1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Μιχάλης Πέτρου: «Προσπαθούμε την ώρα της αλήθειας να είμαστε δίπλα στον...

Μιχάλης Πέτρου: «Προσπαθούμε την ώρα της αλήθειας να είμαστε δίπλα στον πελάτη»!

Μιχάλης Πέτρου: «Προσπαθούμε την ώρα της αλήθειας να είμαστε δίπλα στον πελάτη»!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Tο 4ο επεισόδιο της εκπομπής Insurance Talks, ήταν αφιερωμένο στην ασφάλιση Κατοικίας και αποτέλεσε συνέχεια του μεγάλου Αφιερώματος του Cyprus Insurance News στην Ασφάλιση Κατοικίας.

Στο επεισόδιο αυτό φιλοξενήθηκαν δύο στελέχη της Κόσμος Ασφαλιστικής, Πλατινένιου Χορηγού του Αφιερώματος, όπου απάντησαν στις ερωτήσεις μας αναφορικά με την Ασφάλιση Κατοικίας και τις προκλήσεις του συγκεκριμένου κλάδου, ο κ. Αργυρός Χατζηβασιλείου, Non Motor Underwriting Manager και ο κ. Μιχάλης Πέτρου, Claims Manager

Tο σπίτι είναι πολύτιμο για κάθε έναν από εμάς ενώ πολλές φορές για τους περισσότερους αποτελεί όνειρο ζωής, ανέφερε ο κ. Πέτρου θέλοντας να δηλώσει την καθοριστική σημασία και αξία της κατοικίας στη ζωή των ανθρώπων.

Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, η κατοικία χρειάζεται τη δική της διαφύλαξη αφού η στιγμή που το σπίτι σου μπορεί να έχει υποστεί μία μεγάλη ζημιά ή να καταστραφεί και να μην είσαι ασφαλισμένος, είναι από τις δυσκολότερες στιγμές.

Μέρος της συζήτησης σε αυτό το επεισόδιο του Insurance Talks κινήθηκε γύρω από την κλιματική αλλαγή και την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σχετικά με αυτό, την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα έξυπνα σπίτια, τις ασφαλιστικές απάτες και τις προκλήσεις ασφάλισης κατοικίας.

Στο ερώτημα πώς έχει αλλάξει ο τομέας της ασφάλισης κατοικίας τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες που διαμορφώνει η Κλιματική Αλλαγή, οι δύο φιλοξενούμενοι, οι συνθήκες που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή στη ζωή μας επηρεάζουν καθοριστικά τον κλάδο της ασφάλισης, ο οποίος με τη σειρά του αλλάζει και προσαρμόζεται στις εξελίξεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι καταιγίδες αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι παράγοντες ζημιών

Συμπλήρωσαν ότι, η Κυπριακή αγορά δεν έχει επηρεαστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από την κλιματική αλλαγή, όπως έχει συμβεί με άλλες χώρες.

Στο σημείο αυτό έρχονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών για ασφάλεια κατοικίας και να προστατέψουν από κινδύνους που μπορεί να επωμιστεί η ανθρώπινη περιουσία.

Στο εξωτερικό μάλιστα υπάρχουν εταιρείες που αρνούνται να προσφέρουν κάποιου είδους κάλυψη σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω συχνότητας και μεγέθους καταστροφών, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Στο 4ο επεισόδιο της εκπομπής του Insurance Talks παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Κόσμος Ασφαλιστικής για την ασφάλιση κατοικίας και το πώς η ίδια φροντίζει να αναβαθμίζει την εμπειρία του πελάτη.

Η παρακολούθηση των εξελίξεων και η προσαρμογή σε αυτές μαζί με την άρτια εκπαίδευση κι ενημέρωση των ασφαλιστικών εταιρειών οδηγούν σε ένα θετικό πρόσημο, ακόμη και στα πιο δύσκολα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια ασφαλιστική εταιρεία και ένας πελάτης, όπως το ζήτημα της υποασφάλισης.

Όπως αναφέρθηκε εμφαντικά, η προσέγγιση της Κόσμος Ασφαλιστικής όσον αφορά την αποζημίωση την ώρα της ζημιάς, είναι να προσπαθεί να βρει τρόπο να αποζημιώσει τον πελάτη και όχι τρόπο να τον απορρίψει! Όπως ανάφερε ο Διευθυντής Απαιτήσεων της εταιρείας, είναι εκεί που ξεχωρίζει μία εταιρεία που θέλει να περηφανεύεται ότι στέκεται δίπλα στον ασφαλισμένο της από μία εταιρεία που απλά θέλει να βρει τρόπους να αποφύγει μία αποζημίωση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σαν Κόσμος εντασσόμαστε στις εταιρείες που προσπαθούν την ώρα της αλήθειας να είναι εκεί δίπλα στον πελάτη», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Από το 1981 … για πάντα δίπλα σου!

Μιλώντας για την αξία της ασφάλισης, ο κ. Πέτρου είπε ότι αυτή φαίνεται στο πρώτο λεπτό που έχει γίνει μια ζημιά και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην έκρηξη που έγινε στο Μαρί το 2011 και τις υλικές καταστροφές που προκάλεσε σε περιουσίες, λέγοντας ότι τότε κάποιοι έτρεχαν πανικόβλητοι χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν με το σπίτι τους ενώ κάποιοι άλλοι απλά σήκωσαν το τηλέφωνο κάλεσαν τις ασφαλιστικές τους εταιρείες και τους εκτιμητές τους, εκτίμησαν τις ζημιές κι αυτές αποκαταστάθηκαν. Από την άλλη όσοι δεν ήταν ασφαλισμένοι, περίμεναν το κράτος να πάει να εκτιμήσει το περιστατικό κι αν θα τους αποζημιώσει και πόσο.

Δείτε ολόκληρο το 4ο επεισόδιο της 2ης σεζόν του Insurance Talks στον ακόλουθο σύνδεσμο: Φυσικές καταστροφές & Ασφάλιση


Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.