1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Συνολική αύξηση ασφαλίστρων 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2023!

Ελλάδα: Συνολική αύξηση ασφαλίστρων 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2023!

Ελλάδα: Συνολική αύξηση ασφαλίστρων 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2023!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ΕΑΕΕ πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιρειών – μελών της για την περίοδο Ιανουάριο – Μάρτιο 2023. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν άνοδο στις ασφαλίσεις ζωής κατά 3,9% σε σχέση με το ίδιο διάστημα τον προηγούμενο χρόνο, ενώ για των κλάδο κατά των ζημιών παρατηρείται αύξηση της τάξης του 9,9%.

Στην έρευνα, ανταποκρίθηκαν 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 43 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 16 στις ασφαλίσεις Ζωής. Από τις 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις , οι 27 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την μορφή της Ανώνυμης Ασφαλιστικής Εταιρίας2 με τη μορφή του αλληλασφαλιστικού συνεταιρισμού, 15  ως  Υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής και 5 ευρωπαϊκές ασφαλιστικές δραστηριοποιήθηκαν με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πίνακες με τα σχετικά αποτελέσματα:

Για να δείτε ολόκληρη την έρευνα, πατήστε εδώ

Για τα δείτε το σχετικό infographic πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.