1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Ολίβια Λαζάρου: «Στον Ασφαλιστικό Κλάδο κάθε μέρα είναι και μια καινούρια...

Ολίβια Λαζάρου: «Στον Ασφαλιστικό Κλάδο κάθε μέρα είναι και μια καινούρια εμπειρία»

Ολίβια Λαζάρου: «Στον Ασφαλιστικό Κλάδο κάθε μέρα είναι και μια καινούρια εμπειρία»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάνουμε σήμερα συνέχεια στη σειρά συνεντεύξεων μας «Η Φωνή του Διαμεσολαβητή» που στόχο έχουν να αναδείξουν νεαρούς επαγγελματίες και να καταγράψουμε τη δική τους αντίληψη για τη βιομηχανία και το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη είναι στο επάγγελμα τα τελευταία 3 χρόνια και είναι μέρος της ομάδας του ασφαλιστικού γραφείου E.A.C. INSURANCE AGENCIES & CONSULTANTS LTD με έδρα την Λεμεσό.

Η Ολίβια Λαζάρου, είναι μία νεαρή ασφαλιστική σύμβουλος που μπήκε στο επάγγελμα χωρίς προηγούμενη εμπειρία και αφού ανταπεξήλθε στα πρώτα πιο δύσκολα χρόνια έχει τώρα στόχο τη συνεχή εξέλιξη και κατάρτιση, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους και να επιτύχει τους προσωπικούς της στόχους.

Όπως μας λέει χαρακτηριστικά για το τι την παρακινεί «γνωρίζω ότι με επιμονή και σκληρή δουλεία μπορώ να φτάσω πιο ψηλά την επαγγελματική μου επιτυχία, το γεγονός αυτό από μόνο του μου δίνει ώθηση να συνεχίσω» προσθέτοντας ότι «στον Ασφαλιστικό Κλάδο, η κάθε μέρα είναι και μια καινούρια εμπειρία.»

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Μίλησε μας λίγο για τα πρώτα δικά σου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο. Ποιοι ήταν οι λόγοι που επέλεξες το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου και πως ήταν η πορεία σου μέχρι σήμερα;

Μου έγινε η πρόταση τον Αύγουστο του 2018! Ήταν ένας χώρος στον οποίο δεν είχα προηγούμενη εμπειρία και αρχικά με είχε δελεάσει πολύ η καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο, που είναι κάτι που αγαπώ πολύ, γιατί ως χαρακτήρας είμαι πολύ κοινωνική. Χωρίς πολύ σκέψη, δέχθηκα την πρόταση και ξεκίνησα τη μελέτη.

Μετά από ούτε 1 χρόνο είχα πάρει το δίπλωμα του ασφαλιστικού συμβούλου και ξεκίνησα να εργάζομαι σαν ασφαλίστρια στο γραφείο E.A.C. INSURANCE AGENCIES & CONSULTANTS LTD. Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Όλα μου φαίνονταν βουνό, όμως με τον καλύτερο «δάσκαλο» στο πλάι μου, με τη σωστή καθοδήγηση και εμπειρία που έχει από τον ασφαλιστικό χώρο, κατάφερα μέρα με τη μέρα να κερδίζω τις απαραίτητες γνώσεις και να εξελίσσομαι συνεχώς.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό στην αρχή της επαγγελματικής μας πορείας να έχουμε στο πλάι μας τα σωστά άτομα. Αποκτάς γερές βάσεις και νιώθεις έτοιμος για τη μελλοντική σου επαγγελματική πορεία.

Ποιες οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένα καινούργιο άτομο σε αυτό το επάγγελμα, τόσο στα πρώτα του βήματα αλλά και στη συνέχεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Αν ο απαράβατος κανόνας καθώς και η ηθική υποχρέωση είναι να έχεις τον πελάτη υπεράνω όλων και ταυτόχρονα καθ’ όλη την ασφαλιστική σου σταδιοδρομία οφείλεις να τον προστατεύεις και να αναβαθμίζεις την ποιότητα και τη διεύρυνση των καλύψεων του, μετά από τη σχετικά μικρή μου εμπειρία, θα έλεγα ότι είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να μπορεί να προσφέρει τα πιο πάνω χωρίς γνώση και εμπειρία χρόνων.

