδομένα

Χρ. Πατσαλίδης: Εναρμόνιση του ασφαλιστικού κλάδου στα νέα δεδομένα

Χρ. Πατσαλίδης: Εναρμόνιση του ασφαλιστικού κλάδου στα νέα δεδομένα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στις προκλήσεις που αναφύονται για την ασφαλιστική βιομηχανία, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχει διαμορφώσει για την οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στο πλαίσιο του 12ου Nicosia Economic Congress ο Διευθύνων Σύμβουλος της HB Insurance Holding Ltd, Χρίστος Πατσαλίδης.

Με κεντρικό θέμα τις απρόβλεπτες προκλήσεις, τις αναμενόμενες εξελίξεις και τεχνολογικές αναβαθμίσεις του κλάδου, ο κ. Πατσαλίδης, είπε πως μετά από δύο χρονιές αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας των αλυσιδωτών επιπτώσεων που έφερε η πανδημία του covid, φέτος βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Έναν πόλεμο που, όπως υπέδειξε, θα επηρεάσει και τους δείκτες της οικονομίας μας.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, παρά την αβεβαιότητα και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις από την πανδημία, η κυπριακή οικονομία το 2021 απέδειξε ότι αντέχει στα δύσκολα και κατάφερε να σημειώσει το 2021 μια σημαντική ανάκαμψη της τάξης του 5,5% σε σχέση με το 2020, η οποία στηρίχθηκε από το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

Όπως υπέδειξε ο Διευθυντής της HB Insurance, μεσοπρόθεσμα, η πραγματική οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ενισχυθεί από τα διαθέσιμα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου η Κύπρος αναμένεται να αντλήσει €1,2 δις. μέχρι το 2026 και τα οποία στοχεύουν στη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το 2023

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πρωταρχικός στόχος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας ήταν και παραμένει η στήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας και των πελατών της, παραχωρώντας νέα δάνεια και επενδύοντας σε τομείς που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας», τόνισε.  

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, είπε στη συνέχεια ο Χρίστος Πατσαλίδης, κάνοντας λόγο για εμφανή στροφή προς τα ψηφιακά κανάλια εξυπηρέτησης. «Με σημαντική επένδυση στην τεχνολογία, καλούμαστε να εναρμονιστούμε και να εξελιχθούμε με τα νέα δεδομένα, προσφέροντας καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, μέσα από εξατομικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία, διατηρώντας πάντοτε ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και χωρίς να ξεχνάμε ποτέ τη σημασία της ανθρώπινης επαφής», είπε.

«Εξίσου μεγάλη πρόκληση είναι και οι αλλαγές στο νομοθετικό και λογιστικό πλαίσιο που διέπει τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ σημαντικά θα μας επηρεάσει και η χρέωση αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις, καθώς οι πελάτες αναζητούν εναλλακτικές επιλογές και ασφαλιστικά προϊόντα συνδεδεμένα με επενδύσεις, όπως αυτά που προσφέρει η Hellenic Life», κατέληξε ο Χρίστος Πατσαλίδης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.