1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Μαγιό, Βαλίτσες & Ασφάλεια: Ταξιδεύοντας χωρίς ανησυχίες αυτό το καλοκαίρι!

Μαγιό, Βαλίτσες & Ασφάλεια: Ταξιδεύοντας χωρίς ανησυχίες αυτό το καλοκαίρι!

Μαγιό, Βαλίτσες & Ασφάλεια: Ταξιδεύοντας χωρίς ανησυχίες αυτό το καλοκαίρι!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει η Δήμητρα Καφαδάρη,

Τέλος πλέον Ιουνίου και είμαστε ήδη μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. καθώς το καλοκαίρι κάνει δυναμικά την εμφάνισή του, για πολλούς οι διακοπές θα ξεκινήσουν σύντομα και οι προετοιμασίες, από την εύρεση προορισμού, μεταφορικά, διαμονή και άλλες λεπτομέρειες του ταξιδιού σχεδιάζονται αυτό το διάστημα έως και την τελευταία λεπτομέρεια.

Μία σημαντική πτυχή στην οργάνωση ταξιδιού, η οποία συχνά θυσιάζεται στον βωμό της ανυπομονησίας και του ενθουσιασμού κάθε καλοκαίρι, είναι αυτή της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Παρά τον σχεδιασμό και την προετοιμασία, δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζουμε απρόσμενες καταστάσεις, όπως ιατρικά προβλήματα, ακυρώσεις ταξιδιού, κλοπές ή άλλα προβλήματα. Πολλοί ταξιδιώτες θεωρούν ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι περιττή, αλλά την στιγμή που αντιμετωπίσετε ένα απρόοπτο περιστατικό μακριά από το σπίτι, η αξία της γίνεται ανεκτίμητη. Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μια ευρεία κάλυψη που μπορεί να προστατεύσει την επένδυσή σας στο ταξίδι, την υγεία σας, τις αποσκευές σας και πολλά άλλα. 

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε την πραγματική αξία της ταξιδιωτικής ασφάλισης, θα κατανοήσουμε τι καλύπτει, πώς λειτουργεί και γιατί θα μπορούσε να είναι η σημαντικότερη προσθήκη στη λίστα των ταξιδιωτικών σας προετοιμασιών.

Αρχικά λοιπόν, τι είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση και τι καλύπτει;

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως η αυτού του είδους η ασφάλιση δεν αποτελεί νομική υποχρέωση του ταξιδιώτη. Είναι ωστόσο πολλή σημαντική στην οργάνωση του επόμενού σας ταξιδιού, καθώς τα απρόοπτα – δυστυχώς ή ευτυχώς – συμβαίνουν.

Αυτού του είδους η κάλυψη επομένως σας διασφαλίζει οικονομικά, και όχι μόνο, στην περίπτωση ενός γεγονότος πέρα από τις δυνάμεις σας, το οποίο μπορεί να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την πορεία του ταξιδιού σας.

Ας δούμε κάποιες από τις βασικές καλύψεις:

  • Κάλυψη ιατρικών εξόδων: Εάν ασθενήσετε ή τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορεί να καλύψει τα ιατρικά έξοδα
  • Ακύρωση, καθυστέρηση ή διακοπή ταξιδίου: Αν ένα απρόσμενο γεγονός σας αναγκάσει να ακυρώσετε το ταξίδι σας, να φύγετε αργά, ή να γυρίσετε σπίτι νωρίτερα, μπορεί να καλύψει τα σχετικά έξοδα.
  • Διακοπή ταξιδίου: Αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και πρέπει να γυρίσετε σπίτι πρόωρα, μπορεί να καλύψει τα επιπλέον κόστη που ενδέχεται να συνεπάγονται
  • Απώλεια ή κλοπή αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων: Εάν οι αποσκευές σας χαθούν, κλαπούν ή υποστούν ζημιά, μπορεί να καλύψει το κόστος της αντικατάστασής τους
  • Ευθύνη προς τρίτους: Αν προκαλέσετε τραυματισμό σε κάποιον άλλον ή ζημιά στην περιουσία κάποιου άλλου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορεί να καλύψει τις νομικές ευθύνες σας
  • Έκτακτη επαναπατρισμός: Σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή τραυματισμού που απαιτεί την επιστροφή σας στην πατρίδα σας για ιατρική περίθαλψη, η ασφάλιση ταξιδίου μπορεί να καλύψει τα έξοδα της έκτακτης επαναπατρισμού

Από πότε ξεκινάν να ισχύουν οι εκάστοτε καλύψεις;

Οι καλύψεις συνήθως ξεκινάνε από την ημερομηνία αναχώρησης, ωστόσο ενδέχεται να ισχύουν και κάποιες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες καλύψεις, όπως η ακύρωση ταξιδιού, μπορεί να ξεκινούν αμέσως μετά την αγορά.

