1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Munich Re: Για ακόμα μία φορά στην κορυφή των αντασφαλιστών

Munich Re: Για ακόμα μία φορά στην κορυφή των αντασφαλιστών

Munich Re: Για ακόμα μία φορά στην κορυφή των αντασφαλιστών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Munich Re παραμένει η κορυφαία εταιρεία αντασφάλισης στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία της AM Best. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο προηγούμενος πρωταγωνιστής της αντασφάλισης (μέχρι το 2019), η Swiss Re. Οι δύο εταιρείες αντιπροσωπεύουν το 1/4 των συνολικών μεικτών ασφαλίστρων αντασφάλισης στο σύνολο των 50 της λίστας για το 2022.

Το 2020, η Munich Re κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες αντασφάλισης, ανατρέποντας την κατάταξη που είχε στην κορυφή τη Swiss Re για αρκετά χρόνια. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε ο οίκος αξιολόγησης AM Best επιβεβαιώνουν ότι η γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί την κορυφαία θέση στον κόσμο, αν ληφθούν υπόψη τα ακαθάριστα ασφάλιστρα ζωής και ζημιών που καταγράφηκαν το 2022.

Με εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα αντασφάλισης (GPW) περίπου 51,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (NPW) 48,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, η Μunich Re καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στη λίστα με τους 50 μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τα ασφάλιστρα γενικών ασφαλίσεων, η Μunich Re διατηρεί επίσης την πρωτιά, με GPW 36,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και NPW 35,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Αντιθέτως, η Swiss Re βρίσκεται στη δεύτερη θέση, την οποία διατηρεί από τη στιγμή που η Μunich Re την ξεπέρασε το 2020. Η εταιρεία αναφέρει συνολικά GPW αντασφάλισης 39,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και NPW 37,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Ένα ακόμα από τα τέσσερα μεγάλα αντασφαλιστικά στην Ευρώπη, η Hannover Re, διατηρεί τη θέση της στο τρίτο βήμα του βάθρου. Με GPW αντασφαλισης 35,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και NPW 29,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022, η εταιρεία επιβεβαιώνει την επιτυχία της με συνεχή ανάπτυξη και διατηρεί τη θέση της στην τρίτη θέση για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Μάλιστα, οι τρεις πρώτες στην ετήσια κατάταξη είναι και αυτές που εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια παραμένουν σταθερά στην 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Μunich Re διατηρεί τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία αντασφαλισης στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή της παρουσία στον κλάδο της ασφάλισης και αντασφαλισης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.