1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Λάμπρος Παπασάββας: «Θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση των δυστυχημάτων στη χώρα...

Λάμπρος Παπασάββας: «Θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση των δυστυχημάτων στη χώρα μας»!

Λάμπρος Παπασάββας: «Θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση των δυστυχημάτων στη χώρα μας»!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένα νέο έργο έχει στα σκαριά η εταιρεία Lambros Papasavvas & Co Ltd σε συνεργασία με ένα ερευνητικό κέντρο και ένα πανεπιστήμιο, με στόχο τη δραστική μείωση των δυστυχημάτων στη χώρα μας μέσω της καταγραφής και ανάλυσης των πιο μελανών σημείων που προκαλούνται αυτά τα περιστατικά.

Η εταιρεία Lambros Papasavvas & Co Ltd είναι μία από τις εταιρείες που ηγούνται στη χώρα μας στον τομέα των απαιτήσεων και της διαχείρισης ζημιών και έχει πάντα ενδιαφέρον η συζήτηση μας με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Λάμπρο Παπασάββα!

Αυτή τη φορά πέραν της συζήτησης μας για το νέο αυτό έργο της εταιρείας, μιλήσαμε για τον απολογισμό τους για τη χρονιά που μας πέρασε, τους στόχους για φέτος, τις εξελίξεις που σημειώθηκαν εσωτερικά στην εταιρεία σε κάθε τμήμα της αλλά και πως εξελίσσονται οι σημαντικές συνεργασίες που έχουν.

Ποιος είναι ο απολογισμός για την εταιρεία σας όσον αφορά το 2022 και ποιες οι προβλέψεις σας για την τρέχουσα χρονιά;

Το 2022 ήταν ένα πολύ παραγωγικό έτος για την εταιρεία μας στο οποίο καταγράφεται ως ένα  σημαντικό γεγονός η αξιοσημείωτη αύξηση των εργασιών μας κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 ενώ για την τρέχουσα χρονιά αναμένουμε ότι αυτή θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της αύξησης των εργασιών των ήδη υφιστάμενων συνεργασιών μας, με ασφαλιστικές εταιρείες και άλλους, όπως επίσης σε ένα μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των εργασιών μας εκτός Κύπρου, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά την Ελλάδα και να ακολουθούν στη συνέχεια άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τις υπηρεσίες αναπαράστασης ατυχημάτων (Accident Reconstruction) αλλά και της  βιο-μηχανικής ανάλυσης (biomechanical analysis) , η εταιρεία μας παρουσιάζει μία ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση εργασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τομέα αυτό το 70% των εργασιών μας αφορούν δραστηριότητα εκτός Κύπρου όπου έχουμε μία μεγάλη ροή υποθέσεων.

Με την ανάπτυξη των εργασιών μας υπήρξε η ανάγκη να μεγαλώσουμε και τον χώρο που στεγάζεται η εταιρεία και έτσι έχουμε επεκταθεί και σε νέο χώρο σε διπλανό κτήριο. Στα νέα μας γραφεία, έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο εκπαίδευσης για μικρές ομάδες της τάξης των 10 ατόμων, με σκοπό το να προσφέρουμε εκπαίδευση στο προσωπικό μας. Πέραν από την εσωτερική όμως εκπαίδευση είναι στα μελλοντικά μας σχέδια με τη νέα χρονιά να αναπτύξουμε κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχέση με τις απαιτήσεις και τη διαχείριση ζημιών έτσι ώστε να μπορούν να εκπαιδεύονται και άλλα άτομα της βιομηχανίας.

Γνωρίζουμε ότι διατηρείται η συνεργασία σας με την Interamerican όσον αφορά τη διαχείριση απαιτήσεων για την Anytime στην Κύπρο. Πείτε μας πόσο σημαντική είναι για την εταιρεία σας αυτή η συνεργασία και  πως αυτή εξελίσσεται;

Η συνεργασία μας με την Interamerican κλείνει φέτος 7 χρόνια και αποτελεί για εμάς ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Είναι ξεκάθαρο μέσα από τα χρόνια της συνεργασίας αυτής, ότι οι άνθρωποι της Interamerican μας έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, ενώ από την πλευρά μας νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη συνεργασία αυτή αφού μας βοηθά και εμάς να εξελιχθούμε μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Ενδεικτικό των πιο πάνω είναι ότι η συνεργασία μας έχει επεκταθεί μετά την απόφαση της Interamerican να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη χώρα μας, στον κλάδο κυρίως των εταιρικών ασφαλίσεων μεγάλων κινδύνων σε τομείς όπως η ασφάλιση περιουσίας, αστικής ευθύνης και εμπορευμάτων. Έτσι λοιπόν από την πλευρά μας είμαστε σε φάση δημιουργίας νέου τμήματος διαχείρισης απαιτήσεων για μεγάλους εταιρικούς κινδύνους, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις.  

Τέλος η συνεργασία μας δεν αφορά μόνο την Κύπρο αφού με την Interamerican έχουμε μία μεγάλη συνεργασία και στην Ελλάδα τόσο για την αναπαράσταση ατυχημάτων αλλά και την παροχή λύσεων τεχνολογίας που διαθέτει η εταιρεία μας.

