1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Ο απίστευτος νέος τρόπος που κλέβουν τα αυτοκίνητα (+video)

Ο απίστευτος νέος τρόπος που κλέβουν τα αυτοκίνητα (+video)

Ο απίστευτος νέος τρόπος που κλέβουν τα αυτοκίνητα (+video)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορεί τα αυτοκίνητά μας να εξελίσσονται σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια που παρέχουν για κλοπή, όμως και οι κλέφτες ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους.

Όσο τα αυτοκίνητα γεμίζουν με ηλεκτρονικά συστήματα και πολλές δικλίδες ασφαλείας, άλλο τόσο θα υπάρχουν κάποια κενά σε όλη την αλυσίδα, τα οποία θα εκμεταλλεύονται οι κλέφτες για να μπορούν να τα αρπάζουν εύκολα.

Το video που μας έρχεται από την Αυστραλία και την ιστοσελίδα Car Expert μας δείχνει έναν ακόμα νέο τρόπο με τον οποίο όποιος έχει λίγες γνώσεις και κάποια ειδικά μηχανήματα τα οποία μπορεί να προμηθευτεί εύκολα από το διαδίκτυο, μπορεί να πάρει το αυτοκίνητό σας μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Η νέα αυτή μέθοδος κλοπής βασίζεται στο γεγονός ότι κάθε αυτοκίνητο, με βάση τον αριθμό πλαισίου του, έχει και το ανάλογο κλειδί, το οποίο είναι καταχωρημένο στην βάση δεδομένων της εταιρίας για τους κλειδαράδες που θα χρειαστεί να φτιάξουν αντίγραφα.

Το θέμα εδώ είναι να μπορέσει κανείς να βρει πρόσβαση σε αυτή την βάση δεδομένων, μιας και ο αριθμός πλαισίου είναι πλέον σε εμφανές σημείο πάνω στην βάση του παρμπρίζ των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Η πρόσβαση σε αυτή την βάση δεδομένων δεν είναι και τόσο δύσκολη όσο μπορεί να φαντάζει, όχι μόνο σε πιστοποιημένους κλειδαράδες, αλλά και σε όποιον έχει κάποια εξοικείωση με το χακάρισμα υπολογιστών.

Από την στιγμή που θα υπάρξει πρόσβαση στην βάση δεδομένων της εκάστοτε εταιρίας, ο υποψήφιος κλέφτης έχει στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία για να φτιάξει το αντικλείδι. Κάτι που μπορεί να κάνει με ένα από τα συνήθη μηχανήματα που έχουν στην διάθεσή τους οι κλειδαράδες.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ εύκολο στον να επιλέξει την ώρα στην οποία θα μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Και αν χτυπήσει ο συναγερμός, υπάρχει μία ακόμα διαδικασία η οποία είναι πολύ εύκολο να τον παρακάμψει.

Μέσα στην βάση δεδομένων, εκτός από όλα τα άλλα, υπάρχει και ο κωδικός για την πρόσβαση στην κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου (OBD). Με ένα απλό και φθηνό μηχάνημα, που μπορεί να αγοράσει από το διαδίκτυο, ο κλέφτης προσαρμόζει τη φίσα του OBD και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σταματά να χτυπά και ο συναγερμός.

Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο βρίσκεται στην διάθεση του κλέφτη για να φύγει από το σημείο σαν να μην τρέχει τίποτα. Η μόνη ελπίδα για τα νέα μοντέλα είναι οι δυνατότητες για Over-The-Air ενημερώσεις και διαρκείς αλλαγές στο status ασφαλείας. Όμως μην αμφιβάλλετε ότι και σε αυτό το νέο παιχνίδι, οι κλέφτες θα βρουν σύντομα μία λύση να κάνουν αυτό που επιδιώκουν.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.