1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Airbnb: Τα ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρει και τα σχέδια της εταιρείας...

Airbnb: Τα ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρει και τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον!

Airbnb: Τα ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρει και τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τεχνολογικοί και άλλοι κολοσσοί να εισέρχονται με διάφορους τρόπους στην ασφαλιστική αγορά. Από την Amazon που μέσα από συνεργασίες προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι την Tesla και την Toyota που λανσάρουν τα δικά τους ασφαλιστικά προγράμματα.

Τον περασμένο χρόνο, ακόμη ένας κολοσσός ξεκίνησε να προσφέρει ασφαλιστικά προγράμματα στους πελάτες του. Πρόκειται για την πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων Airbnb. Το ασφαλιστικό πρόγραμμα της αμερικανικής εταιρείας ονομάζετε AirCover και προσφέρει από 1 εκατομμύριο δολάρια προστασία στους ιδιοκτήτες των ακινήτων για ζημιές και για αστική ευθύνη.

Το AirCover χωρίζετε σε 3 μέρη και προσφέρει κάλυψη μόνο κατά την διάρκεια που το υποστατικό ενοικιάζετε μέσω της πλατφόρμας της Airbnb. Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αντικαθιστά την ασφάλεια κατοικίας ή την ασφάλεια αστικής ευθύνης που θα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους προτρέπει εάν δεν είναι σίγουροι για τι είδος κάλυψη χρειάζονται να επικοινωνήσουν με τον ασφαλιστή τους.

Η βασική κάλυψη του AirCover αφορά την προστασία του οικοδεσπότη/ιδιοκτήτη από ζημιές στο υποστατικό ή στα περιεχόμενα του, που μπορεί να προξενήσουν οι φιλοξενούμενοι/ενοικιαστές. Επιπρόσθετα καλύπτει το μη αναμενόμενο κόστος καθαρισμού ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των φιλοξενούμενων και την απώλεια εισοδήματος από ακύρωση κρατήσεων λόγω ζημιών που έγιναν στο υποστατικό.

Πέραν τον πιο πάνω, το πρόγραμμα προστασίας της Airbnb προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης για τον οικοδεσπότη σε περίπτωση που ο φιλοξενούμενος τραυματιστεί ή τα υπάρχοντα του πάθουν ζημιά ή κλαπούν ενώ μένει στο υποστατικό. Η προστασία αφορά και όσους βοηθούν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου όπως καθαριστές και άλλοι. Επιπρόσθετα το συγκεκριμένο μέρος καλύπτει και ζημιές που θα προκληθούν από τους φιλοξενούμενους σε κοινόχρηστους χώρους.

Η τελευταία κάλυψη αφορά και πάλι αστική ευθύνη μέχρι 1 εκατομμύριο δολάρια αυτή την φορά στην περίπτωση που κάποιος φιλοξενούμενος τραυματιστεί ή τα υπάρχοντα του υποστούν ζημιά ή κλαπούν στην διάρκεια δραστηριότητας του προγράμματος Airbnb Experience

Η εταιρεία σκοπεύει σύντομα να προσφέρει επιπρόσθετη ασφαλιστική προστασία για τους πελάτες της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέχρι την άνοιξη και μέσα από συνεργασία με ασφαλιστικό οργανισμό, θα λανσάρει ένα «προσαρμοσμένο» προϊόν ταξιδιωτικής ασφάλισης που θα προσφέρετε αποκλειστικά στους επισκέπτες της Airbnb.

Ακόμη, η Airbnb παρουσίασε ένα Πρόγραμμα Υποστήριξης για την πανδημία που αφορά τους επισκέπτες που δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να χρησιμοποιήσουν την κράτηση τους λόγω απροσδόκητων ταξιδιωτικών διαταραχών που προκλήθηκαν από κυβερνητικά μέτρα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις και όταν οι επισκέπτες δεν μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων στο πλαίσιο της πολιτικής ακύρωσης των ιδιοκτητών του ακινήτου, η Airbnb θα προσφέρει ταξιδιωτικό κουπόνι για το 50% του κόστους της κράτησης.

aircover-covers

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.