1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αντέχουν οι Ασφαλιστικές τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο;

Αντέχουν οι Ασφαλιστικές τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο;

Αντέχουν οι Ασφαλιστικές τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε σήμερα το τέταρτο έγγραφο της από μία σειρά εγγράφων αναφορικά με τις μεθοδολογικές αρχές των ασκήσεων αντοχής ακραίων καταστάσεων στον ασφαλιστικό τομέα.

Το έγγραφο επικεντρώνεται στους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την ενίσχυση του πλαισίου της EIOPA για τις ασκήσεις αντοχής ακραίων καταστάσεων!

Στόχος του εγγράφου είναι να θέσει τις βάσεις για την αξιολόγηση της χρηματοοικονομικής ανθεκτικότητας των ασφαλιστών υπό σοβαρά αλλά και εύλογα σενάρια περιστατικών στον κυβερνοχώρο. Οι μεθοδολογικές αρχές καλύπτουν την ανθεκτικότητα των ίδιων των ασφαλιστών στον κυβερνοχώρο και τα τρωτά σημεία που σχετίζονται με τον κίνδυνο αναδοχής στον κυβερνοχώρο.

Συνολικά, οι αρχές αναμένεται να βοηθήσουν στη φάση σχεδιασμού των μελλοντικών προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων στον τομέα των ασφαλίσεων, με έμφαση στους κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Οι δοκιμές επιχειρησιακής ανθεκτικότητας, όπως απαιτείται βάσει του νόμου για την ψηφιακή επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (DORA), δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος εγγράφου.

Οι αρχές βασίζονται στη σχετική και συνεχώς εξελισσόμενη ρυθμιστική και εποπτική εμπειρία στον τομέα αυτό. Ως εκ τούτου, το προτεινόμενο πλαίσιο ενδέχεται να εξελιχθεί στο μέλλον ώστε να αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις στην αξιολόγηση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  EIOPA: Οι προσδοκίες της για την Εποπτεία Ανστασφάλισης

Το έγγραφο έλαβε επίσης υπόψη τις παρατηρήσεις που υπέβαλαν τα ενδιαφερόμενα μέρη κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.

Δείτε το έγγραφο εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.