1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων
  6. »
  7. Διακοπή Εργασιών: Μία υποτιμημένη κάλυψη που μπορεί να σώσει μία επιχείρηση!

Διακοπή Εργασιών: Μία υποτιμημένη κάλυψη που μπορεί να σώσει μία επιχείρηση!

Διακοπή Εργασιών: Μία υποτιμημένη κάλυψη που μπορεί να σώσει μία επιχείρηση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με τους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα στο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι επιχειρηματίες περνάνε καθημερινά μέσα από συμπληγάδες για να μπορέσουν να είναι οι επιχειρήσεις τους κερδοφόρες και βιώσιμες.

Τι θα γίνει όμως εάν ένα απρόβλεπτο περιστατικό όπως μία φωτιά, μία πλημμύρα ή μία κυβερνοεπίθεση που είναι επίκαιρη τους τελευταίους μήνες, θέσει την επιχείρηση εκτός λειτουργίας; Πόσες μέρες μπορεί να αντέξει μία επιχείρηση να μην λειτουργεί και να μην παράγει έσοδα;

Νομίζω όλοι γνωρίζουμε μία ή περισσότερες επιχειρήσεις που μέσα στα lockdown λόγω της πανδημίας αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Και μπορεί η πανδημία να ήταν κάτι εντελώς απρόοπτο και να ήταν εξαίρεση σε πολλά ασφαλιστήρια αλλά υπάρχουν σήμερα αμέτρητοι άλλοι κίνδυνοι που απειλούν τις επιχειρήσεις.

Δεν είναι τυχαίο που η διακοπή εργασιών βρίσκεται στη 3η θέση των κινδύνων που ανησυχούν τις επιχειρήσεις σήμερα σύμφωνα με το βαρόμετρο της Allianz.Και το ερώτημα είναι τι λύσεις μπορεί να προσφέρει η ασφάλιση; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να δώσει η Ασφάλιση Διακοπής Εργασιών.

Τι είναι η Ασφάλιση Διακοπής Εργασιών;

Η ασφάλιση για Διακοπή Εργασιών θα αποζημιώσει την ασφαλισμένη επιχείρηση ή τον ελεύθερο επαγγελματία μετά την επέλευση ενός κινδύνου που απείλησε την επιχείρηση και προκάλεσε διακοπή των εργασιών της για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Φανταστείτε απλά μία περιορισμένη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου που προκαλεί ζημιά σε ένα σημαντικό μηχάνημα για την παραγωγική διαδικασία με αποτέλεσμα για συγκεκριμένη περίοδο το εργοστάσιο να αναγκαστεί να παγώσει την παραγωγή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων

Όπως είναι λογικό, πέραν των υλικών ζημιών που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στο παράδειγμα μας, η επιχείρηση είναι αντιμέτωπη με τη μείωση του κύκλου εργασιών της, των πωλήσεων της δηλαδή, λόγο της μείωσης ή της διακοπής της παραγωγής.

Τι πρέπει να ξέρουμε για την κάλυψη αυτή;

Αν και πρόκειται για μία απλή κάλυψη είναι καλό να γνωρίζουμε μερικά δεδομένα που συνήθως ισχύουν για τη συγκεκριμένη ασφάλιση.

  • Η ασφάλιση Διακοπής Εργασιών θα μας καλύψει την Απώλεια Μικτών Κερδών ως αποτέλεσμα της διακοπής των εργασιών συνέπεια συγκεκριμένων κινδύνων.
  • Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η κάλυψη αυτή προσφέρεται ως επιπρόσθετο, προαιρετικό, ωφέλημα στα ασφαλιστήρια πυρός ή τα πολυασφαλιστήρια επιχειρήσεων.
  • Οι κίνδυνοι που καλύπτονται συνήθως είναι αυτοί που καλύπτει γενικότερα το συμβόλαιο μας.
  • Σε ορισμένα συμβόλαια η συγκεκριμένη κάλυψη θα μας αποζημιώσει επιπρόσθετα για δαπάνες που κάναμε για περιορισμό της διακοπής όπως για παράδειγμα η χρήση προσωρινής στέγασης της επιχείρησης μας σε άλλο χώρο.
  • Στα περισσότερα ασφαλιστήρια θα συναντήσουμε εξαιρέσεις που αφορούν διακοπή εργασιών λόγο πολέμου και τρομοκρατικών ενεργειών.

Συμπερασματικά, το γεγονός είναι ότι ένα απρόοπτο γεγονός που προκάλεσε ζημιές σε μία επιχείρηση μπορεί να επιφέρει πολλαπλάσιες συνέπειες από τη ζημιά στα κτήρια και τον εξοπλισμό της εάν δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τις εργασίες της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη,  να έχει την κάλυψη για διακοπή εργασιών έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα της μετά από ένα καταστροφικό περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.