1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Υγείας
  6. »
  7. Έχω προβλήματα υγείας. Μπορώ να ασφαλιστώ;

Έχω προβλήματα υγείας. Μπορώ να ασφαλιστώ;

Έχω προβλήματα υγείας. Μπορώ να ασφαλιστώ;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένα συχνό ερώτημα που έχουν οι καταναλωτές όταν σκέφτονται να προχωρήσουν σε Ασφάλιση Υγείας και έχουν προβλήματα υγείας, είναι εάν πράγματι μπορούν να ασφαλιστούν και με ποιες προϋποθέσεις.

Όπως τονίσαμε και σε ειδικό άρθρο, είναι πολύ σημαντικό να απαντήσουμε στον ασφαλιστικό μας σύμβουλο τις διάφορες ερωτήσεις που θα μας κάνει για το ιατρικό μας ιστορικό με απόλυτη ειλικρίνεια. Το Ιατρικό Ιστορικό είναι ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο στην ασφάλιση υγείας και η απόκρυψη πληροφοριών μπορεί να καταστήσει το συμβόλαιο μας άκυρο με αποτέλεσμα η ασφαλιστική μας εταιρεία να αρνηθεί την κάλυψη.

Τι γίνεται όμως εάν πράγματι έχω κάποιο ή κάποια προβλήματα υγείας; Εξακολουθώ να μπορώ να ασφαλιστώ; Θα αλλάξουν οι όροι ασφάλισης μου; Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ως γενική αρχή, στην περίπτωση που ο υποψήφιος πελάτης έχει αναφέρει κάποια προυπάρχουσα ή χρόνια ασθένεια, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Οι παράγοντες που συνήθως θα ληφθούν υπόψιν είναι η φύση της ασθένειας, η σοβαρότητα, η τωρινή κατάσταση και διάφορα άλλα ιατρικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Συνήθως η απόφαση μπορεί να είναι:

  • Αποδοχή χωρίς όρους
  • Αποδοχή με χρονικό περιορισμό
  • Πλήρης εξαίρεση της ασθένειας
  • Πλήρης απόρριψη της ασφάλισης

Συμπερασματικά λοιπόν, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δίνουμε την πλήρη εικόνα στον ασφαλιστικό μας σύμβουλο ο οποίος έχει την ευθύνη να υποβάλει το αίτημα μας στην Ασφαλιστική Εταιρεία. Ακολούθως, η ασφαλιστική εταιρεία θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και ανάλογα και με την βιβλιογραφία της κάθε ασθένειας και την πολιτική της θα πάρει την απόφαση. Πολλές φορές οι εταιρείες συνεργάζονται με εξειδικευμένους συμβούλους οι οποίοι έχουν ιατρική κατάρτιση και  είναι σε θέση να αξιολογήσουν τον κίνδυνο της κάθε ασθένειας σε περίπτωση ασφάλισης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.