1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Forbes Fintech 50: Τρεις insurtech εταιρείες που ξεχώρισαν το 2022

Forbes Fintech 50: Τρεις insurtech εταιρείες που ξεχώρισαν το 2022

Forbes Fintech 50: Τρεις insurtech εταιρείες που ξεχώρισαν το 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για τις εταιρείες του insurtech κλάδου το 2021 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Ήταν η χρονιά που οι επενδύσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καταφέρνοντας να φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια, ποσό διπλάσιο σε σχέση με το 2020.

Από το 2012 κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes δημοσιεύει την λίστα με τις καλύτερες 50 Fintech εταιρείες καλύπτοντας τόσο τον ασφαλιστικό κλάδο όσο και τον τραπεζικό τομέα. Αυτή τη χρονιά η λίστα FinTech50 αναγνώρισε επιχειρήσεις που ήταν σε διαφορετικά στάδια της εξέλιξης τους.

Οι τρεις insurtech εταιρείες που ξεχώρισαν είναι οι εξής:

Coalition

Η εταιρεία συνδυάζει την κυβερνοασφάλιση (cybersecurity insurance) με εργαλεία προληπτικής παρακολούθησης των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, βοηθώντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαχειριστούν αυτούς τους κινδύνους. Η εταιρεία που έχει πίσω τις μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς όπως η Swiss Re και τη Lloyd’s του Λονδίνου, παρέχει καλύψεις κυβερνοασφάλισης ύψους $15 εκατομμυρίων σε κάθε πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τις κυβερνοεπιθέσεις να αποτελούν μία αυξανόμενη ανησυχία, τα ασφάλιστρα της εταιρείας το 2021 έφτασαν τα $315 εκατομμύρια σημειώνοντας θεαματική αύξηση από τα $56 εκατομμύρια του 2020.

Κεντρικά Γραφεία: San Francisco, California

Χρηματοδότηση: $520 εκατομμύρια από Index Ventures, T. Rowe Price, Durable Capital και άλλους

Πρόσφατη αποτίμηση αξίας: $3,5 Εκατομμύρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Metlife Cyprus: Αναδεικνύεται ξανά σε ... Great Place to Work

Συνιδρυτές: CEO Joshua Motta, πρώην αξιωματικός της  CIA και ο τραπεζίτης των Goldman Sachs, John Hering.

Newfront Insurance

Μεσιτικό γραφείο που μετρά 5 χρόνια ζωής, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογικές λύσεις μαζί με ένα δίκτυο διαμεσολαβητών με σκοπό τις πιο αποδοτικές πωλήσεις στους τομείς της ασφάλισης επιχειρήσεων και ωφελημάτων εργαζομένων. Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από τις παραδοσιακές προμήθειες. Το λογισμικό της εταιρείας επιτρέπει την καταχώρηση αιτήσεων σε πολλές ασφαλιστικές εταιρείες συμπληρώνοντας την ίδια φόρμα ερωτήσεων. Τον Αύγουστο του 2021 συγχωνεύτηκε με την μεσιτική εταιρεία ABD, μία μεσιτική εταιρεία στον τομέα των ασφαλίσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εργοδοτεί 400 άτομα.

Κεντρικά Γραφεία: San Francisco, California

Χρηματοδότηση: $300 εκατομμύρια από τους Goldman Sachs, Founders Fund, Y Combinator και άλλους

Πρόσφατη αποτίμηση αξίας: $2,2 Εκατομμύρια

Συνιδρυτές: CEO Spike Lipkin, βετεράνος της Opendoor.com και ο CTO Gordon Wintrob.

Next Insurance

Προσφέρει ασφάλιση μικρών επιχειρήσεων προσαρμοσμένη στον κάθε κλάδο, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη στην επεξεργασία των αιτήσεων η οποία χρειάζεται μόνο 10 λεπτά ενώ προσφέρει 24ώρη πρόσβαση στα πιστοποιητικά ασφάλισης και έχει δικό της τμήμα διαχείρισης απαιτήσεων. Τα έσοδα από ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2021 έφτασαν τα $650 εκατομμύρια, καταφέρνοντας τριπλασιασμό σε σχέση με το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κορυφαίες διακρίσεις για την Interamerican στα Digital Finance Awards 2024

Κεντρικά Γραφεία: Palo Alto, California

Χρηματοδότηση: $881 million από CapitalG, Ribbit Capital, Munich Re Ventures και άλλους

Πρόσφατη αποτίμηση αξίας: $4 δισεκατομμύρια

Συνιδρυτές: CEO Guy Goldstein, Alon Huri, Nissim Tapiro.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.