1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ανάκαμψη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ευρώπη, δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της...

Ανάκαμψη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ευρώπη, δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Insurance Europe

Ανάκαμψη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ευρώπη, δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Insurance Europe
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στη δημοσίευση των προκαταρτικών στοιχειών για τον Ασφαλιστικό Κλάδο στην Ευρώπη το 2021, προχώρησε η Insurance Europe.  Τα πρώτα δεδομένα για το 2021, δείχνουν ότι το άνοιγμα των οικονομιών μετά την πανδημία οδήγησαν σε ανάκαμψη της παραγωγής ασφαλίστρων.

Η νέα έκθεση της Insurance Europe, με τίτλο «Ευρωπαϊκή ασφάλιση: Προκαταρκτικά στοιχεία 2021», δείχνει ότι η τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν και ξεπέρασαν τα προ της πανδημίας επίπεδα στις περισσότερες από τις 27 αγορές που περιλαμβάνονται στην έκθεση.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις ασφάλειες ζωής, αλλά πολλές αγορές σημείωσαν επίσης ανάπτυξη τόσο στον κλάδο Υγείας αλλά και στα ασφάλιστρα του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έφερε μαζί της υψηλότερες αξιώσεις σε ορισμένες χώρες χωρίς να παρατηρείται το φαινόμενο αυτό σε όλες τις χώρες και σε όλες τις γραμμές παραγωγής. Γενικότερα, οι αξιώσεις των κλάδων υγείας και περιουσίας αυξήθηκαν, ενώ τα στοιχεία για τις παροχές ζωής που καταβλήθηκαν και τις αξιώσεις του κλάδου αυτοκινήτου ήταν πιο ανάμεικτα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό των ευρωπαίων ασφαλιστών, τα τελικά στοιχεία για το 2021 από όλες τις ενώσεις μέλη της Insurance Europe θα δημοσιευθούν μόλις καταστούν διαθέσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.