1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Προσωπική Ανάπτυξη
  6. »
  7. Πώς να ξεχωρίσεις ως ένας εξαιρετικός ηγέτης στον κλάδο των ασφαλίσεων

Πώς να ξεχωρίσεις ως ένας εξαιρετικός ηγέτης στον κλάδο των ασφαλίσεων

Πώς να ξεχωρίσεις ως ένας εξαιρετικός ηγέτης στον κλάδο των ασφαλίσεων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

*Της Πηνελόπης Μαγουλιανίτη, Certified Mindset & Transformational Coach

Στον γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο των ασφαλίσεων, οι εξαιρετικοί ηγέτες διαθέτουν συγκεκριμένες ιδιότητες που τους καθιστούν αναντικατάστατους και τους βοηθούν να εμπνέουν ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον και στους πελάτες τους.

Ένας καλός ηγέτης εμπνέει και παρακινεί τους γύρω του δημιουργώντας ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον.

Ένας καλός ηγέτης διαθέτει:

ΌραμαΟι ηγέτες με σαφές όραμα μπορούν να προσανατολίσουν την εταιρεία τους προς το μέλλον, προσαρμόζοντας στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου των ασφαλίσεων.

ΑκεραιότηταΗ εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης στις ασφαλίσεις. Οι ηγέτες πρέπει να είναι ειλικρινείς, δίκαιοι και ηθικοί. Ποτέ δεν πρέπει να βάζουν το δικό τους συμφέρον πρώτο, να προσπαθούν να δώσουν λανθασμένες εντυπώσεις με αυτοσκοπό μόνο την πώληση.

ΕνσυναίσθησηΟι πελάτες αναζητούν προστασία και ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντική ικανότητα η κατανόηση αυτών των ανησυχιών και προβλημάτων των πελατών και να επιδεικνύουν ενσυναίσθηση σε κάθε επικοινωνία.

Αυτογνωσία: Κάθε απόφαση στις ασφαλίσεις είναι κρίσιμη. Ένας σωστός ηγέτης γνωρίζει τις δυνάμεις αλλά και τις αδυναμίες τους, αντιλαμβάνονται τα όρια τους και έτσι μπορούν να καθοδηγήσουν την εταιρεία πιο αποτελεσματικά.

ΑνθεκτικότηταΣε περιόδους αβεβαιότητας, όπως οι οικονομικές κρίσεις ή φυσικές καταστροφές, η ικανότητα ενός ηγέτη να παραμείνει αποφασιστικός και να οδηγεί με συνέπεια είναι καίρια.

Σωστός Διαχειρισμός Παραβιάσεων: Οι ασφαλίσεις είναι περίπλοκες και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με βάση τα δεδομένα, την εμπειρία και τις προβλέψεις που δεν είναι άλλο από τις τάσεις της αγοράς.

Ευθύνη΄Όταν προκύπτουν τα προβλήματα, είτε αυτά είναι διαφωνίες με πελάτες ή είναι εσωτερικά θέματα, ένας καλός ηγέτης αναλαμβάνει την ευθύνη και βρίσκει λύσεις.

Ενδυνάμωση Ένας καλός ηγέτης εμπιστεύεται το προσωπικό και παρέχει τους πόρους για επαγγελματική ανάπτυξη. Συνήθως η καινοτομία στον κλάδο των ασφαλίσεων έρχεται από τους εργαζόμενους. Δίνοντας ελευθερία και τα μέσα στους εργαζόμενους να δημιουργούν προωθούν ένα υγιές περιβάλλον ανάπτυξης.

Κινητοποίηση: Οι εξαιρετικοί ηγέτες στις ασφαλίσεις γνωρίζουν πώς να παρακινούν τους εργαζομένους τους για να πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Επικοινωνία: Σε έναν τομέα με τόσους πολλούς εμπλεκόμενους, η σαφής και αποτελεσματική επικοινωνία είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Η διαφάνεια και η ανοιχτή επικοινωνία είναι πολύ σημαντικές για τη διασφάλιση της επιτυχίας.

Ο κλάδος των ασφαλίσεων, με τα πολλά του επίπεδα και τις συνεχείς προκλήσεις απαιτεί δυναμικούς και ικανούς ηγέτες.

Οι ηγέτες που διακατέχουν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και μπορούν να επηρεάσουν την ομάδα τους θετικά. Η συνεχής μάθηση, η διάθεση για ενίσχυση γνώσεων και ικανοτήτων, η ειλικρινής ανασκόπηση των προσωπικών αποτελεσμάτων με στόχο τον εντοπισμό αδυναμιών με στόχο τη βελτίωση είναι κάποια από τα απαραίτητα βήματα που ο κάθε ηγέτης θα πρέπει να κάνει σε προσωπικό επίπεδο πέραν από τις ηγετικές ικανότητες.

Η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στους γύρω μας πάντα ξεκινά από το άτομο μας.

΄Ένας καλός ηγέτης γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και εμπνέει τους γύρω του με τον τρόπο προσέγγισης, τη θετικότητα και την ειλικρίνεια του.

Η πρόκληση της ηγεσίας είναι να είσαι δυνατός, αλλά όχι αγενής. να είσαι ευγενικός αλλά όχι αδύναμος. να είναι ταπεινός, αλλά όχι δειλός.  Jim Rohn

Ζούμε σε μία εποχή συνεχούς εξέλιξης με τον κλάδο των ασφαλίσεων να βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση και ανανέωση.

Οι ηγέτες που διαθέτουν αυτές τις βαθιά ριζωμένες ιδιότητες θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να έχουν επιτυχία. Στη μάχη της ανταγωνιστικότητας και της ανανέωσης , η πραγματική δύναμη βρίσκεται στο χαρακτήρα και την ηγετική ικανότητα – τα αληθινά αγαθά που διαμορφώνουν τη ψυχή της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!