1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Προσωπική Ανάπτυξη
  6. »
  7. Η σημαντικότητα της διαχείρισης των εισοδημάτων για τους νέους ασφαλιστές

Η σημαντικότητα της διαχείρισης των εισοδημάτων για τους νέους ασφαλιστές

Η σημαντικότητα της διαχείρισης των εισοδημάτων για τους νέους ασφαλιστές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν ένα ρητό για καθετί που συνέβαινε. 

Θα μου πείτε φυσικά «πώς μπορούσαν να μην έχουν;» αφού οι ώρες που συνευρίσκονταν και συζητούσαν για διάφορα που τους απασχολούσαν ήταν αμέτρητες! Παρένθεση: κάνετε μια σύγκριση το τότε με το σήμερα. 

Λοιπόν, ο φίλος μας ο Ηράκλειτος είπε αυτό το σπουδαίο ρητό «Τα πάντα ρει» που για να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας, εγώ το κουβαλάω καθημερινά  στην τσάντα μου.

Φυσικό είναι να διερωτάστε γιατί το κουβαλάω καθημερινά μαζί μου. Θα μοιραστώ μαζί σας τα γεγονότα που με οδήγησαν στο να έχω κατά νου ότι τίποτα δεν είναι σταθερό και το μόνο σταθερό στη ζωή μας είναι οι αλλαγές που βιώνουμε καθημερινά ο καθένας από το πόστο που εξυπηρετεί.

Γνώρισα τον Κωνσταντίνο το 1998 και πολύ σύντομα παντρευτήκαμε. Σημειώστε ότι δούλευα στην Cyprialife, στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, τότε και από εκεί γνωριστήκαμε. Θυμάστε τι έγινε στα χρηματοοικονομικά δρώμενα της Κύπρου το 1999; Ήταν η εποχή του χρηματιστηρίου και των ιδιωτικών τοποθετήσεων! Να μην σας τα πολυλογώ, ο Κωνσταντίνος με κάποιες κινήσεις που είχε κάνει τότε, κατάφερε να έχει ψηλά εισοδήματα.  Εισοδήματα που άγγιζαν κάποιους μήνες τις ΛΚ30.000.  Φανταστείτε τι μπορούσες να κάνεις το 1999 και 2000 με τέτοια εισοδήματα.  Αγόραζες ένα καλό οικόπεδο με ΛΚ85.000 – ΛΚ100.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP CYPRIALIFE: Gold Award for Best use of Technologies in Customer Service

Ήμασταν νέοι! Νομίζαμε ότι τα εισοδήματα αυτά θα τα είχαμε πάντα.  Δεν γνωρίζαμε ότι το επάγγελμα του ασφαλιστή είναι το ίδιο ρευστό όσο και οποιοδήποτε άλλη ιδιωτική ενασχόληση.  Δεν είχαμε τη γνώση που έχουμε τώρα. Δεν είχαμε πρόσβαση σε μάθηση και εμπειρία όπως συμβαίνει σήμερα.

Και επειδή ήμασταν νέοι που δεν είχαν πολλές εμπειρίες με τα χρήματα δεν κάναμε σοφή διαχείριση των εισοδημάτων αυτών.  Όχι μόνο δεν προνοήσαμε να φυλάξουμε, τα ξοδεύσαμε όλα χωρίς να πληρώσουμε καν τη φορολογία τέτοιων εισοδημάτων.

Ακολούθησαν δύσκολες εποχές. Δύσκολα οικονομικά αλλά και άλλως πως. Γιατί όπως συμβαίνει συνήθως, τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν και άλλα μαζί τους.  Η σχέση μας πέρασε δύσκολα. Πέρασε μέσα από πολλές δοκιμασίες. Ευτυχώς άντεξε!

Η διαχείριση των εισοδημάτων ως ασφαλιστές αλλά και γενικότερα ως επιχειρηματίες εξαρτάται μόνο από εμάς. Χρειάζεται πειθαρχία, οργάνωση αλλά και συνεργάτες που να μπορείς να εμπιστευτείς για να σε βοηθήσουν να θέσεις γερά θεμέλια για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη σου. 

Φρόντισε να έχεις γερά θεμέλια αφού «τα υπόλοιπα ρει»!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Ελλαδα Παλμυρη

Η Ελλάδα είναι εγγεγραμμένη Ασφαλιστική Πράκτορας  στο μητρώο Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κύπρου.  Είναι Μέλος  Life Management Institute των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Έχει εργαστεί για 10 χρόνια στον ασφαλιστικό τομέα, κρατώντας διευθυντικές θέσεις στα τμήματα Νέων Εργασιών, Εξυπηρέτησης Πελατών και Νέων Προϊόντων.  Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων είχε συμμετάσχει σε διάφορα έργα με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρία.

Το 2004 άλλαξε καριέρα με την ένταξή της στη Λαϊκή Τράπεζα ως Ανώτερος Πιστωτικός Λειτουργός στον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το 2013 ανέλαβε τη θέση του Βοηθού Διευθυντή στο Επιχειρηματικό Κέντρο ΜΜΕ της Τράπεζας Κύπρου μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kent Business School και πτυχίο Λογιστικής από το Πανεπιστήμιο του Kent, Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την επιστροφή της στον ασφαλιστικό τομέα, το 2020 έδωσε υπόσχεση στον εαυτό της να βοηθήσει στην αναβάθμιση της εικόνα του επαγγέλματος του «ασφαλιστή» όπως είναι ευρέως γνωστό στο ευρύ κοινό και την ενημέρωση αλλά κυρίως εκσυγχρόνιση του κόσμου στο όρο Ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα στον όρο Ασφάλεια Ζωής.  Βοηθά άτομα στην αναγνώριση των κινδύνων που αντιμετωπίζει μια οικογένεια ή μια επιχείρηση και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης τους μέσω σωστού οικονομικού προγραμματισμού.  Για το λόγο αυτό γράφει συχνά άρθρα τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας PALMYRI INSURANCE AGENTS AND CONSULTANTS LTD www.palmyriinsurances.com και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελλάδα στο τηλέφωνο 99603199 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ellada@palmyriinsurances.com.