1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη

ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη

ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι τιμές των ασφαλίσεων αυτοκινήτου ανεβαίνουν στα ύψη στις ΗΠΑ. Η ασφάλεια αυτοκινήτου γίνεται ολοένα και πιο ακριβή. Το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο για πλήρη κάλυψη (full πακέτο) αυτοκινήτου στις ΗΠΑ ανήλθε σε $2,543 το 2024 — αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη Bankrate.

Παράγοντες όπως μεγαλύτεροι χρόνοι επισκευής και αυξημένο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου οδηγούν σε αυξανόμενες τιμές, σύμφωνα με έκθεση της American Property Casualty Insurance Association.

Επίσης, τα αυτοκίνητα γίνονται ακόμη πιο ακριβά στην επισκευή τους. “Τα τελευταία περίπου 12 μήνες βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου ουσιαστικά όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αυξήσει επιθετικά τα ασφάλιστρα,” δήλωσε ο Stephen Crewdson, senior director του insurance business intelligence στην J.D. Power. “Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα περιβάλλον όπου ο καταναλωτής, ο ασφαλισμένος, ψάχνει για ασφάλεια αυτοκινήτου και ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να βρει μια ασφαλιστική που να του προσφέρει μικρότερο ασφάλιστρο.”

Περίπου 215 εκατομμύρια Αμερικανοί διαθέτουν ασφαλιστήρια αυτοκινήτου και η αγορά αξιολογείται περίπου στα $353 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την IBISWorld.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.