1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οδική Ασφάλεια
  6. »
  7. Πάνω από 800 τροχαίες παραβάσεις φορτηγών και λεωφορείων

Πάνω από 800 τροχαίες παραβάσεις φορτηγών και λεωφορείων

Πάνω από 800 τροχαίες παραβάσεις φορτηγών και λεωφορείων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα ενημέρωσης και ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που διεξήχθη από την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – Roadpol.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η οποία διεξήχθη παράλληλα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησε παγκύπρια, εκστρατεία τροχονομικών ελέγχων, με τη συμμετοχή μελών του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Μηχανικού Ελέγχου, του Τμήματος Τροχαίας.

Επίκεντρο αποτέλεσε ο τεχνικός και μηχανικός έλεγχος για την κατάσταση και καταλληλότητα των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που εντοπίστηκαν να οδηγούνται στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα, έγινε έλεγχος των εγγράφων των οχημάτων, καθώς και των εγγράφων των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων και φορτηγών.

Κατά τη διάρκεια της παγκύπριας εκστρατείας, ελέγχθηκαν συνολικά 688 φορτηγά οχήματα και διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν οι ακόλουθες 852 τροχαίες παραβάσεις:

  • 243 καταγγελίες για ταχογράφους
  • 44 καταγγελίες για παραβίαση του ωραρίου ταχύτητας
  • 3 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών
  • 13 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου χρόνου οδήγησης
  • 40 καταγγελίες για υπερβολικό ή μη ασφαλές φορτίο
  • 47 καταγγελίες για φθαρμένα ελαστικά
  • 33 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 429 καταγγελίες για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο

Παράλληλα, ελέγχθηκαν και 154 λεωφορεία. Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν 39 καταγγελίες, οι περισσότερες εκ των οποίων (35) σχετίζονται με τα έγγραφα των οχημάτων.

Οι καθημερινοί έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται από την Αστυνομία, με στόχο πάντοτε την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο και την καλλιέργεια και εμπέδωση οδικής συνείδησης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.