1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Στο 4.9% του ΑΕΠ τα ασφάλιστρα στην Κύπρο το 1ο τρίμηνο...

Στο 4.9% του ΑΕΠ τα ασφάλιστρα στην Κύπρο το 1ο τρίμηνο του 2023!

Στο 4.9% του ΑΕΠ τα ασφάλιστρα στην Κύπρο το 1ο τρίμηνο του 2023!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σημαντική αύξηση του ποσοστού των ασφαλίστρων επί του ΑΕΠ είχαμε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν το περασμένο έτος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το πρώτο τρίμηνο του έτους (σε μετρήσεις όγκου και διορθωμένο ως τις εποχικές διακυμάνσεις) ανήλθε στα €6,2 δισεκατομμύρια.

Από την άλλη με βάση τα αντίστοιχα αποτελέσματα που δημοσίευσε πριν μερικές μέρες ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για το 1ο τρίμηνο του έτους, τα συνολικά ασφάλιστρα του ασφαλιστικού κλάδου ξεπέρασαν τα €306 εκατομμύρια.

Με βάση τα πιο πάνω, η παραγωγή ασφαλίστρων του πρώτου τριμήνου αντιστοιχεί στο 4,9% του ΑΕΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό για ολόκληρη την περασμένη χρονιά είχε διαμορφωθεί στο 4,34%.

Πρόκειται για άλλη μία ένδειξη της ανθεκτικότητας αλλά και της ανοδικής πορείας που διαγράφει ο ασφαλιστικός κλάδος παρόλη την αστάθεια που υπάρχει διεθνώς λόγο του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.