1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Υγείας
  6. »
  7. Γιατί να επιλέξετε συνασφάλιση ή απαλλαγή στα συμβόλαια υγείας;

Γιατί να επιλέξετε συνασφάλιση ή απαλλαγή στα συμβόλαια υγείας;

Γιατί να επιλέξετε συνασφάλιση ή απαλλαγή στα συμβόλαια υγείας;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα συμβόλαια «Ατυχημάτων και Υγείας» που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα μας μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να διαφέρουν σε ένα βαθμό ανάμεσα τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί όροι που είναι κοινοί και θα τους συναντήσουμε ως επί το πλήστον σε όλα τα συμβόλαια του κλάδου. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε όλα όσα αφορούν τις πιο σημαντικές πρόνοιες του συμβολαίου μας, για να μπορέσουμε να ζητήσουμε συγκεκριμένες διευκρινήσεις από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο ή την ασφαλιστική μας εταιρεία πριν τη σύναψη του συμβολαίου.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι είναι η συνασφάλιση και η απαλλαγή καθώς και τι πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε το είδος και το ύψος που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας μοναδικές ανάγκες.

Τι είναι η συνασφάλιση και τι απαλλαγή;

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα απλά. Τι είναι η συνασφάλιση και τι η απαλλαγή με απλά λόγια;

Η συνασφάλιση αποτελεί από τους σημαντικότερους παράγοντες ενός συμβολαίου ασφάλισης «Ατυχημάτων & Υγείας» και πρέπει να φροντίζουμε πάντα να είμαστε ενημερωμένοι από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο.

Η συνασφάλιση αποτελεί τον όρο εκείνον που λέει ότι ο ασφαλισμένος θα αναλάβει σε περίπτωση απαίτησης την κάλυψη ενός μέρους των εξόδων νοσηλείας με την ασφαλιστική εταιρεία να καλείται να πληρώσει το υπόλοιπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

Η συνασφάλιση είναι ουσιαστικά ένα ποσοστό που αφορά τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας μετά την αφαίρεση της απαλλαγής. Το ποσοστό συνασφάλισης διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία ενώ μπορεί να συναντήσουμε και πακέτα που υπάρχει διαθέσιμη μόνο η επιλογή της απαλλαγής.

Από την άλλη, η απαλλαγή είναι ένα σταθερό ποσό το οποίο ο ασφαλισμένος θα κληθεί να πληρώσει πριν ξεκινήσει η κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρεία. Η απαλλαγή μπορεί να είναι ανά περιστατικό ή ανά έτος ανάλογα με τις επιλογές που δίνει η κάθε εταιρεία.

Γιατί να επιλέξω ποσοστό συνασφάλισης ή απαλλαγή;

Τόσο η συνασφάλιση όσο και η απαλλαγή, αποτελούν δύο εργαλεία που έχει ο ασφαλισμένος στη διάθεση του έτσι ώστε να διαμορφώσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα ικανοποιεί από τη μία της ασφαλιστικές του ανάγκες αλλά και από την άλλη να διαμορφώσει το ασφάλιστρο σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα οικογενειακά έξοδα.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή ή το ποσοστό συνασφάλισης τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ασφάλιστρα που θα πληρώσουμε. Παρ’ όλα αυτά ο ασφαλισμένος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός να επιλέξει τέτοιο ύψος απαλλαγής ή συνασφάλισης που να είναι σε θέση να ανταποκριθεί οικονομικά σε περίπτωση νοσηλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Ειδικότερα στην περίπτωση της συνασφάλισης, θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη την περίπτωση μίας δαπάνης νοσηλείας πολύ υψηλού κόστους ενώ είναι πάντα πιο ασφαλές η επιλογή της απαλλαγής αφού στην περίπτωση αυτή θα γνωρίζουμε από πριν το ακριβές ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί από εμάς σε περίπτωση νοσηλείας.

Σε κάθε περίπτωση η ασφαλιστική μας εταιρεία ή ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος είναι σε θέση να μας συμβουλεύσει για το κατάλληλο ποσό ή ποσοστό απαλλαγής ή συνασφάλισης με βάση τα δικά μας ιδιαίτερα δεδομένα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.