1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Πάνος Τσιολής – Προεδρεύων 7ου Συνέδριου ΠΣΕΑΔ: «Το συνέδριο της καρδιάς...

Πάνος Τσιολής – Προεδρεύων 7ου Συνέδριου ΠΣΕΑΔ: «Το συνέδριο της καρδιάς μου»

Πάνος Τσιολής – Προεδρεύων 7ου Συνέδριου ΠΣΕΑΔ: «Το συνέδριο της καρδιάς μου»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι η ψυχή των τεσσάρων τελευταίων συνεδρίων που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών! Είναι ο ακούραστος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την όλη οργάνωση του  συνεδρίου. Μαζί με την επιτροπή εκδηλώσεων και το προεδρείο του συνδέσμου έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για ότι φτάνει στην σκηνή του συνεδρίου και στις οθόνες μας.

Ο λόγος για τον Πάνο Τσιολή, οργανωτικό γραμματέα του ΠΣΕΑΔ και πρόεδρο της επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας αλλά το σημαντικότερο, προεδρεύων του 7ου Συνεδρίου του ΠΣΕΑΔ που ολοκληρώθηκε με τεράστια και άνευ προηγουμένου επιτυχία, με τον οποίο είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία για το συνέδριο που μας πέρασε αλλά και τα μελλοντικά που έρχονται.

Ποια τα συναισθήματα και οι σκέψεις σας τώρα που τελείωσε αυτό το συνέδριο;

Από τη λήξη του συνεδρίου μέχρι και σήμερα, τα συναισθήματα που με διακατέχουν είναι δύσκολο να εκφραστούν, θα έλεγα είναι ανεπανάληπτα. Νιώθω μία απερίγραπτη ικανοποίηση και ευχαρίστηση για το αποτέλεσμα που είχε το συνέδριο, αλλά ταυτόχρονα και ανακούφιση, χαρά και ευτυχία που οι κόποι του Διοικητικού Συμβουλίου γενικότερα, δημιούργησαν τη βάση για επιτυχία του συνεδρίου. Κατά την άποψη μου το 7ο Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ίδιου του συνδέσμου αλλά και της ασφαλιστικής βιομηχανίας ευρύτερα. Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που είχα την τιμή και την τύχη να ηγηθώ αυτού του συνεδρίου. Σίγουρα θα είναι για πάντα ριζωμένο στην καρδιά μου.

Αδιαμφησβήτητα ο πήχης έχει μπει ψηλά! Ποιες οι πρώτες σκέψεις σας για το επόμενο συνέδριο; Τι θα μπορούσε να βελτιωθεί περεταίρω;

Είναι γεγονός ότι ο πήχης είναι πλέον ψηλά, πολύ ψηλά θα έλεγα. Και αυτό αφορά τόσο την ποιότητα του συνεδρίου όσο και τα ποσοτικά του χαρακτηριστικά εννοώντας τους συνέδρους και τους χορηγούς μας. Θα έλεγα ότι το 8ο Συνέδριο αποτελεί  ήδη μία τεράστια πρόκληση.  Οι πρώτες μας σκέψεις είναι να πάμε σε ένα Πανελλήνιο συνέδριο όπως εισηγηθήκαμε το 2021 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στον επικεφαλής της επιτροπής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κάτι που λόγο χρόνου δεν ήταν εφικτό φέτος.

Ακούσατε ήδη τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, να το επιβεβαιώνει, κάτι που είναι για εμάς το έναυσμα να ξεκινήσει η συζήτηση για υλοποίηση ενός τέτοιου συνεδρίου. Αυτό το συνέδριο θα έχει κοινή θεματολογία που θα είναι ωφέλιμη για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και στις δύο χώρες και φυσικά θα έχει συνέδρους με φυσική και διαδικτυακή παρουσία και από Ελλάδα. Στο παρόν στάδιο φυσικά αυτά αποτελούν τις πρώτες δικές μου ιδέες και μέχρι να γίνουν οι επίσημες συζητήσεις και να μπουν τα πράγματα σε μια πιο επίσημη τροχιά θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για να μπορέσουμε να κάνουμε και την ανάλογη προετοιμασία που είναι απαραίτητη για ένα τέτοιο εγχείρημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ ο Πάνος Τσιολής – Δείτε τη νέα ηγεσία του συνδέσμου

Αν και ακόμα δεν έχουμε προβεί σε συνολική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου εντούτοις προκαταρτικά και όσον αφορά το περιεχόμενο του συνεδρίου, θα έλεγα ότι ίσως το επόμενο να έχει λιγότερες ομιλίες και δύο ή περισσότερες ανοικτές συζητήσεις όπου θα υπάρχει χρόνος και για διεξαγωγή διαλόγου και ερωτήσεων με στόχο το συνέδριο να είναι πιο δια- δραστικό και με περισσότερο ενεργή συμμετοχή των συνέδρων.

Ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος του συνεδρίου είχατε τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την διαμόρφωση της θεματολογίας. Ποιος ήταν ο στόχος σας όταν διαμορφώνατε αυτό το πρόγραμμα που ομολογουμένως απέσπασε πολύ θετικές κριτικές;

Όντως ο στόχος ήταν να ανεβάσουμε το επίπεδο ποιότητας με ενδιαφέρων θέματα, σύντομα σε διάρκεια, σε σχέση με το παρελθόν, που θα ήταν ουσιαστικά και επίκαιρα. Σκοπός ήταν να αγγίξουμε θέματα που ταλανίζουν την αγορά και ταυτόχρονα θέματα που προσεγγίζουν και τον Κλάδο Ζωής αλλά και τον γενικό κλάδο.

Τα ζητήματα που διαπραγματεύτηκε το συνέδριο μας ήταν ποικίλα και περιλάμβαναν θέματα όπως η οικονομική κρίση, η τεχνολογία, οι Κυβερνοεπιθέσεις, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, το φλέγον θέμα του συνταξιοδοτικού και οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι η πλειοψηφία στη Κύπρο και το σοβαρό θέμα της ομαλής διαδοχής αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές όσον αφορά την εξασφάλιση της διαχρονικής βιωσιμότητας τους.

Αν και η οργάνωση του συνεδρίου ήταν κάτω από τη δική μου ευθύνη είναι σημαντικό να τονίσω ότι γίνεται μέσα από συλλογική δουλειά .Πάντα σε συνεννόηση με το προεδρείο του συνδέσμου και, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δικές τους απόψεις και εισηγήσεις και με την συμμετοχή μελών του συνδέσμου από τα οποία ζητούμε να μας δώσουν τις δικές τους εισηγήσεις. Ως διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΕΑΔ πιστεύουμε  πολύ στην συλλογική εργασία και πάντα λαμβάνουμε υπόψη τις συμβουλές αλλά και τις παρατηρήσεις  των συναδέλφων μας στη επιτροπή εκδηλώσεων, του προεδρείου αλλά και των μελών μας ευρύτερα.

panos-tsiolis-synedrio-4

Θα συμφωνήσετε ότι η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν τα παιδιά του Ιδρύματος «Χάρισμα» βγήκαν στην σκηνή. Ένα μήνυμα σας σε όσους μας διαβάζουν για αυτά τα παιδιά;

Ναι, φυσικά συμφωνώ και επαυξάνω. Τα χαρισματικά παιδιά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Χάρισμα» μας χάρισαν απλόχερα ανεπανάληπτες στιγμές συγκίνησης και ανέδειξαν ξανά την αξία της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς . Ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασκούμε ένα λειτούργημα και η προσφορά στην κοινωνία είναι μέσα στην φύση μας. Το μήνυμα μου προς όλους όσους μας διαβάζουν είναι ότι σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες πρέπει να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, και ειδικότερα όταν πρόκειται για παιδιά, όπως τα χαρισματικά παιδιά από το «Χάρισμα» αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το Who is Who του νέου προέδρου του ΠΣΕΑΔ

Ένα σημαντικό μέρος του συνεδρίου ήταν και η ανοικτή συζήτηση μεταξύ διοικητικών στελεχών και διαμεσολαβητών ως αποτέλεσμα των δεξαμενών σκέψης που οργανώσατε πριν το συνέδριο. Πείτε μας λίγο για αυτή την διαδικασία; Πως ο σύνδεσμος εκμεταλλεύεται αυτά τα αποτελέσματα;

Εδώ και 4 χρονιά οι δεξαμενές σκέψης έχουν γίνει θεσμός για τον σύνδεσμο και αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο του κάθε συνεδρίου. Οι δεξαμενές αυτές περιλαμβάνουν αρκετές συναντήσεις με συναδέλφους μέλη του συνδέσμου από όλες τις επαρχίες και από όλο το φάσμα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα που συζητούνται στο συνέδριο.

