1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Προσωπική Ανάπτυξη
  6. »
  7. Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά

Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά

Κατακτώντας τα κλικ: Οδηγός για να πετύχετε στη διαδικτυακή αγορά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Από την Andreea Stoinescu, Ιδρύτρια της Pastel Gifts

Βγαίνοντας από τον εταιρικό κόσμο και μπαίνοντας στον συναρπαστικό, αλλά μερικές φορές συντριπτικό κόσμο των διαδικτυακών επιχειρήσεων, έμαθα μερικά πράγματα με τον δύσκολο τρόπο. Ωστόσο, η ομορφιά μιας διαδικτυακής επιχείρησης έγκειται στην ευελιξία της και όταν εξισορροπείται η οικογενειακή ζωή με τις δικές μας επιχειρηματικές φιλοδοξίες, αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το ότι μας επιτρέπει να κυνηγήσουμε τα επιχειρηματικά μας όνειρα, βιώνοντας παράλληλα τις πολύτιμες στιγμές της ζωής.

Το ξεκίνημα μιας διαδικτυακής επιχείρησης είναι σαν να έχεις τη δική σου ιστορία περιπέτειας, με απροσδόκητες ανατροπές. Στόχος μου είναι να μοιραστώ με συναδέλφους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν το δικό τους διαδικτυακό επιχειρηματικό ταξίδι κάποιες συμβουλές, οι οποίες κερδήθηκαν δύσκολα.

Πρώτα απ’ όλα: Χτίζοντας το ψηφιακό σας καταφύγιο. Ο ιστότοπός σας είναι η βιτρίνα του καταστήματός σας, οπότε πρέπει να λάμπει! Επενδύστε σε φιλικό προς το χρήστη σχεδιασμό, σαφή πλοήγηση και εικόνες προϊόντων υψηλής ποιότητας. Να θυμάστε, ότι η διάρκεια της προσοχής είναι μικρή, επομένως βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες και η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς είναι εύκολη. Μην υποτιμάτε τη δύναμη του SEO (Search Engine Optimization/Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης). Η έρευνα λέξεων-κλειδιών και η δημιουργία στρατηγικού περιεχομένου μπορούν να σας καταστήσουν “αγαπημένους” στις μηχανές αναζήτησης, οδηγώντας περισσότερους πελάτες στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 digital marketing εργαλεία που οδηγούν στην επιτυχία των ασφαλιστικών συμβούλων

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς. Το ελκυστικό περιεχόμενο, όπως οι ενημερωτικές αναρτήσεις στο ιστολόγιο, οι συναρπαστικές περιγραφές προϊόντων, ακόμη και οι παιχνιδιάρικες αλληλεπιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χτίζουν την προσωπικότητα και την εμπιστοσύνη της επωνυμίας. Μοιραστείτε την ιστορία σας, αναδείξτε τα οφέλη του προϊόντος και μην διστάσετε να επιδείξετε την εμπειρία σας. Να θυμάστε ότι δεν πουλάτε απλώς ένα προϊόν, αλλά προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία.

Αγκαλιάστε τη δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (των Social Media). Δεν πρόκειται μόνο για βίντεο με γάτες και αστεία emojis (αν και, ας είμαστε ειλικρινείς, και αυτά έχουν τη θέση τους). Αξιοποιήστε πλατφόρμες όπως το Instagram, το Facebook και το TikTok για να συνδεθείτε με το κοινό σας και να προβάλετε τα προϊόντα σας. Συμμετέχετε σε συζητήσεις, και απαντήστε σε σχόλια. Η οικοδόμηση μιας διαδικτυακής κοινότητας ενισχύει την αφοσίωση και διατηρεί το εμπορικό σας σήμα στην πρώτη γραμμή.

Εξυπηρέτηση πελατών: H χρυσή πινελιά. Στον εικονικό κόσμο, η δημιουργία γνήσιων συνδέσεων είναι απαραίτητη. Αντιμετωπίστε κάθε πελάτη με σεβασμό, απαντήστε άμεσα στα ερωτήματα και κάντε το κάτι παραπάνω για την επίλυση των προβλημάτων. Μια θετική εμπειρία πελάτη μεταφράζεται σε θετικές κριτικές, επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και ενίσχυση του brand σας. Να θυμάστε, οι ευχαριστημένοι πελάτες είναι η καλύτερη ομάδα μάρκετινγκ!

Αποστολή και ολοκλήρωση διαδικασίας. Μην ξεχνάτε να συνυπολογίζετε το κόστος και την πολυπλοκότητα της αποστολής των προϊόντων και γενικότερα την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Είτε επιλέξετε να αναλάβετε μόνοι σας τη διαδικασία είτε να την αναθέσετε σε τρίτο πάροχο, βεβαιωθείτε ότι θα είναι αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική έτσι ώστε να αποφύγετε επιπλέον έξοδα που θα ροκανίσουν το κέρδος σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο SoEasy για την Ψηφιακή Παρουσία με τον Παναγιώτη Σοφοκλέους

Δεδομένα: Η αξιόπιστη πυξίδα σας. Αξιοποιήστε τα εργαλεία ανάλυσης για να κατανοήσετε το κοινό σας, να παρακολουθήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου σας και να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μάρκετινγκ που καταβάλλετε. Τα δεδομένα σας βοηθούν να βελτιώσετε τις στρατηγικές σας, να εντοπίσετε τομείς προς βελτίωση και τελικά να βελτιστοποιήσετε την online παρουσία σας για μέγιστο αντίκτυπο.

Μείνετε μπροστά από τις εξελίξεις. Το διαδικτυακό τοπίο εξελίσσεται συνεχώς. Ενημερωθείτε για τις τάσεις του κλάδου, τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Να είστε πρόθυμοι να προσαρμοστείτε και να πειραματιστείτε για να παραμείνετε σχετικοί και ανταγωνιστικοί.

Το ταξίδι ενός διαδικτυακού επιχειρηματία είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ. Αποδεχτείτε  τις προκλήσεις, γιορτάστε τις νίκες και, κυρίως, διασκεδάστε! Με αφοσίωση και λίγη δημιουργικότητα, θα είστε σε καλό δρόμο για να κατακτήσετε τη διαδικτυακή αγορά και να χαράξετε τη δική σας θέση στον ψηφιακό κόσμο.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.