1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. EIOPA: Ξεκινά η διαβούλευση για προληπτική αντιμετώπιση κινδύνων βιωσιμότητας

EIOPA: Ξεκινά η διαβούλευση για προληπτική αντιμετώπιση κινδύνων βιωσιμότητας

EIOPA: Ξεκινά η διαβούλευση για προληπτική αντιμετώπιση κινδύνων βιωσιμότητας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) ξεκίνησε σήμερα διαβούλευση σχετικά με την προληπτική αντιμετώπιση των κινδύνων βιωσιμότητας.

Το έγγραφο διαβούλευσης αντιπροσωπεύει τη δεύτερη φάση της σταδιακής προσέγγισης της EIOPA σχετικά με την αναμενόμενη εντολή βάσει της οδηγίας Solvency II, η οποία απαιτεί από την EIOPA να αξιολογήσει εάν η ειδική προληπτική μεταχείριση περιουσιακών στοιχείων ή δραστηριοτήτων που συνδέονται ουσιαστικά με περιβαλλοντικούς ή κοινωνικούς στόχους ή βλάπτει τέτοιους στόχους, θα ήταν δικαιολογημένη. Το 2022, ως πρώτο βήμα, η EIOPA δημοσίευσε το έγγραφο συζήτησης σχετικά με τις μεθοδολογίες και τις πηγές δεδομένων που αποτελούν τη βάση για την ανάλυση σε αυτό το έγγραφο διαβούλευσης.

Οι κίνδυνοι βιωσιμότητας γίνονται όλο και πιο σημαντικοί για τις επενδυτικές και αναδοχικές δραστηριότητες των ασφαλιστών.

Ως εκ τούτου, η ΕIOPA δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το πλαίσιο προληπτικής εποπτείας λαμβάνει επαρκώς υπόψη αυτούς τους κινδύνους με απώτερο στόχο την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η ΕIOPA ακολουθεί μια προσέγγιση βάσει κινδύνου και στοιχείων σε σχέση με την αναμενόμενη εντολή. Το έγγραφο διαβούλευσης αξιολογεί τη δυνατότητα για ειδική προληπτική αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ποια τα αποτελέσματα εφαρμογής του νέου λογιστικού προτύπου ασφάλισης;

Διαδικασία διαβούλευσης

Η EIΟPA καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν σχόλια σχετικά με το έγγραφο διαβούλευσης μέσω της Έρευνας της ΕΕ έως τις 22 Μαρτίου 2024 . Μια ειδική διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με τη διαβούλευση προβλέπεται για τις 7 Φεβρουαρίου 2024, παρέχοντας την ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήματα των ενδιαφερομένων που προκύπτουν από την ανάλυση της ΕIOPA.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.