1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Πετυχαίνουν το στόχο του 35% για γυναικεία ηγεσία και συνεχίζουν

Lloyd’s: Πετυχαίνουν το στόχο του 35% για γυναικεία ηγεσία και συνεχίζουν

Lloyd’s: Πετυχαίνουν το στόχο του 35% για γυναικεία ηγεσία και συνεχίζουν
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι Lloyd’s του Λονδίνου έχουν επιτύχει τον βραχυπρόθεσμο στόχο της πλήρωσης του 35% των ηγετικών θέσεων με γυναίκες, αν και λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις στην εμπορική ασφαλιστική αγορά είχαν φτάσει το στόχο, όπως ανέφερε ο οίκος την Τρίτη.

Οι Lloyd’s δήλωσαν ότι πρέπει να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος, αφού μόνο το 45% των διαχειριστών και των μεσιτών βοήθησαν στην προώθηση της ποικιλομορφίας στον συνολικό στόχο της για το τέλος του 2023.

«Ενώ έχουμε επιτύχει τον βραχυπρόθεσμο στόχο μας… και η αγορά συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην εκπροσώπηση διαφορετικών ομάδων, έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε στο πολιτιστικό μας ταξίδι», δήλωσε η Sara Gomez, Chief People Officer των Lloyd’s.

Οι Lloyd’s έθεσαν τον στόχο, αφού το προσωπικό εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση και την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Στην πέμπτη έκθεσή τους για τις πολιτικές και τις πρακτικές αγοράς, οι Lloyd’s ανέφεραν ότι το ποσοστό των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, με βελτιώσεις σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου και εκτελεστικών επιτροπών.

Οι Lloyd’s απασχολούν περίπου 57.000 άτομα σε ασφαλιστικές και μεσιτικές εταιρείες και στοχεύουν στην ισότητα των φύλων έως το 2030. Σύμφωνα με δηλώσεις του οίκου, οι γυναίκες αποτελούν πλέον περισσότερο από το 43% του εργατικού δυναμικού των 57.000 ατόμων και το 46% των νέων προσλήψεων ήταν γυναίκες το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Οι εθνοτικά διαφορετικές προσλήψεις αποτελούσαν το 21% του νέου προσωπικού πέρυσι, αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων, περισσότερο από το 71% των επιχειρήσεων εργάζονταν για να εξαλείψουν την προκατάληψη από τις διαδικασίες πρόσληψης και περισσότερες από τις μισές είχαν πολιτικές και πρακτικές ένταξης, όπως η υποστήριξη της εμμηνόπαυσης, ανέφεραν οι Lloyd’s.

Ο Marcos Alvarez, παγκόσμιος επικεφαλής ασφάλισης της DBRS Morningstar, δήλωσε ότι μένει να δούμε εάν οι Lloyd’s θα τιμωρήσουν τις επιχειρήσεις που απέτυχαν να επιτύχουν τον στόχο του 35% μέχρι το τέλος του 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Lloyd’s του Λονδίνου, John Neal, δήλωσε στο Reuters ότι οι επιχειρήσεις που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σχετικά με την ποικιλομορφία και την ένταξη «δεν μπορούν να συναλλάσσονται στην αγορά».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.