1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Κλάδος Ζωής: Αυτές οι εταιρείες κυριάρχησαν το πρώτο εξάμηνο του έτους

Κλάδος Ζωής: Αυτές οι εταιρείες κυριάρχησαν το πρώτο εξάμηνο του έτους

Κλάδος Ζωής: Αυτές οι εταιρείες κυριάρχησαν το πρώτο εξάμηνο του έτους
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με την συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου να σημειώνουν αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων, ο κλάδος ζωής είχε ένα πολύ θετικό πρώτο εξάμηνο. Όπως είδαμε και χθες ο κλάδος σημείωσε αύξηση ασφαλίστρων 10,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από τις έντεκα εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο οι εννέα κατάφεραν να δουν τον κύκλο εργασιών τους να μεγαλώνει τους πρώτους 6 μήνες του έτους.

Κυρίαρχη εταιρεία του κλάδου, όπως και τον προηγούμενο χρόνο, παραμένει η Eurolife, του ομίλου της Τράπεζας Κύπρου, η οποία «έκλεισε» το εξάμηνο στα 61,4 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 13,1% και βελτιώνοντας το μερίδιο αγοράς της σε 28,1% από 27,4% την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.   

Στην δεύτερη θέση παρέμεινε επίσης η εταιρεία CNP Cyprialife του ομίλου CNP CYPRUS, καταφέρνοντας να σημειώσει ασφάλιστρα 52,7 εκατομμυρίων σε σχέση με τα 50,1 εκατομμύρια του 2020, σημειώνοντας αύξηση 5%. Παρόλη την αύξηση των ασφαλίστρων η εταιρεία υποχώρησε ελαφρώς στο μερίδιο αγοράς αφού αυτό διαμορφώθηκε στο 24,1% σε σχέση με το 25,3% την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Στην Τρίτη θέση, επίσης σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, παρέμεινε η εταιρεία Universal Life. Η εταιρεία σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, αφού τα ασφάλιστρα της το πρώτο εξάμηνο του έτους έφτασαν τα 33,2 εκατομμύρια σε σχέση με τα 27,8 εκατομμύρια της περσινής περιόδου σημειώνοντας αύξηση 19,3% και βελτιώνοντας το μερίδιο αγοράς της σε 15,2% από 14%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες Metlife που με 15,4 εκατομμύρια βρίσκετε στην 4η θέση σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση ύψους 16,7% και η Hellenic Life που με 14,9 εκατομμύρια και αύξηση 3,1% βρίσκετε στην πέμπτη θέση.

Δείτε πιο κάτω τον πίνακα με τα συνολικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.