1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τέλος του μήνα το 14ο Διεθνές Ασφαλιστικό Συνέδριο στο Ελσίνκι

Τέλος του μήνα το 14ο Διεθνές Ασφαλιστικό Συνέδριο στο Ελσίνκι

Τέλος του μήνα το 14ο Διεθνές Ασφαλιστικό Συνέδριο στο Ελσίνκι
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πλησιάζουν οι μέρες για το 14ο Διεθνές Ασφαλιστικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι στις 30 Μαΐου!

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι υψηλού επιπέδου και περιλαμβάνει εξέχοντες ομιλητές από τον κλάδο, τις ρυθμιστικές αρχές, τους πολιτικούς και όχι μόνο. Θα συζητηθούν ορισμένα από τα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος, όπως η κλιματική αλλαγή, το ταξίδι του καταναλωτή, η ρύθμιση, η ποικιλομορφία, η ισότητα και η ένταξη.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας και διοργανώνεται από την Insurance Europe σε συνεργασία με την Finance Finland, θα έχει στο επίκεντρο των συζητήσεων θέματα που αφορούν τις προκλήσεις και τον ρόλο του ασφαλιστικού κλάδου στην κοινωνία σήμερα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί περίπου μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της ΕΕ και θα συγκεντρώσει και πάλι εκατοντάδες αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο.

Session 1: Προστατεύοντας τους ανθρώπους- Το μέλλον της κλιματικής ασφάλισης

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί πιο τακτικές και σοβαρές καταστροφές. Αυτό έχει βαθιές επιπτώσεις στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την οικονομική προσιτότητα και τη διαθεσιμότητα της ασφάλισης.

Αυτή η συνεδρίαση θα εξετάσει τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στους ανθρώπους και στον κλάδο. Θα συζητηθεί ο καλύτερος τρόπος για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, τη διαχείριση των συναφών κινδύνων και την υποστήριξη των προσπαθειών προσαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ΕΕ να παραμείνει στην πορεία για την υλοποίηση του Solvency II, ζητά η ασφαλιστική βιομηχανία

Θα προβληματιστούμε σε αυτή την ενότητα σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να εξεταστούν για να μπορέσει ο ασφαλιστικός κλάδος να συνεχίσει να προσφέρει στους ανθρώπους την προστασία που χρειάζονται.

Τι ακολουθεί για την Ευρώπη;

Το συνέδριο πραγματοποιείται μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της ΕΕ. Με περίπου 400 εκατομμύρια πολίτες να έχουν δικαίωμα ψήφου, οι εκλογές θα αλλάξουν τη σύνθεση και τις προτεραιότητες της ΕΕ για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η συνεδρίαση εστιάζει στις ελπίδες και τις προσδοκίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στη συμβολή που θα έχει ο κλάδος στο μέλλον της Ευρώπης.

Session 2: Επενδύοντας σε λύσεις – Επαναπροσδιορίζοντας το ταξίδι του πελάτη

Σε έναν ολοένα και πιο πολύπλοκο κόσμο ψηφιοποίησης και αυξανόμενων κενών προστασίας, το πάνελ θα συζητήσει τι περιμένουν οι καταναλωτές από τους ασφαλιστές. Θα συζητηθεί σε ποιο βαθμό τα ασφαλιστικά προϊόντα και οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους σήμερα και τι θα μπορούσαν να περιμένουν στο μέλλον.

Οι ομιλητές του πάνελ θα εμβαθύνουν στο ρόλο του ρυθμιστικού πλαισίου για την τοποθέτηση των καταναλωτών στην πρώτη θέση, τη διασφάλιση της ομαλής πορείας των καταναλωτών και την προώθηση της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, της οικονομικής ενσωμάτωσης και της εμπλοκής των νέων καταναλωτών.

Session 3: Λειτουργική νομοθεσία

Ο κλάδος των ασφαλίσεων είναι ιδιαίτερα ρυθμισμένος και εποπτευόμενος. Ενώ η καλή ρύθμιση είναι ζωτικής σημασίας για έναν ανταγωνιστικό και ακμάζοντα κλάδο, οι καλοπροαίρετοι αλλά κακοσχεδιασμένοι κανόνες μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα συζητηθεί πώς μπορεί να γίνει ρύθμιση που να λειτουργεί καλύτερα για τον κλάδο και τους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι καταιγίδες αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι παράγοντες ζημιών

Χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου:

Η Εθνική Όπερα και το Μπαλέτο της Φινλανδίας είναι ένα διάσημο πολιτιστικό ίδρυμα που διοργανώνει ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Όπερα, που βρίσκεται στην καρδιά του Ελσίνκι, κοντά στην πλατεία της Γερουσίας και τον Καθεδρικό Ναό του Ελσίνκι, φιλοξενεί το 14ο Διεθνές Ασφαλιστικό Συνέδριο.

Το κτίριο της όπερας διαθέτει μια μοντέρνα και γοητευτική αρχιτεκτονική που δημιουργήθηκε από τον Φινλανδό αρχιτέκτονα Juhani Pallasmaa, αναγνωρισμένο για την οργανική και βιομορφική αισθητική του. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του Ελσίνκι και έχει επαινεθεί για το μοναδικό και φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό της.

Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος με τη συγκοινωνία ή το αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες. Η Όπερα βρίσκεται επίσης κοντά σε πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα του Ελσίνκι.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ: 14ο Διεθνές Ασφαλιστικό Συνέδριο

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.