Στην ανοικτή συζήτηση συμμετέχουν πάντα και διοικητικά στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών  και τα θέματα που θίγονται είναι αυτά που προβληματίζουν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Η συζήτηση και η όλη διαδικασία έχει σκοπό τόσο να εμπλουτίσει ο κάθε συνάδελφος τις γνώσεις του αλλά και να διευρύνει την οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα. Για τον σύνδεσμο είναι επίσης σημαντική η δημιουργία δεξαμενών σκέψεων αφού με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αφουγκραζόμαστε τα μέλη μας και την αγορά ευρύτερα

Τα αποτελέσματα των δεξαμενών σκέψης και της ανοικτής συζήτησης, μας βοηθούν σαν σύνδεσμος να καταλήγουμε σε λύσεις και δράσεις που θα μας οδηγήσουν στη διασφάλιση του επαγγέλματος, του κάθε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, των καταναλωτών αλλά και της ασφαλιστικής Βιομηχανίας ευρύτερα. Την ίδια στιγμή παράγονται καινοτόμες ιδέες και ειδικά τα τελευταία χρόνια μας δίνουν την ευκαιρία να μετατρέπουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες, τις αδυναμίες σε πλεονεκτήματα, και να επικεντρωνόμαστε στη θετική όψη του νομίσματος δίνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα προς όλους τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Παρών στο συνέδριο ήταν και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τον πρόεδρο του κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσιου και τον Γενικό του Γραμματέα κ. Δημήτρη Γαβαλάκη. Ποιες οι σχέσεις σας με τους εν ελλάδι συναδέλφους σας και γιατί ήταν σημαντική η παρουσία τους στο συνέδριο;

Ήταν από κοινού επιθυμία να αναπτυχθεί μια στενή συνεργασία. Αυτή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 όπου είχαμε 3 συναντήσεις στην Κύπρο ενώ συνεχίσαμε και με διαδικτυακές επαφές τόσο με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών όσο και με τα αντίστοιχα 5 σωματεία διαμεσολαβητών στην Ελλάδα, για να καταρτίσουμε ένα κοινό πρόγραμμα.  Θεωρούμε ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουν και οι 2 πλευρές να κερδίσουν, μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το μήνυμα του νέου προέδρου του ΠΣΕΑΔ: «Μαζί μπορούμε»

Η ηγεσία του επιμελητηρίου παρευρέθηκε στην Κύπρο και στο συνέδριο, ανταποκρινόμενοι άμεσα στην πρόσκληση μας και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Η εμβάθυνση των σχέσεων μέσα από  περισσότερες κοινές δράσεις είναι θέμα χρόνου από την στιγμή που και οι δύο πλευρές το επιθυμούν.

Εκτός από ρεκόρ συμμετοχών, το συνέδριο είχε και ρεκόρ Χορηγών, Εκθετών και Υποστηρικτών. Ένα σχόλιο για αυτό.

Αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Από την μία είναι αποτέλεσμα της διαχρονικά καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία  χρόνια και της ποιότητας που είχαν τα συνέδρια μας. Επίσης σημαντικό είναι οι άριστες σχέσεις που δημιουργήσαμε και διατηρούμε με όλους τους πυλώνες που απαρτίζουν την ασφαλιστική βιομηχανία αλλά και το ελκυστικό πακέτο ωφελημάτων που δίνουμε στους χορηγούς και εκθέτες.

Τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αποτελούν το κύριο κανάλι διανομής των ασφαλιστικών προϊόντων στη χώρα μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του θεσμού της ασφάλισης σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες.. Συνοψίζοντας λοιπόν αυτή τη σχέση, θα έλεγα όπως μου έμαθε και ο πατέρας μου, ότι «το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυο το πρόσωπο».

kandreou-tsiolis-synedrio-2022

Κλείνοντας, που θα θέλατε να αφιερώσετε την επιτυχία αυτού του συνεδρίου;

Τα συναισθήματα όπως είπα και στην αρχή είναι ανεπανάληπτα. Θα ήθελα να αφιερώσω την επιτυχία αυτού του συνεδρίου, το οποίο αποκάλεσα «το συνέδριο της καρδιάς μου», στους συναδέλφους μου και σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου που το έχουν καταστήσει θεσμό. Αυτό το συνέδριο είναι δικό τους και αποτελεί μία μεγάλη γιορτή της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω πρώτα προσωπικά τον Πρόεδρο του συνδέσμου, Κυριάκο Ανδρέου, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του, τους συναδέλφους στο Διοικητικό Συμβούλιου, τις επαρχιακές επιτροπές και όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  για την αγάπη τους, το πάθος τους, το σθένος και την προσφορά τους εξασκώντας με ανιδιοτέλεια αυτό το επάγγελμα.

Είμαι περήφανος που συμπορεύομαι μαζί τους, στο οικοδόμημα που ακούει στο όνομα Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών!

Τώρα προσηλωνόμαστε στο στόχο μας που είναι η διασφάλισης του πελάτη – καταναλωτή μας, του διαμεσολαβητή και της ίδιας της κοινωνίας! Τη διασφάλιση του μέλλοντος!

Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την απολαυστική συζήτηση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.