Πείτε μας και δυο λόγια για το πως εξελίσσεται η συνεργασία σας με την DAT όσον αφορά τα προηγμένα συστήματα εκτίμησης αυτοκινήτων.

Σε σχέση με τη συνεργασία μας με την DAT η οποία ξεκίνησε από το 2011, συνεχίζεται με πολύ καλά αποτελέσματα αφού υπάρχει ενδιαφέρον από ασφαλιστικές εταιρείες για τα καινούργια συστήματα εκτίμησης ζημιών οχημάτων της εταιρείας. Είδη τα συστήματα της DAT είναι εγκατεστημένα στις πλείστες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ενώ είμαστε πολύ κοντά για συμφωνία με μία πολύ μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο για την εφαρμογή των συστημάτων τις DAT στους εσωτερικούς εκτιμητές τους.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη της DAT στη χρήση των έξυπνων συσκευών για μεγαλύτερη ευκολία των εκτιμητών όπου σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη παρέχει περισσότερη ευκολία στους εκτιμητές και βοηθά στην αποφυγή λαθών κατά την εκτίμηση της ζημιάς.

Ποιες οι εξελίξεις όσον αφορά το τμήμα του Accident Reconstruction στην εταιρεία σας;

Όσον αφορά το τμήμα που αφορά τις αναπαραστάσεις ατυχημάτων ή στα αγγλικά Accident Reconstruction, συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες έχοντας δώσει πρόσφατα ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της φωτογραμμετρίας, όπου αποκτήθηκαν νέα – πιο σύγχρονα λογισμικά συστήματα ενώ προχωρήσαμε στην αγορά και ενός πολύ εξειδικευμένου drone για το σκοπό αυτό. Θέλοντας να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη συγκεκριμένη ανάλυση είμαστε σε διαβουλεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία για αγορά ενός 2ου για να μπορέσουμε να έχουμε ένα και στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, συνεχίζουμε την εκπαίδευση του προσωπικού, στην έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας του PC Crash στην Αυστρία, στα νέα συστήματα του PC Crash έτσι ώστε με τη συνεχή επιμόρφωση να μπορούμε σταθερά να καλύπτουμε τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν καθημερινά από την αγορά.

Ενδεικτικό της μεγάλης επιτυχίας του συγκεκριμένου τμήματος, πλέον εργαζόμαστε με συγκεκριμένα slots παράδοσης. Δηλαδή από την ώρα που θα έρθει η αναγγελία για να αναλάβουμε μία υπόθεση και θα γίνει η αρχική της μελέτη, τότε καθορίζεται συγκεκριμένο slot παράδοσης έτσι ώστε να ξέρει και η ασφαλιστική εταιρεία τον χρόνο που αυτή θα της παραδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Τι προσφέρει αυτή η μεθοδολογία στην εταιρεία αλλά και στους πελάτες σας;

Με τη μεθοδολογία αυτή υπάρχει μία καλύτερη συνεννόηση με την ασφαλιστική, γνωρίζοντας πλέον ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα και έτσι λαμβάνουν κι εκείνοι τα μέτρα τους όπως να στείλουν έγκαιρα την υπόθεση και να προχωρήσουν σε ένα σωστό προγραμματισμό του δικαστηρίου ώστε να υπάρχει ο χρόνος να γίνει η παράδοση. Κλείνοντας να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή έχουν γεμίσει τα slots μέχρι και το 3ο τρίμηνο του 24 ενώ σύντομα αναμένετε με εξαίρεση κάποια slots για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις να είμαστε πλήρης για ολόκληρο το 2024.

Υπάρχουν οποιεσδήποτε αντίστοιχες εξελίξεις στον τομέα των εκτιμήσεων ζημιών σε οχήματα;

Όσον αφορά τον τομέα των εκτιμήσεων ζημιών σε οχήματα είμαστε σε διαδικασία αναβάθμισης του υφιστάμενου λογισμικού συστήματος εκτιμήσεων που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας. Ο λόγος της συγκεκριμένης ανάπτυξης είναι για να αυξηθούν οι ενημερώσεις προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, είτε για τα αποθεματικά, είτε για το στάδιο της εκτίμησης αλλά και για να μειωθούν οι χρόνοι διεκπεραίωσης των εκτιμήσεων μέσω των εκτιμητών μας. Τελικός στόχος είναι η πιο γρήγορη αποστολή της έκθεσης των εκτιμήσεων στην ασφαλιστική εταιρεία.

Σε προηγούμενη μας συζήτηση μας μιλήσατε με ενθουσιασμό για τη μέθοδο της βιο-μηχανικής ανάλυσης με την οποία στόχο έχετε την εξάλειψη των ψευδών τραυματισμών αυχένα. Ποιες οι νέες εξελίξεις σε αυτό το θέμα;

Στον τομέα αυτό, παρόλο που δεν έχει εκδικαστεί κάποια υπόθεση ακόμη, η εφαρμογή αυτής της μεθόδου είχε τα πρώτα της αποτελέσματα αφού φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις μετά την αποκάλυψη εγγράφων στο δικαστήριο, οι αντίδικοι δικηγόροι αποφάσισαν να αποσύρουν τις αγωγές.

