1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η AM Best αναθεωρεί τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου...

Η AM Best αναθεωρεί τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου σε θετικές

Η AM Best αναθεωρεί τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου σε θετικές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο οίκος αξιολόγησης AM Best αναθεώρησε τις προοπτικές του για τον ασφαλιστικό κλάδο της αγοράς του Λονδίνου σε θετικές από σταθερές, λόγω του αναμενόμενου ισχυρού περιβάλλοντος τιμολόγησης για τους περισσότερους επιχειρηματικούς κλάδους που θα στηρίξει την καλή κερδοφορία των ασφαλιστικών εργασιών.

Η AM Best υπογραμμίζει επίσης τη θετική δυναμική των κλάδων excess and surplus (E&S) των ΗΠΑ, καθώς και ένα βελτιωμένο περιβάλλον επιτοκίων που πιθανότατα θα υποστηρίξει μια υγιή επενδυτική απόδοση για τις εταιρείες.

Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να μετριάσουν αυτές τις θετικές προοπτικές περιλαμβάνουν τις μεταβαλλόμενες κλιματικές τάσεις και τους μη διαμορφωμένους κινδύνους που παρουσιάζουν προκλήσεις στη διαχείριση της έκθεσης και ανησυχίες σχετικά με τον κοινωνικό και οικονομικό πληθωρισμό σε ορισμένους επιχειρηματικούς κλάδους.

Αρκετά χρόνια συνεχών αυξήσεων των επιτοκίων στην αγορά του Λονδίνου, με τους περισσότερους σημαντικούς κλάδους επιχειρήσεων να παρουσιάζουν θετική δυναμική, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των επιδόσεων των Συνδικάτων από τους Lloyd’s, έχει υποστηρίξει τη συνεχή βελτίωση των ποσοστών ζημιών από το 2017.

Η σκλήρυνση της αγοράς καθοδηγήθηκε αρχικά από τις εμπορικές και ειδικές ασφαλίσεις, σημειώνει η AM Best, με τις αυξήσεις των τιμών των αντασφαλίσεων να υστερούν. Παρόλο που ο αντασφαλιστικός κλάδος είδε εξαιρετική ενίσχυση στις ανανεώσεις του Ιανουαρίου 2023, ιδίως για τις επιχειρήσεις περιουσίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 και στις αρχές του 2024, η πειθαρχία στην ανάληψη κινδύνων και η επάρκεια των τιμών παρέμειναν ισχυρές, ώστε να υποστηριχθούν τα συνεχιζόμενα ισχυρά υποκείμενα ασφαλιστικά αποτελέσματα. Παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις εξασθένησης των ποσοστών σε ορισμένους κλάδους, ιδίως στις επαγγελματικές ασφαλίσεις, η συνολική επάρκεια των ποσοστών παραμένει ισχυρή, αναφέρει η AM Best.

“Η κερδοφορία των αντασφαλιστών της αγοράς του Λονδίνου είναι πιθανό να ενισχυθεί από τις βελτιωμένες αποδόσεις των επενδύσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, με τα επιτόκια να αναμένεται να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω του επίμονου πληθωρισμού. Παρόλο που οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια το 2024, οι εταιρείες της αγοράς του Λονδίνου θα επωφεληθούν από τις σχετικά υψηλές αποδόσεις των χαρτοφυλακίων σταθερού εισοδήματος, τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες”, εξηγεί η AM Best.

Ο εκσυγχρονισμός και η διαχείριση του κόστους αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την αγορά. Ωστόσο, o μη έγκαιρος εκσυγχρονισμός της αγοράς θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την ελκυστικότητά της.

Επιπλέον, η αγορά του Λονδίνου έχει συνήθως σημαντική έκθεση σε φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και ιστορικά έχει καταβάλει σημαντικό μέρος των ζημιών που προκύπτουν από μεγάλα παγκόσμια γεγονότα. Το κόστος των παγκόσμιων καταστροφών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι δευτερεύοντες κίνδυνοι αντιπροσωπεύουν όλο και πιο σημαντικό μέρος των παγκόσμιων ζημιών.

Η AM Best έχει τις ανησυχίες της σχετικά με το ενδεχόμενο κοινωνικού πληθωρισμού και την αύξηση του κόστους των αποζημιώσεων λόγω της μεταβαλλόμενης κοινωνικής συμπεριφοράς, οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται παρά το γεγονός ότι οι αντασφαλιστές/ασφαλιστικές της αγοράς του Λονδίνου έχουν γίνει όλο και πιο συντηρητικοί και σαφείς στις παραδοχές τιμολόγησης και αποθεματοποίησης εδώ και αρκετά χρόνια. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας αυτού του κινδύνου σημαίνει ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το σημερινό επίπεδο σύνεσης ήταν επαρκές.

“Με τον οικονομικό πληθωρισμό να μετριάζεται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο κίνδυνος των σχετικών λανθασμένων τιμών και της υποεπιβάρυνσης μειώνεται. Ωστόσο, οι (αντ)ασφαλιστές παραμένουν σε επαγρύπνηση, καθώς η πιθανή επιμονή ενός πληθωρισμού υψηλότερου του αναμενόμενου θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο δαπανηρή μακροπρόθεσμα”, κατέληξε η AM Best.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.