Ισχύει μόνο για ένα ταξίδι;

Αυτό εξαρτάται από τον τύπο ταξιδιωτικής ασφάλισης που θέλετε να αγοράσετε. Ειδικότερα, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ταξιδιωτικής ασφάλισης: μεμονωμένες ασφαλίσεις ταξιδίου και ετήσιες ασφαλίσεις.

Όπως είναι κατανοητό, η μεμονωμένες ασφαλίσεις ισχύουν για ένα ταξίδι (ξεκινώντας από την ημέρα αναχώρησης έως και τη στιγμή που επιστρέφεται σπίτι), ενώ οι ετήσιες αφορούν ταξίδια που πραγματοποιούνται στη διάρκεια ενός έτους, κάτι το οποίο συμφέρει πολύ περισσότερο όταν ταξιδεύετε συχνά για επαγγελματικούς σκοπούς.

Υπάρχουν ομαδικά συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Ναι, υπάρχουν αρκετά συμβόλαια που μπορεί να καλύπτουν ένα σύνολο ατόμων. Οι ομαδικές ασφαλίσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για μεγάλες ομάδες που ταξιδεύουν μαζί, καθώς μπορούν να προσφέρουν ένα επίπεδο προστασίας για όλα τα μέλη της ομάδας σε ένα ενιαίο συμβόλαιο.

Ακόμα, υπάρχουν και οικογενειακά προγράμματα, τα οποία καλύπτουν τους γονείς αλλά και τα παιδιά τους αν και οι λεπτομέρειες και οι περιορισμοί μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία και τη συγκεκριμένη κάλυψη.

Οι οικογενειακές ασφάλειες ταξιδίου μπορούν να είναι ιδιαίτερα οικονομικές αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε ως οικογένεια, καθώς συνήθως προσφέρουν μια ευρύτερη κάλυψη.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος μιας ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με κάποιους παράγοντες, όπως:

  • Η διάρκεια του ταξιδιού: Ένα ταξίδι μεγάλης διαρκείας, κοστίζει περισσότερο από ένα ταξίδι λίγων ημερών
  • Ο προορισμός: Ταξιδεύοντας σε μια χώρα με υψηλό κόστος ιατρικής περίθαλψης, θα αυξήσει το κόστος της ασφάλισης
  • Η ηλικία και η κατάσταση υγείας του ασφαλιζόμενου: Οι νεότεροι ταξιδιώτες συνήθως πληρώνουν λιγότερο, ενώ οι ταξιδιώτες με υγειονομικά προβλήματα ή μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να πληρώσουν περισσότερο.
  • Οι καλύψεις που συμπεριλαμβάνονται: Ένα συμβόλαιο με περισσότερες καλύψεις ή υψηλότερα όρια κάλυψης θα κοστίζει περισσότερο.

Γενικά, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε από λίγα ευρώ, για μια πολύ βασική ασφάλιση για ένα σύντομο ταξίδι, μέχρι εκατοντάδες ευρώ για μια εκτεταμένη πολιτική που καλύπτει ένα μακρύ ταξίδι με πολλαπλές καλύψεις.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, όπως και σε κάθε άλλου είδους ασφάλιση, ισχύουν περιορισμοί και προϋποθέσεις. Ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου που καλείται να αναλάβει η ασφαλιστική εταιρεία, το κόστος και οι καλύψεις ποικίλλουν. Είναι επομένως συνετό πριν την σύναψη συμβολαίου να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να βρείτε την ταξιδιωτική ασφάλιση που σας ταιριάζει!

Συμπερασματικά, ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να προσφέρει σε εσάς την ασφάλεια και την άνεση που ο καθένας μας προφανώς και επιθυμεί να έχει στις αποδράσεις του. Με τις διακοπές να είναι μία μόνο ανάσα μακριά, ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον ειδικό και να ενημερωθείτε για το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς!

Επισκεφθείτε σήμερα τη SoEasy Insurance και επωφεληθείτε από τα μοναδικά ταξιδιωτικά της προγράμματα, εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα, οικονομικά!

Δείτε περισσότερα, εδώ: SoEasy Travel Insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.