1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: H φωνή της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας γίνεται 71 ετών

Insurance Europe: H φωνή της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας γίνεται 71 ετών

Insurance Europe: H φωνή της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας γίνεται 71 ετών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάθε χρόνο στις 5 Μαρτίου γιορτάζεται η «γέννηση» της Insurance Europe. Φέτος συμπληρώνει 71 έτη! Ιδρύθηκε το 1953 υπό την ηγεσία του M.R. Babboni από την Ιταλία με 18 μέλη και το αρχικό της όνομα ήταν Comité Européen des Assurances με έδρα το Παρίσι.

Οι βασικές αρχές που υπήρχαν τότε συνεχίζονται μέχρι σήμερα: να υποστηρίξει μια ποικιλόμορφη και ακμάζουσα ευρωπαϊκή βιομηχανία, να προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, επενδύοντας παράλληλα στην οικονομία της Ευρώπης.

Αποστολή της Insurance Europe

Αποστολή της Insurance Europe είναι:

  • Να επιστήσει την προσοχή σε θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος για όλους τους ευρωπαίους ασφαλιστές και αντασφαλιστές με βιώσιμο τρόπο.
  • Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους ρόλους των ασφαλιστών και αντασφαλιστών στην παροχή ασφαλιστικής προστασίας και ασφάλειας στην κοινότητα, καθώς και στη συμβολή στην οικονομική μεγέθυνση και ανάπτυξη.
  • Να προωθήσει – ως η εξειδικευμένη και αντιπροσωπευτική φωνή του ασφαλιστικού κλάδου – μια ανταγωνιστική και ανοικτή αγορά προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών καθώς και των εταιρικών πελατών.

Για να το επιτύχει αυτό, η Insurance Europe:

  • Εκπροσωπεί όλους τους ευρωπαίους ασφαλιστές και αντασφαλιστές.
    Η Insurance Europe είναι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων. Μέσω των οργάνων μελών της που αποτελούνται από εθνικές ασφαλιστικές ενώσεις, η Insurance Europe εκπροσωπεί όλους τους τύπους ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των πανευρωπαϊκών εταιρειών, των monoliners, των αλληλασφαλιστικών εταιρειών ή των ΜΜΕ. Η Insurance Europe εκπροσωπεί επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% των συνολικών ευρωπαϊκών εσόδων από ασφάλιστρα.
  • Τοποθετεί τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο εντός των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων ρυθμιστικών πλαισίων.
    Η Insurance Europe είναι η φωνή της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι ένας δίκαιος και αξιόπιστος εταίρος και σημείο επαφής για τα θεσμικά όργανα, τους πολιτικούς και τις εποπτικές αρχές. Παρέχει υπηρεσίες στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς προς όφελος των μελών της. Στη ρυθμιστική διαδικασία, η Insurance Europe αναπτύσσει, προωθεί και υπερασπίζεται θέσεις του κλάδου που υποστηρίζονται από τεχνική έρευνα και τεχνογνωσία. Μέσω του κυβερνητικού λόμπι, των δημόσιων υποθέσεων, των φόρουμ της βιομηχανίας και της διαχείρισης θεμάτων, συμβάλλει στην επίτευξη ενός θετικού πολιτικού, κοινωνικού, επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος.
  • Παρέχει μια πλατφόρμα στα μέλη του.
    Η Insurance Europe παρέχει την υποδομή για την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των μελών. Διαδραματίζει υποστηρικτικό ρόλο σε σχέση με τα μέλη της και παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση σε θέματα που ενδιαφέρουν τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο. Τέλος, προωθεί την εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ΕΕ να παραμείνει στην πορεία για την υλοποίηση του Solvency II, ζητά η ασφαλιστική βιομηχανία

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.