1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η EIOPA ενσωματώνει την κλιματική αλλαγή στην ORSA

Η EIOPA ενσωματώνει την κλιματική αλλαγή στην ORSA

Η EIOPA ενσωματώνει την κλιματική αλλαγή στην ORSA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες 3 Αυγούστου 2022, η Αναπληρώτρια Έφορος Ασφαλίσεων ενημέρωσε τις Ασφαλιστικές Εταιρείες για το καθοδηγητικό σημείωμα που έχει εκδώσει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA).

Το καθοδηγητικό αυτό σημείωμα, που ήταν αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης και πιλοτικής εφαρμογής, αφορά τις εκτιμήσεις σημαντικότητας (materiality) της κλιματικής αλλαγής και τα σενάρια κλιματικής αλλαγής στην Αξιολόγηση Ιδίων Κινδύνων και Φερεγγυότητας (ORSA).

Το έγγραφο αυτό παρέχει μια λεπτομερή και πρακτική βάση για τον τρόπο υλοποίησης των στόχων βιώσιμης χρηματοδότησης, καθώς και παραδείγματα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν τα βήματα για την αξιολόγηση της σημαντικότητας της κλιματικής αλλαγής και να εκτελέσουν σενάρια κλιματικής αλλαγής στην ORSA.

Μπορείτε να δείτε το σημείωμα εδώ.

Σύμφωνα με την EIOPA τα παραδείγματα που περιλαμβάνονται στο έγγραφο αυτό, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους υλοποίησης για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες, λαμβανομένων υπόψη του μεγέθους, την φύση και την πολυπλοκότητα της έκθεσης σε κίνδυνους κλιματικής αλλαγής.

Τέλος στην εγκύκλιο της η κα. Τσαγγάρη προτρέπει τις ασφαλιστικές εταιρείες να λάβουν υπόψη τους το πιο πάνω έγγραφο στη διαδικασία αξιολόγησης ιδίων κινδύνων και φερεγγυότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  EIOPA: Οι προσδοκίες της για την Εποπτεία Ανστασφάλισης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.