1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Allianz: Πουλά το πλειοψηφικό πακέτο των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία

Allianz: Πουλά το πλειοψηφικό πακέτο των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία

Allianz: Πουλά το πλειοψηφικό πακέτο των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσό Allianz SE ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο του ρωσικού του βραχίονα, έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ στην Interholding LLC, μητρική εταιρεία του ρωσικού ασφαλιστικού ομίλου P/C Zetta Insurance.

Μόλις η συναλλαγή ολοκληρωθεί η Allianz θα κατέχει το 49,9% της ενοποιημένης εταιρείας, ενώ η συγκεκριμένη συμφωνία δεν πρόκειται να επηρεάσει την κεφαλαιοποίηση φερεγγυότητας και τη ταμειακή της θέση. Αυτή τη στιγμή οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν την εν λόγω συναλλαγή, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν στην έγκρισή της.

Στόχος της Allianz είναι να περιορίσει τις δραστηριότητές στη Ρωσία, εξαιτίας της αστάθειας που παρατηρείται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αλλά και της πολεμικής της σύγκρουσης με την Ουκρανία, ενώ με την πώληση αυτή επιθυμεί να διασφαλίσει τη συνέχειά της έναντι των εργαζομένων και των πελατών της.

Η Zetta Insurance που ανήκει στην Interholding διαθέτει περισσότερα από 120 σημεία πώλησης στη Ρωσία με 6.500 αντιπροσώπους σε 150 ρωσικές πόλεις. Η εταιρεία, η οποία έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες, εκτός από πελάτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχει συνεργασίες με 350 αντιπροσώπους αυτοκινήτων και 30 εμπορικές τράπεζες στη χώρα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.