1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Sanlam και η Allianz ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν...

Η Sanlam και η Allianz ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο στην Αφρική!

Η Sanlam και η Allianz ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο στην Αφρική!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού, η Allianz και Sanlam, η μεγαλύτερη εταιρεία μη τραπεζικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Αφρική και ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με έναν αιώνα ιστορίας στην Αφρική, συμφώνησαν να συνδυάσουν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές τους δραστηριότητες σε ολόκληρη την Αφρική για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο Pan- Αφρικανική μη τραπεζική οντότητα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην ήπειρο.

Αυτός ο συνδυασμός σημαίνει ότι οι πελάτες σε ολόκληρη την Αφρική θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία και την οικονομική ισχύ δύο αξιοσέβαστων και γνωστών εμπορικών σημάτων. 

Η κοινοπραξία θα στεγάσει τις επιχειρηματικές μονάδες τόσο της Sanlam όσο και της Allianz στις αφρικανικές χώρες όπου η μία ή και οι δύο εταιρείες έχουν παρουσία. Η Ναμίμπια θα συμπεριληφθεί σε μεταγενέστερο στάδιο και η Νότια Αφρική αποκλείεται από τη συμφωνία. 

Ισχυρές συνέργειες

Οι συνδυασμένες δραστηριότητες της Sanlam και της Allianz θα δημιουργήσουν μια κορυφαία παναφρικανική οντότητα μη τραπεζικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που θα δραστηριοποιείται σε 29 χώρες σε όλη την ήπειρο. Η κοινοπραξία θα είναι ο μεγαλύτερος Παναφρικανικός ασφαλιστικός παίκτης και αναμένεται να καταταγεί στην πρώτη τριάδα, στην πλειονότητα των αγορών όπου θα δραστηριοποιείται η οντότητα. Η οικονομική οντότητα αναμένεται να έχει συνολική συνολική μετοχική αξία του ομίλου (GEV) που υπερβαίνει τα 33 δισεκατομμύρια ραντ Νότιας Αφρικής (περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Sanlam και η Allianz θα αξιοποιήσουν η μία τις δυνάμεις της άλλης για να ξεκλειδώσουν τις συνέργειες και να προσφέρουν στους πελάτες τις καλύτερες στην κατηγορία τους, καινοτόμες ασφαλιστικές λύσεις και τεχνική αριστεία. Η κοινοπραξία θα δημιουργήσει αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω μεγαλύτερων οικονομιών κλίμακας, ευρύτερης γεωγραφικής παρουσίας, μεγαλύτερου συνδυασμένου μεριδίου αγοράς και μιας πιο διαφοροποιημένης προσφοράς προϊόντων.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Sanlam στην Αφρική με τις παγκόσμιες δυνατότητες και τις ασφαλιστικές λύσεις της Allianz, ιδιαίτερα για πολυεθνικές επιχειρήσεις, η συνεργασία στοχεύει να αυξήσει τη διείσδυση των ασφαλίσεων ζωής και γενικά, να επιταχύνει την καινοτομία προϊόντων και να προωθήσει την οικονομική ένταξη σε αφρικανικές αγορές υψηλής ανάπτυξης.

«Σύμφωνα με τη δεδηλωμένη φιλοδοξία της Sanlam να είναι κορυφαίος Παναφρικανικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η προτεινόμενη κοινή επιχείρηση θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση αυτής της φιλοδοξίας. Θα ενισχύσει επίσης την ηγετική μας θέση σε πολλές βασικές αγορές που αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής μας για την Αφρική, την ποιότητα κατασκευής και την κλίμακα όπου έχει σημασία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την Allianz συνεργάτες και πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία και η οικονομική τους ισχύς θα προσθέσουν τεράστια αξία στις επιχειρήσεις μας», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sanlam, Paul Hanratty .

«Σύμφωνα με την επιχειρηματική μας στρατηγική για την επέκταση της ηγετικής μας θέσης μέσω κλίμακας και νέων μοντέλων συνεργασίας, η Allianz είναι στην ευχάριστη θέση να επιταχύνει την ανάπτυξή της σε αυτή τη σημαντική περιοχή μέσω μιας συνεργασίας με τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς. Οι δυνατότητες της Sanlam επεκτείνουν την τοπική μας εμβέλεια και διείσδυση στην αγορά, και η κοινοπραξία μας επιτρέπει να καθιερώσουμε ηγετικές θέσεις σε βασικές αναπτυσσόμενες αγορές για την Allianz», λέει το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE Christopher Townsend .

«Επιπλέον, η Sanlam μοιράζεται τις αξίες της εταιρείας μας, τον σκοπό μας να εξασφαλίσουμε το μέλλον για τους πελάτες μας και τη μακροπρόθεσμη, γενεαλογική μας προσέγγιση για την ανάπτυξη σε νέες αγορές».

Η προεδρία της εταιρικής σχέσης κοινοπραξίας θα εναλλάσσεται κάθε δύο χρόνια μεταξύ της Sanlam και της Allianz. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της οντότητας θα οριστεί σε εύθετο χρόνο.

Η συμφωνία υπόκειται σε ορισμένους όρους προηγούμενου, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρχές ανταγωνισμού, τις ρυθμιστικές αρχές χρηματοπιστωτικών/ασφαλιστικών αρχών και τυχόν συνήθεις όρους που η Sanlam και/ή η Allianz θα πρέπει να πληρούν για κάθε δικαιοδοσία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.