Δυστυχώς στην ασφαλιστική βιομηχανία τα λάθη πληρώνονται με απώλειες που δυστυχώς η απειρία αναπόφευκτα θα τις προκαλέσει .Επίσης τα πολύ χαμηλά εισοδήματα στον γενικό κλάδο, στην αρχή της σταδιοδρομίας σε συνάρτηση με τη νομοθεσία που δεν επιτρέπει να κάνεις 2ο επάγγελμα αλλά να ασχολείσαι αποκλειστικά σαν ασφαλιστικός διαμεσολαβητής το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο στο ξεκίνημα.

Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πιστεύεις, ότι πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος;

Ο ιδανικός ασφαλιστικός σύμβουλος κατ’ εμένα πρέπει να είναι ευγενικός, υπομονετικός, εξυπηρετικός και με θετική αύρα. Πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τον χρόνο του, να εξελίσσεται σύμφωνα με τις νομοθεσίες και τις ραγδαίες αλλαγές που προκύπτουν από την οικονομία και την τεχνολογία. Οφείλει να αυτοβελτιώνεται, να είναι συνεχώς ενημερωμένος και καταρτισμένος για να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις ανάγκες των εποχών. Ο ιδανικός ασφαλιστικός σύμβουλος είναι το πρόσωπο εκείνο που δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή.

Πως εσύ φαντάζεσαι τον μελλοντικό ασφαλιστικό διαμεσολαβητή; Ποιες οι διαφορές του με το σήμερα;

Ο σημερινός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχει να κάνει με αυτό που μπορεί να μας ερχόταν στο μυαλό στο παρελθόν όταν λέγαμε την λέξη ασφαλιστής. Ασφαλιστής στο παρελθόν μπορεί να ήταν ο οποιοσδήποτε στον περίγυρο μας, χωρίς καθόλου επαγγελματική κατάρτιση επειδή τόσο η νομοθεσία όσο και οι ανάγκες ήταν πολύ διαφορετικές. Σήμερα, είναι μορφωμένος επαγγελματίας με γνώσεις για το επάγγελμα του.

Είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος με συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση νοιάζεται ουσιαστικά για τον ασφαλισμένο. Στην ουσία είναι το πρόσωπο που συνδέει το προϊόν με τον καταναλωτή, γι’ αυτό και ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός. Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, με τις τόσες ραγδαίες αλλαγές, ο μελλοντικός ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να παρακολουθεί και να ακολουθεί τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς για να δημιουργεί το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον ασφαλισμένο.

Ταυτόχρονα τροφοδοτεί τον εαυτό του με τις γνώσεις και εκπαιδεύσεις που απαιτούνται για τα καινούργια προϊόντα που δημιουργούνται. Επίσης, με την τόσο ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και των αναγκών, οφείλει να επικεντρώνεται και να προσθέτει στη γκάμα του και πιο εξειδικευμένες ασφάλειες που δεν μπορούν να προσφερθούν εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Moody's: Τι προβλέπει για τον ασφαλιστικό κλάδο το 2024

Ποιοι είναι οι δικοί σου μελλοντικοί επαγγελματικοί στόχοι;

Αρχικά, με ικανοποιεί που εμπιστεύεται το γραφείο μας καινούριος κόσμος, σχεδόν καθημερινά, και μέσα από την τριβή που έχω με τον ασφαλισμένο εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα σε γνώσεις και εμπειρίες.

Προσπαθώ να βάζω μικρούς στόχους στην αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας που έχει να κάνει με τη συνεχή εκπαίδευση και την υλοποίηση των καθημερινών to-do list μου. Με μικρά και σταθερά βήματα άλλωστε, φτάνει κανείς την κορυφή. Φυσικά, ο κύριος στόχος δεν είναι να ανέβω στην κορυφή αλλά όταν θα ανεβώ να παραμείνω εκεί.

