1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Κυριάκος Ανδρέου – Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΣΕΑΔ: Στόχος μας το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο...

Κυριάκος Ανδρέου – Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΣΕΑΔ: Στόχος μας το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο να δώσει μία διαφορετική πνοή στην ασφαλιστική βιομηχανία!

Κυριάκος Ανδρέου – Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΣΕΑΔ: Στόχος μας το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο να δώσει μία διαφορετική πνοή στην ασφαλιστική βιομηχανία!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) αποτελεί πλέον θεσμό τόσο ευρύτερα για την ασφαλιστική βιομηχανία όσο και για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές ειδικότερα.

Ένας θεσμός που πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 2015, με εξαίρεση το 2020 λόγω της πανδημίας, και που όπως μας λέει ο Πρόεδρος του συνδέσμου «είναι το μόνο συνέδριο που διοργανώνεται από τους Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για τους Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές» γεγονός που δίνει στο συνέδριο μία ξεχωριστή αξία για τους ίδιους τους επαγγελματίες του χώρου.  

Με την ευκαιρία του 7ου Παγκύπριου Συνεδρίου που διοργανώνει ο ΠΣΕΑΔ, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Κυριάκο Ανδρέου τόσο για τη διαδρομή του συνεδρίου όσο και για τους στόχους και τη θεματολογία του φετινού συνεδρίου.

Αρχικά κ. Ανδρέου, πείτε μας δυο λόγια για την ιστορία του συνεδρίου, πότε ξεκίνησε, ποια η πορεία του μέχρι σήμερα και γιατί θεωρείτε ότι είναι σημαντικό για τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Ο ΠΣΕΑΔ ξεκίνησε να διοργανώνει παγκύπριο συνέδριο από το 2015. Το πρώτο συνέδριο έγινε στην επαρχία Πάφου και στη συνέχεια ακολούθησαν 3 διαδοχικά συνέδρια σε Λεμεσό, Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και Λευκωσία. Από τον Οκτώβριο του 2018 και μετέπειτα, αποφασίστηκε όπως η διοργάνωση του Παγκύπριου συνεδρίου θα γίνεται κάτω από την ευθύνη της επιτροπής εκδηλώσεων στη Λευκωσία, η οποία ως επαρχία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό  διαμεσολαβητών και υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχει περισσότερος αριθμός διαμεσολαβητών στο συνέδριο.

Το ετήσιο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ είναι το μόνο συνέδριο που διοργανώνεται από τους Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για τους Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και αυτό έχει την σημασία του διότι στο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ οι σύνεδροι είναι κατά πλειοψηφία Επαγγελματίες Ασφαλιστές που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες για το επάγγελμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο Πάνος Λελεδάκης στο 9ο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Ποια η συνεισφορά του συνεδρίου στην ασφαλιστική βιομηχανία ευρύτερα;

Η συνεισφορά του συνεδρίου στην ασφαλιστική βιομηχανία, κατά την άποψη μου, είναι πολύ σημαντική κυρίως για δύο πολύ βασικούς παράγοντες. Πρώτον διότι είναι η ευκαιρία για τους Επαγγελματίες να συναντηθούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς για το μέλλον του επαγγέλματος τους και δεύτερον διότι η θεματολογία του συνεδρίου εστιάζεται στην προσωπική ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους για θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο τους ίδιους ως επαγγελματίες.

Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το ετήσιο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις που βοηθούν προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του επαγγέλματος και παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την δημιουργία των δεξαμενών σκέψεως να ακουστεί περισσότερο η φωνή τους. 

Ποιοι οι στόχοι του φετινού σας συνεδρίου; Τι να περιμένει η ασφαλιστική αγορά;