Ως αποτέλεσμα αν και ακόμα δεν έχει εκδικαστεί κάποια υπόθεση έτσι ώστε να έχουμε δικαστικό προηγούμενο, αυτό φαίνεται ότι αποτρέπει τους ψεύτικους τραυματισμούς με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να έχουν αποσυρθεί. Για εμάς αυτό είναι μία πάρα πολύ καλή εξέλιξη αφού όπως φαίνεται η μέθοδος αυτή μπορεί να έχει αποτέλεσμα στην Κυπριακή αγορά και να φρενάρει τους ψεύτικους τραυματισμούς αυχένα, κάτι που πέτυχαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο παρελθόν.

Σκοπός μας δεν είναι η διατήρηση αυτής της μεθόδου επ’ άπειρον αλλά να σταματήσει η αισχροκέρδεια μέσω των ψευδών τραυματισμών και να μπει η αγορά σε μία κανονικότητα χωρίς αυτό το φαινόμενο.

Πείτε μας εάν έχετε οποιαδήποτε νέα τεχνολογικά προϊόντα που πρόκειται να λανσάρετε στην αγορά;

Πράγματι έχουμε ένα καινούργιο προϊόν που έχει λανσάρει πρόσφατα η BDEO ως συνέχεια των συστημάτων που ήδη διαθέτει και αφορούν τον προασφαλιστικό έλεγχο και την απομακρυσμένη εκτίμηση οχημάτων.

Το νέο αυτό σύστημα αφορά τη διαχείριση απαιτήσεων για ζημιές σε κατοικίες όπου η BDEO έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα για καταγραφή των απαιτήσεων όπου με μία παραμετροποίηση ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί ο πελάτης και να υποβάλει την απαίτηση για ζημιά στο σπίτι του, να εφοδιάσει το σύστημα με φωτογραφίες της ζημιάς και το σύστημα θα μπορεί να δίνει ένα αρχικό κόστος ζημιάς για να μπορεί ο λειτουργός να αντιληφθεί εάν πρόκειται για ένα fast track περιστατικό ή αν είναι μια περίπτωση που θα χρειαστεί να σταλεί κάποιος πραγματογνώμονας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Η πλατφόρμα έχει ολοκληρωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία και ήδη είμαστε σε συνεννόηση με μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο για να τους το παρουσιάσουμε αφού ενδιαφέρονται για την αγορά του. Θεωρούμε ότι η επιτυχία του BDEO στην Κυπριακή και Ελληνική αγορά θα συνεχιστεί με αυτό το νέο προϊόν το οποίο όπως είπαμε αφορά τις απαιτήσεις κατοικιών.

Τέλος, πείτε μας λίγα λόγια για το νέο έργο που έχετε στα σκαριά και που σκοπό έχει τη μείωση των δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα νέο έργο που εμπίπτει κάτω από την ομπρέλα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας και που σκοπό έχει να μειώσει τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Κύπρο. Αυτό το έργο που θα βοηθήσει τόσο ευρύτερα τη χώρα μας όσο και ειδικότερα την αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείες, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με ένα ερευνητικό κέντρο και ένα πανεπιστήμιο της χώρας μας. Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός λογισμικού περισυλλογής δεδομένων με σκοπό την καταγραφή των μελανών σημείων του οδικού μας δικτύου στα οποία προκαλούνται δυστυχήματα.

Το πρόγραμμα αυτό θα συλλέγει συνεχώς δεδομένα από τρεις διαφορετικές πηγές, ξεκινώντας από το κοινό που θα μπορεί εύκολα και απλά να καταγράψει ένα σημείο που το θεωρεί επικίνδυνο για πρόκληση δυστυχημάτων, την αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείες που για εμάς είναι ο βασικός συντελεστής της προσπάθειας αυτής.

Αφού θα καταγράφονται τα σημεία αυτά, εμείς θα αξιολογούμε τα δεδομένα και θα κάνουμε ειδική επιστημονική έρευνα με τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται αλλά και να δίνονται στους κρατικούς φορείς. Η ανάλυση μας θα αφορά αιτιολόγηση των λόγων που αυτό το σημείο θεωρείται μελανό αλλά και των αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν για να καταστεί ασφαλέστερο.  

Στόχος μας είναι το σύστημα αυτό να μπει σε εφαρμογή πριν το τέλος του χρόνου ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο συνέδριο του EVU το 2024 στην Αυστρία. Σκοπός μας εφόσον πετύχει αυτό το πρόγραμμα, είναι η συγκεκριμένη μεθοδολογία, η οποία θα επιχορηγηθεί από την Ευρωπαϊκή ένωση, να δοθεί και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ένας κεντρικός φορέας θα αναλαμβάνει αυτό το έργο. Γνωρίζουμε ότι σαν εταιρεία έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αλλά πραγματικά θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά γιατί επιθυμούμε να συμβάλουμε στη μείωση των δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.