1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Στα $2,4 δις οι ασφαλισμένες απώλειες του σεισμού στην Τουρκία, λέει...

Στα $2,4 δις οι ασφαλισμένες απώλειες του σεισμού στην Τουρκία, λέει νέα ανάλυση!

Στα $2,4 δις οι ασφαλισμένες απώλειες του σεισμού στην Τουρκία, λέει νέα ανάλυση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να φτάσουν οι απώλειες του Ασφαλιστικού & Αντασφαλιστικού Κλάδου από τους σεισμούς στην Τουρκία, ενώ το συνολικό οικονομικό κόστος θα φτάσει κοντά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία Karen Clark &Company (KCC).

Οι εκτιμήσεις αυτές δεν περιλαμβάνουν απώλειες εντός της Συρίας και βασίζονται στο μοντέλο αναφοράς σεισμών της KCC Turkey.

Σύμφωνα με την KCC, ο σεισμός ύψους 7,8 στην κλίμακα ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε κοντά σε μια τριπλή διασταύρωση τριών τεκτονικών πλακών κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 41.000 κτίρια, σε 10 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, η πλειονότητα των οποίων ήταν κακώς σχεδιασμένα ή κατασκευασμένα.

«Οι εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, ειδικά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, μπορούν να αποδοθούν εν μέρει στην επιτάχυνση της κίνησης του εδάφους που ήταν πολύ πιο έντονη από ό, τι σχεδιάστηκαν να αντέχουν τα κτίρια. Ως εκ τούτου, μεγάλο μέρος των ζημιών προέρχεται από κακές κατασκευαστικές πρακτικές και χαλαρή επιβολή των οικοδομικών κανονισμών», λέει η KCC.

Επί του παρόντος, ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τους 42.000 και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Ο αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν είναι ήδη πολύ υψηλότερος από τον σεισμό tohoku του 2011, καθώς και από τον  σεισμό του Ismit το 1999.

Η εκτίμηση ζημιών από την KCC υπογραμμίζει και πάλι το τεράστιο κενό προστασίας (διαφορά μεταξύ οικονομικών και ασφαλισμένων ζημιών μετά το συμβάν) που υπάρχει στη χώρα. Ένα οικονομικό κόστος κοντά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για απώλειες περιουσίας, εκ των οποίων 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να καλυφθούν από ασφάλιση, δείχνει ένα κενό προστασίας περίπου 17,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 88%.

Η εκτίμηση της KCC ακολουθεί εκείνη των λύσεων ακραίων φαινομένων της Verisk, οι οποίες πρόσφατα προσδιόρισαν οικονομικές απώλειες άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων οι αντασφαλιστές θα κάλυπταν μόλις το 5%, ή περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια αυτού του συνόλου.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι ασφαλισμένες απώλειες θα είναι περιορισμένες λόγω των χαμηλών επιπέδων ασφαλιστικής διείσδυσης στην περιοχή, αλλά αναμένουν ότι οι αντασφαλιστές θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος οποιασδήποτε απώλειας του κλάδου.

Photo Credit: Skynews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.