1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμα από πλαστικά σκουπίδια (βίντεο)

Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμα από πλαστικά σκουπίδια (βίντεο)

Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμα από πλαστικά σκουπίδια (βίντεο)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια επαναστατική μέθοδος ανακύκλωσης πλαστικών αποβλήτων μπορεί όπως φαίνεται να τα μετατρέψει σε μια φιλική στο περιβάλλον πηγή κίνησης οχημάτων.

Η ιταλική βιομηχανία Bertone εδώ και ένα αιώνα έχει συνδέσει το όνομα της με αυτοκίνητα αναφοράς στον σχεδιασμό, την εργονομία και την τεχνολογία τους συνεργαζόμενη με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η FIAT, η BMW, η Citroen, η Alfa Romeo, η Aston Martin, η Ferrari, η Lancia, η Lamborghini, η Mercedes -Benz, η Opel, η Volvo κ.α. Η Bertone παρουσίασε ένα νέο αυτοκίνητο, το Bertone GB110, το οποίο λειτουργεί μια μέθοδο που μετατρέπει πολυανθρακικά απόβλητα υλικά, όπως άδεια πλαστικά μπουκάλια, σε υγρό καύσιμο. Η Bertone συνεργάζεται με την εταιρεία Select Fuel που έχει αναπτύξει αυτή τη μέθοδο.

Η Bertone έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής 33 αυτοκινήτων που κινούνται με ανακυκλωμένα πλαστικά σκουπίδια στο πλαίσιο του εορτασμού των 110 ετών της ύπαρξης της. Η Bertone ιδρύθηκε το 1912 αλλά το 2014 πτώχευσε. Το 2022 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τα αδέλφια Μάουρο και Ζαν Φράνκ Ρίτσι και με το GB110 η Bertone κάνει την επανεμφάνιση της. Τα πρώτα από αυτά τα οχήματα που θεωρούνται τα πρώτα υψηλής ποιότητας και αποδόσεων αυτοκίνητα που λειτουργούν με αυτού του είδους τα καύσιμα θα παραδοθούν στους πελάτες της εταιρείας την άνοιξη.

«Το GB110 συνεχίζει την κληρονομιά της Bertone στην αυτοκινητοβιομηχανία και αποτυπώνει το DNA της εταιρείας σε αυτό τον τομέα. Το μοντέλο αποδίδει φόρο τιμής στα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 και του 1970 συνδυάζοντας τις γραμμές και γενικότερα το σχεδιασμό και την εργονομία εκείνων των οχημάτων. Πιστεύουμε ότι η χρήση φιλικών στο περιβάλλον καυσίμων απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις και λύσεις με συνδυασμό τεχνολογιών» αναφέρει ο Ζαν Φρανκ Ρίτσι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα πλαστικά απόβλητα πρέπει να αρχίζουν να αντιμετωπίζονται ως μια υψηλής αξίας πηγή από την οποία μπορούν να προκύψουν χρήσιμα υλικά κάθε είδους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.