Πως εσύ προσωπικά αξιοποιείς την τεχνολογία στην καθημερινή εργασία; Θεωρείς την τεχνολογία ευκαιρία ή απειλή για το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου;

Προσωπικά χρησιμοποιώ στο μέγιστο την τεχνολογία τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στον εργασιακό μου χώρο. Θεωρώ ότι η τεχνολογία στο επάγγελμα μας, είναι ευκαιρία και όχι απειλή γιατί μπορεί να κάνει την εργασία μας πιο εύκολη και δημιουργική. Με τη χρήση της τεχνολογίας κερδίζουμε χρόνο, οργανωνόμαστε καλύτερα και έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε στοιχεία που μας ενδιαφέρουν, χωρίς να έχουμε φυσική παρουσία στο γραφείο μας. Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να προσφέρουμε εξυπηρέτηση στον πελάτη άμεσα και γρήγορα. Παρόλα αυτά όμως, πρέπει να κρατούμε ένα ισοζύγιο και να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία στο σημείο που δεν θα χάσουμε την προσωπική επαφή με τον ασφαλισμένο.

Τι είναι αυτό που σε παρακινεί στην καθημερινότητα σου;

Η επιτυχία είναι αυτό που με παρακινεί γενικότερα στη ζωή μου. Γνωρίζω ότι με επιμονή και σκληρή δουλεία βοηθώ τον εαυτό μου ώστε να φτάσω πιο ψηλά την επαγγελματική μου επιτυχία, το γεγονός αυτό από μόνο του μου δίνει ώθηση να συνεχίσω. Στα ασφαλιστικά, η κάθε μέρα είναι και μια καινούρια εμπειρία. Καθημερινά βρίσκεσαι σε επικοινωνία με κόσμο. Το να βρω λύσεις στις ανάγκες των ανθρώπων και να τους προσφέρω βοήθεια είναι αυτό που με παρακινεί περισσότερο. Η εμπιστοσύνη που εισπράττεις από τον ασφαλισμένο, είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα και η μεγαλύτερη ώθηση για την επιτυχία της επόμενης μέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η επανάσταση της AI στην ασφαλιστική βιομηχανία και στο ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Ποια συμβουλή σου σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Σύμφωνα πάντα με τη δική μου επαγγελματική πορεία, η πιο μεγάλη συμβουλή που μπορώ να δώσω σε ένα νέο που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της ασφάλισης είναι ότι πρέπει να έχει ένα ιδανικό καθοδηγητή, τουλάχιστον στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα, σίγουρα! Θέλει καθημερινή μελέτη, σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό. Είναι ένα επάγγελμα ανταγωνιστικό που αν θελήσεις να ξεκινήσεις απλά για να δοκιμάσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτύχεις, αλλά αν ξεκινήσεις πολύ οργανωμένος έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ασφαλιστική συνείδηση και παιδεία! Μέσα από την καθημερινή τριβή σου με τους καταναλωτές, που πιστεύεις ότι βρισκόμαστε σαν χώρα; Τι πιστεύεις ότι μπορεί ο κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος να κάνει για να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση στην κοινωνία;

Ο κόσμος της Κύπρου δυστυχώς, θεωρώ ότι δεν έχει ασφαλιστική συνείδηση και παιδεία. Ακόμα και στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις, ειδικότερα αυτή των ευθυνών, με την ανοχή και την ανευθυνότητα των κρατικών υπηρεσιών, υπάρχει κόσμος που παραμένει ανασφάλιστος. Επίσης εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία της ζήτησης του πιο φθηνού αντί του ποιοτικού και του καλού από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην καλύπτει πλήρως τις πραγματικές του ανάγκες και να είναι υποασφαλισμένος στις πλείστες περιπτώσεις ή ακόμα και ανασφάλιστος.

Σίγουρα, για να διορθωθεί το φαινόμενο αυτό, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές και κρατικές υπηρεσίες αλλά και από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ίδιους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά από τους πιο πάνω ώστε ο κόσμος να ενημερώνεται περισσότερο και να μην υπάρχει πλέον η ανοχή από τις κρατικές υπηρεσίες.

Ποια είναι η Ολίβια Λαζάρου;

Πότε ξεκίνησες στο επάγγελμα: Ιούνιο 2019

Κλάδοι που ασχολείσαι:  ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ (Motor, Non Motor & Medical)

Αγαπημένο Προϊόν: Home Shield

Μέντορας: Άντρος Παναγιώτου

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: Trust Insurance

Έδρα: Λεμεσός

Αγαπημένο Motto: Αξίζει φιλέ να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει. Ernesto Che Guevara

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 96660113

Διεύθυνση Γραφείου: Αποστολου Βαρναβα 51Α, 3065

Σειρά Συνεντεύξεων: «Η Φωνή του Διαμεσολαβητή»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.