Ο στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να δώσουμε περισσότερα εφόδια γνώσεων στον επαγγελματία διαμεσολαβητή ούτως ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια του για Διασφάλιση του Μέλλοντος όπως είναι και ο τίτλος του συνεδρίου μας. Σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα αποτελεί μια σημαντική απειλή στην οικονομική ισορροπία της κάθε οικογένειας και της κάθε επιχείρησης ο ρόλος του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Θέλουμε μέσα από το συνέδριο να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό τον ρόλο και να εφοδιάσουμε τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με περισσότερη γνώση ούτως ώστε να συνεχίσουν με αυτοπεποίθηση να ασκούν το πολύ σημαντικό λειτούργημα τους, αντιμετωπίζοντας τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις που παρουσιάζονται. Η κοινωνία έχει ανάγκη από ψηλού επιπέδου καταρτισμένους επαγγελματίες και η αγορά θα πρέπει να περιμένει ένα συνέδριο που θα δώσει βαρύτητα προς αυτή την κατεύθυνση αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το κύρος του επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο Γιώργος Γιωργάκης ομιλητής στο 9ο συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Ποιες θα είναι οι θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου;

Θέματα όπως η τεχνολογία, η ασφάλεια στο διαδίκτυο και η κυβερνοασφάλιση, η νέα γενιά καταναλωτών και τα χαρακτηριστικά της,  το δημογραφικό πρόβλημα που επηρεάζει τις συντάξεις και πως η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να δώσει λύσεις για ένα επαρκές συνταξιοδοτικό σχεδιασμό καθώς επίσης και ο σχεδιασμός της ομαλής διαδοχής στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου μας. Ευελπιστούμε ότι για ακόμα μια φορά το συνέδριο μας θα δώσει μια διαφορετική πνοή στην βιομηχανία και προσδοκούμε ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια αναμένοντας πως οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. 

Το συνέδριο σας έχει και κοινωνική συνεισφορά αφού φέτος θα στηρίξετε το φιλανθρωπικό σωματείο «Χάρισμα». Πείτε μας δύο λόγια για αυτό;

Το φιλανθρωπικό σωματείο «Χάρισμα» παρέχει σε «χαρισματικά παιδιά με ειδικές ικανότητες» δωρεάν υπηρεσίες, δίνοντας τους την δυνατότητα να αναπτύξουν και να προβάλουν το ταλέντο τους στις τέχνες όπως την μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία, το χορό τη ζωγραφική αλλά και στον αθλητισμό.

Για εμάς ως ΠΣΕΑΔ, το έργο που επιτελείται από το φιλανθρωπικό σωματείο «Χάρισμα» είναι ένα σημαντικό λειτούργημα αλλά και παράδειγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας που θέλει να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να ξεφύγουν από την κοινωνική αποξένωση. Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να επιδεικνύει ενσυναίσθηση για να μπορεί να αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες των πελατών και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή αφού οφείλει να διασφαλίσει το μέλλον της κάθε οικογένειας και της κάθε επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έκλεψε τις εντυπώσεις το καλωσόρισμα της AXERIA στην Κύπρο

Ως ΠΣΕΑΔ, μαζί με μέλη μας θέλουμε να επεκτείνουμε αυτό το ρόλο και σε μια πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά δίνοντας  πίσω στην κοινωνία ένα μέρος από αυτό που η κοινωνία μας εμπιστεύεται. Θέλουμε την αξιοπρεπή διαβίωση που η κοινωνία εμπιστεύεται στις γνώσεις και τις ικανότητες του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή να την δίνουμε πίσω στην κοινωνία έστω και στο μικρό βαθμό που αυτό γίνεται μέσα από τις εργασίες ενός συνεδρίου. Θεωρούμε πως η ενίσχυση του σωματείου «Χάρισμα» μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να συνεισφέρουν μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το συνέδριο και ποιο το κόστος;

Το συνέδριο μπορεί να το παρακολουθήσουν όλοι οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλά και επαγγελματίες της ασφαλιστικής βιομηχανίας ευρύτερα με φυσική παρουσία όπου το κόστος είναι μόνο €50 και συμπεριλαμβάνει φαγητό στο διάλειμμα μαζί με δώρο ένα εξαιρετικό βιβλίο του Δρ. Χρίστου Γεωργίου για την διαδοχή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ασφάλιση. Μπορούν επίσης να το παρακολουθήσουν όσοι θέλουν και με διαδικτυακή παρουσία με κόστος €30. Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επωφεληθούν 3 ώρες CPD.

Λεπτομέρειες Συνεδρίου

Μέρα και Ώρα: Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 – 10:00

Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

Για εγγραφές και όλες τις λεπτομέρειες του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.