1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο: Πόρσε και Λαμποργκίνι που χάθηκαν στη θάλασσα...

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο: Πόρσε και Λαμποργκίνι που χάθηκαν στη θάλασσα μπορεί να κοστίσουν 155 εκατομμύρια δολάρια

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο: Πόρσε και Λαμποργκίνι που χάθηκαν στη θάλασσα μπορεί να κοστίσουν 155 εκατομμύρια δολάρια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με την Allianz Global Corporate & Specialty, οι πυρκαγιές στα πλοία συνιστούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας.

Του Χρήστου Γαβαλά

Τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια θα είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος που θα υποστεί η Volkswagen AG εξαιτίας της φωτιάς που έπιασε στο φορτηγό πλοίο Felicity Ace και το οποίο μετέφερε 4.000 οχήματά της. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, από τη συνολική αξία περίπου 438 εκατομμυρίων δολαρίων των εμπορευμάτων στο πλοίο το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες στα ανοικτά των ακτών των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας, ο όμιλος Russell μετέφερε την εκτίμηση ότι υπάρχουν αυτοκίνητα συνολικής αξίας 401 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο όμιλος VW είχε στο φορτηγό πλοίο μοντέλα Volkswagen, Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini.

Όσον αφορά στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, Mitsui OSK Lines Ltd, ανέφερε στον ιστότοπό της ότι δύο μεγάλα ρυμουλκά με πυροσβεστικό εξοπλισμό αναμένονταν να φτάσουν στις αρχές της εβδομάδας για να αρχίσουν να πετούν νερό μαζί με μια αρχική ομάδα διάσωσης που βρισκόταν ήδη στο πλοίο για να χαμηλώσει τις θερμοκρασίες του. 

Ο Όμιλος Russell μοντελοποιεί τη συνολική αξία των οχημάτων επί του πλοίο, επομένως οι προβλέψεις απωλειών υποθέτουν ότι όλα τα οχήματα έχουν χαθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδική ασφάλεια: Τι είναι ο οδηγικός θυμός; Πώς τον αντιμετωπίζουμε;

Ο σύμβουλος του ομίλου εκτιμά ότι εταιρείες αυτοκινήτων -εκτός της VW- μπορεί να έχουν χάσει οχήματα αξίας περίπου 246 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Felicity Ace έχει περίπου το μέγεθος τριών γηπέδων ποδοσφαίρου. Ήταν καθ’ οδόν προς ένα λιμάνι στο Ντέιβισβιλ του Ρόουντ Άιλαντ, από το λιμάνι του Έμντεν της Γερμανίας όταν ξέσπασε η φωτιά στις 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα δε με την Allianz Global Corporate & Specialty, μπορεί οι απώλειες στη ναυτιλία να έχουν μειωθεί κατά 50% την τελευταία δεκαετία, ωστόσο, οι πυρκαγιές στα πλοία συνιστούν ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας, έχοντας αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι το 2020.

Παράλληλα, η έλλειψη μέριμνας για ύπαρξη εσωτερικών διαφραγμάτων μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην πυρασφάλεια και δεν αποκλείεται μια μικρή πυρκαγιά σε ένα όχημα ή μία βλάβη στην μπαταρία να δύναται να θέσει ένα συμβάν πολύ γρήγορα εκτός ελέγχου.

Πηγή: underwriter.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.