1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Στα 6,4 δισ. οι ασφαλισμένες απώλειες από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Στα 6,4 δισ. οι ασφαλισμένες απώλειες από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Στα 6,4 δισ. οι ασφαλισμένες απώλειες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με την εταιρεία Karen Clark & Company (KCC), η οποία μέσω λογισμικού παρέχει πρωτοποριακά εργαλεία διαχείρισης κινδύνου καταστροφών, οι συνολικές ασφαλισμένες απώλειες από τον σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ που έπληξε τη δυτική ακτή του νησιού Χονσού στην Ιαπωνία θα φτάσουν τα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις απώλειες κατοικιών να αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα του συνόλου.

Περιγράφοντας τις λεπτομέρειες του γεγονότος, η εταιρεία μοντελοποίησης κινδύνου δήλωσε ότι αυτός ο σεισμός του 2024 στη χερσόνησο Noto επηρέασε επίσης και τις εξής περιοχές: Ishikawa, Niigata, Toyama και Fukui.

Ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα ρηχών ανάστροφων ρηγμάτων, τα οποία το KCC εξήγησε ως γεωλογικά στρώματα στη μία πλευρά ενός επιπέδου ρήγματος που ωθούνται πάνω από τα στρώματα της άλλης πλευράς.

«Αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις γνώρισαν πολύ υψηλή κίνηση εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των Shika, Nanao, Wajima, Suzu, Anamizu και Noto», ανέφερε το KCC.

Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός από το 2015 και ο πιο θανατηφόρος στη χώρα από το 2016.

Η εταιρεία συνέχισε: «Τα σπίτια Machiya αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο του οικιστικού αποθέματος στο νομό Ishikawa και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα κατά τη διάρκεια σεισμών, επειδή οι βαρείς χωμάτινοι τοίχοι τους, οι παραδοσιακές ξύλινες κατασκευές και οι κεραμοσκεπές είναι πιο επιρρεπείς στην κατάρρευση από τα σύγχρονα υλικά όπως ο χάλυβας και το οπλισμένο σκυρόδεμα».

Η KCC παρατήρησε επίσης ότι η μακρά στενή διάταξη των σπιτιών Machiya μπορεί να κάνει τις δομές πιο ευαίσθητες σε πλευρικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια ισχυρής ανακίνησης.

«Τα περισσότερα από τα εναπομείναντα κτίρια κατοικιών είναι ξύλινα κτίρια 1 και 2 ορόφων. Αυτά τα κτίρια έχουν καλύτερη αντισεισμική αντοχή από τα κτίρια Machiya επειδή έχουν ξύλινα πλαίσια μερικώς ενισχυμένα από ελαφρύ μέταλλο και αναμένεται να έχουν υποστεί χαμηλότερα επίπεδα ζημιών. Ωστόσο, σε περιοχές σημαντικής κίνησης εδάφους, αυτά τα ξύλινα κτίρια μπορούν να υποστούν σοβαρές ζημιές», πρόσθεσε η KCC.

Η εταιρεία συνέχισε: «Η ηλικία παίζει επίσης ρόλο. Σε όλη την Ishikawa, το ένα τρίτο όλων των κτιρίων κατοικιών χρονολογείται πριν από το 1981. Τα εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια στις πληγείσες πόλεις είναι κυρίως μεταλλικές κατασκευές, οι οποίες έχουν σημαντικά υψηλότερη αντισεισμικότητα. Οι απώλειες οικιστικών ακινήτων αναμένεται να υπερβούν αυτές των εμπορικών και βιομηχανικών ακινήτων».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.