1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Allianz: Αύξηση κερδών και εσόδων για το 2022

Allianz: Αύξηση κερδών και εσόδων για το 2022

Allianz: Αύξηση κερδών και εσόδων για το 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα οικονομικά της αποτελέσματα τόσο για το 4ο τρίμηνο του 2022 αλλά και για ολόκληρο το έτος, έδωσε στη δημοσιότητα η ασφαλιστικός κολοσσός Allianz.

Η Γερμανική ασφαλιστική εταιρεία αναφέρει στην έκθεση της τα πιο κάτω αποτελέσματα.  

MetricQ4 2022Q4 2021FY 2022FY 2021
Total revenues€36.7 billion€38.4 billion€152.7 billion€148.5 billion
Operating profit€4 billion€3.5 billion€14.2 billion€13.4 billion
Net income attributable to shareholders€2 billionnegative €292 million€6.7 billion€6.6 billion

Τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου «Περιουσίας & Ατυχημάτων» για το 4ο τρίμηνο του 2022  υποχώρησαν κατά 5,4%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος αυξήθηκαν 8,4%.

Από την άλλη, τα λειτουργικά κέρδη του Κλάδου Ζωής & Υγείας, σημείωσαν αύξηση 50,5% για το 4ο τρίμηνο ενώ για ολόκληρο το έτος η αύξηση ανήλθε στο 5,4%.

Όσον αφορά τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, αυτή κατέγραψε μείωση στα λειτουργικά κέρδη και για τις δύο περιόδους, κατά 22,2% το τελευταίο τρίμηνο και 8,3% για ολόκληρο το έτος αντίστοιχα.

Αναδεικνύοντας τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου για το 2022, η Allianz σημείωσε στην ανακοίνωση της ότι ο «Κλάδος Περιουσίας & Ατυχημάτων» συνεισέφερε υψηλότερα αποτελέσματα αναδοχής κινδύνων και επενδύσεων, ενώ η αύξηση των λειτουργικών κερδών στον κλάδο «Ζωής & Υγείας» αποδόθηκε στις εξαγορασθείσες πολωνικές δραστηριότητες από την Aviva και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz SE, Oliver Bäte , σχολίασε: «Με τα αποτελέσματα ρεκόρ τόσο για τα έσοδα όσο και για τα λειτουργικά κέρδη το 2022, η Allianz έχει εδραιώσει τη θέση της ως ένα από τα μεγαλύτερα, πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Η απόδοσή μας είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού, αξιόπιστης εκτέλεσης, αδιάκοπης απλοποίησης και πειθαρχημένης διαχείρισης κεφαλαίου. Επίσης, η ικανοποίηση των πελατών και των εργαζομένων καθώς και η δύναμη του brand έφτασαν σε νέες υψηλές βαθμολογίες όλων των εποχών.

Σε έναν απρόβλεπτο κόσμο με αυξανόμενους κινδύνους και κοινωνικές ανισορροπίες, αποδεικνύουμε με υπερηφάνεια την ικανότητά μας να αξιοποιούμε τα οφέλη του μεγέθους της Allianz για τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.