1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ο ρόλος του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων

Ο ρόλος του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων

Ο ρόλος του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΤΑΜΟ) αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ασφαλιστική βιομηχανία έχοντας να διαδραματίσει ένα διττό ρόλο.

Ο κύριος σκοπός του ταμείου είναι να καταβάλλει, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις αποζημιώσεις σε τρίτους όσο αφορά ανασφάλιστα ή άγνωστα οχήματα καθώς και οχήματα ασφαλισμένα σε εταιρείες που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Ο δεύτερος και σημαντικότατος στόχος του ταμείου είναι μέσα από το έργο του να συμβάλλει στην μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων.

Το ταμείο διοικείται από ένα δεκαμελές διοικητικό συμβούλιο και έχει οργανωτικά 4 τομείς. Αυτοί είναι ο τομέας απαιτήσεων, ο τομέας Διεθνών Σχέσεων και υποχρεώσεων, ο τομέας Νομικής Υποστήριξης και ο τομέας Οικονομικής Διαχείρισης.

Μέλη και Χρηματοδότηση

Μέλη του Ταμείου Ανασφάλιστων Οδηγών είναι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες που εμπίπτουν στις πρόνοιες του νόμου περί Ασφαλιστικών Εργασιών και δραστηριοποιούνται στον κλάδο Μηχανοκίνητων Οχημάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Ταμείο χρηματοδοτείται από την επιβολή επιβάρυνσης στα ασφάλιστρα μηχανοκίνητων οχημάτων που μέχρι σήμερα είναι καθορισμένη στο 5% και εισπράττεται μέσω των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Το ύψος της επιβάρυνσης καθορίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Οικονομικών σε συνεννόηση με το ταμείο.

Η έδρα του ταμείου βρίσκεται στην Λευκωσία, στην διεύθυνση Ζήνωνος Σώζου 23, 2 όροφος Τ.Κ 1075 ενώ το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το ταμείο στο τηλέφωνο 22763913, με φαξ στο 22761007 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνσή [email protected]

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.