1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ουκρανικές αεροπορικές εταιρείες διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγο ασφαλιστικής κάλυψης

Ουκρανικές αεροπορικές εταιρείες διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγο ασφαλιστικής κάλυψης

Ουκρανικές αεροπορικές εταιρείες διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγο ασφαλιστικής κάλυψης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πλήθος Ουκρανικών αεροπορικών εταιρειών έχουν θέσει σε παύση τις λειτουργίες τους τις τελευταίες μέρες εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την ασφαλιστική τους κάλυψη, δεδομένου του αυξημένου κινδύνου ένοπλης σύγκρουσης με την Ρωσία. Παράλληλα, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες από όλη την Ευρώπη φαίνεται ότι αποφύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας εξαιτίας των προειδοποιήσεων από πλευράς των αντασφαλιστών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν αναλαμβάνουν κινδύνους πολέμου.

Σε ανάρτησή του στο twitter πιλότος μεγάλης ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι οι πτήσεις απαναστέλλονται λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης. Παράλληλα, τονίζει ότι η απόφαση αυτή δεν θα αναιρεθεί άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι η οδηγία αυτή δεν προκύπτει από κυβερνητική εντολή αλλά εξαιτίας της αδυναμίας εύρεσης ασφαλιστικής κάλυψης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν νομίζω ότι η απόφαση έχει να κάνει τόσο πολύ με κυβερνητική οδηγία όσο με τη μη διαθεσιμότητα ασφαλιστικής κάλυψης. Έτσι, εάν η KLM, η Lufthansa και η British Airways, για παράδειγμα, αποφασίσουν να μην πετάξουν καθόλου πάνω από την Ουκρανία, έχουμε σχεδόν επιστρέψει σε ένα σενάριο MH17»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτήση MH17 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014, σκοτώνοντας και τους 298 επιβαίνοντες, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν Ολλανδοί πολίτες. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απέφευγαν ήδη τον εναέριο χώρο μετά από προηγούμενες καταστροφές στρατιωτικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολλά claims αναμένονται από εγκλωβισμένα πλοία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Στο πλαίσιο αυτό κορυφαίοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς υποχρεούνται να σταματήσουν τις υπερπτήσεις τους μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει ανά πάσα στιγμή, με την απειλή της μετωπικής σύγκρουσης των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση διέθεσε 16,6 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (591,98 εκατομμύρια δολάρια) για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πτήσεων για εταιρείες ασφάλισης και χρηματοδοτικής μίσθωσης για να εγγυηθεί τη συνέχιση των πτήσεων μέσω του εναέριου χώρου της.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.