1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έλληνας εφοπλιστής σκηνοθέτησε πειρατεία και εμπρησμό για να εισπράξει 77 εκατομμύρια...

Έλληνας εφοπλιστής σκηνοθέτησε πειρατεία και εμπρησμό για να εισπράξει 77 εκατομμύρια λίρες

Έλληνας εφοπλιστής σκηνοθέτησε πειρατεία και εμπρησμό για να εισπράξει 77 εκατομμύρια λίρες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Έλληνας εφοπλιστής σκηνοθέτησε πειρατεία και εμπρησμό στο τάνκερ του με στόχο να εισπράξει 77 εκατομμύρια λίρες από την ασφάλιση του πετρελαιοφόρου, αποφάνθηκε δικαστής του Λονδίνου, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

Το 2011, ο Μάριος Ηλιόπουλος δελέασε τον καπετάνιο και τον Α΄μηχανικό, καθώς και επτά άνδρες του λιμενικού της Υεμένης ώστε να συμμετάσχουν στη σκηνοθετημένη πειρατεία. Ο δικαστής Nigel Teare με την απόφανσή του απορρίπτει το αίτημα της εταιρείας Suez Fortune Investments, μιας εταιρείας που συνδέεται με τον Ηλιόπουλο, για απόδοση αποζημίωσης.

Όπως δήλωσε ο δικαστής, “τα κίνητρα των ενόπλων δεν ήταν να κλέψουν ή να ζητήσουν λίτρα για το σκάφος Brillante Virtuoso ή να διαπράξουν κλοπή σε βάρος του πληρώματος, αλλά να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη να διαπράξει απάτη”. Η ιστορία της καταστροφής του Brillante Virtuoso δεν περιορίζεται εκεί. Ο επιθεωρητής ο οποίος προσελήφθη για να ερευνήσει την υπόθεση δολοφονήθηκε από έναν άγνωστο άνδρα στην Υεμένη κατά τη διάρκεια των ερευνών του.

Την Δευτέρα, ο δικαστής δήλωσε ότι ο Ηλιόπουλος, ο οποίος αγόρασε οκτώ τάνκερ στο διάστημα 2004 – 2008, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του διότι το τάνκερ άρχισε να χάνει χρήματα μετά την κατάρρευση της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών το 2008. “Ο Ηλιόπουλος είχε κίνητρο για την πυρκαγιά, κυρίως, για να αιτηθεί συνολικές απώλειες ύψους περίπου 77 εκατομμυρίων λιρών – αίτημα το οποίο εφόσον δικαιωνόταν θα του έλυνε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή ο ίδιος και οι εταιρείες του”, ανέφερε ο δικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πρώην ασφαλιστικός πράκτορας εξαπάτησε πολίτες και αποκόμισε πάνω από 1 εκατομ. δολάρια

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.