1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Χριστόφορος Αγριδιώτης: «Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής του 2024 έχει αλλάξει αρκετά ως...

Χριστόφορος Αγριδιώτης: «Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής του 2024 έχει αλλάξει αρκετά ως προς τον ρόλο και την εικόνα του»

Χριστόφορος Αγριδιώτης: «Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής του 2024 έχει αλλάξει αρκετά ως προς τον ρόλο και την εικόνα του»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Χριστόφορος Αγριδιώτης δραστηριοποιείται στον Ασφαλιστικό Κλάδο από το 1994 και διευθύνει αυτή τη στιγμή τις εργασίες του δικού του Ασφαλιστικού Γραφείου, της Agridiotis Insurance.

Μιλώντας μαζί του για πολλά και διάφορα, μας λέει σχετικά με τον σύγχρονο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή ότι «ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής του 2024 σε σύγκριση με αυτόν του 1994 όταν ξεκίνησα την καριέρα μου έχει αλλάξει αρκετά ως προς τον ρόλο και ως προς την εικόνα που έχει».

Αναφορικά με την ομάδα του γραφείου του, μας τονίζει ότι όλη η ομάδα έχει ως κύριο σκοπό της, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του γραφείου και την φροντίδα του οράματος που έχουν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο ρόλος του καθενός είναι σημαντικός και η επιτυχία της ομάδας εξαρτάται από όλους το ίδιο, γι’ αυτό δεν διαχωρίζουμε τις θέσεις μας σε διευθυντές και γραφείς ή λειτουργούς. Θεωρούμε ότι όλοι είμαστε συνεργάτες και ότι βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο».

Μέσα από τη συζήτηση μας ο Χριστόφορος κάνει τον απολογισμό του γραφείου του για το 2023, αναλύει τους στόχους της νέας χρονιάς που διανύουμε ενώ μας παρουσιάζει την ομάδα του που από κοινού δουλεύουν για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ακόμα μιλάμε για την τεχνολογία και το πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνεχείς αλλαγές αλλά και τα δεδομένα που διαμορφώνουν τα «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συζήτηση μας.

Πως θα χαρακτηρίζατε το 2023 για την Agridiotis Insurance; Ποια ήταν τα επιτεύγματα σας και πως αξιολογείτε γενικότερα τη χρονιά σε σχέση με τους στόχους που είχατε θέσει;

Το 2023 για την Agridiotis Insurance ήταν σημαδιακό αφού καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έναν στόχο που είχαμε θέσει από το 2019 , όσον αφορά την ανακαίνιση των γραφείων μας.

Έχει ολοκληρωθεί η επέκταση και διαμόρφωση των γραφείων μετατρέποντας και δημιουργώντας όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό περιβάλλον.

Επίσης πετύχαμε τον στόχο που θέσαμε στις αρχές του 2023 όπως διοργανώσουμε ένα σεμινάριο με σκοπό την επίτευξη ομαδικού πνεύματος των συνεργατών των γραφείου μας και να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους. Τον Οκτώβριο , φέραμε στην Κύπρο δύο αξιόλογους ομιλητές και διοργανώσαμε το σεμινάριο  «Ισορροπία μεταξύ υγείας, οικογένειας & εργασίας» το οποίο παρακολούθησαν συνεργάτες, πελάτες και φίλοι.

Οι δύο αυτοί στόχοι που επιτεύχθηκαν θα μας βοηθήσουν να φροντίσουμε το όραμα που έχουμε σαν Agridiotis Insurance: «Να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί μας καλύτερες και να φροντίζουμε τις επιθυμίες τους και τις ανάγκες τους. Μέσα από αυτή τη φροντίδα , να μπορούν και οι ίδιοι να προσηλώνονται στην επίτευξη των δικών τους στόχων και του δικού τους οράματος».

Ποιοι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά που διανύουμε αλλά και τα επόμενα χρόνια;

Έχουμε θέσει 3 βασικούς στόχους για το 2024:

  • Να ενισχύσουμε την ομαδικότητα των συνεργατών μας μέσα από στοχευμένα σεμινάρια και μέσα από πρόγραμμα προσωπικής και ομαδικής ανάπτυξής.
  • Να επικεντρωθούμε στην προώθηση και ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας στους κλάδους περιουσίας και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Να εφαρμόσουμε νέες μεθόδους στην οργάνωση και λειτουργία του γραφείου μέσα από την τεχνολογική ανάπτυξη και αναβάθμιση.

Για τα επόμενα χρόνια ο στόχος μας είναι να καθιερωθούμε ψηλά στην συνείδηση των συναδέλφων, συνεργατών και πελατών και επίσης να  μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε και εκτός Κύπρου σε σχέση με συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσα από κατάλληλες συνεργασίες.

Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε σαν επιχείρηση;

Οι κυριότερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σαν ασφαλιστικό γραφείο είναι κατά την άποψη μου από την μία η τεχνολογική ανάπτυξη και ο βαθμός προσαρμογής μας στα νέα δεδομένα που εμφανίζονται συνεχώς και επίσης η επιτυχία ή όχι να δημιουργηθεί οικονομική σταθερότητα και άνεση ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα συνεχώς αυξανόμενα κόστη λειτουργίας

Μιλήστε μας λίγο για την ομάδα της Agridiotis Insurance. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους για την επιτυχία του γραφείου και ποια είναι η φιλοσοφία σας γενικότερα όσον αφορά την ανάπτυξη των μελών της ομάδας σας;

Η ομάδα της Agridiotis Insurance αποτελείτε από 5 άτομα και ο κάθε ένας έχει διαφορετικά καθήκοντα και αρμοδιότητες.

Εγώ ο Χριστόφορος Αγριδιώτης ξεκίνησα την καριέρα μου το 1994 και είχα την τύχη να εργαστώ δίπλα από τον πατέρα μου και ιδρυτή της Agridiotis Insurance, ο οποίος με δίδαξε τι σημαίνει εργατικότητα, τιμιότητα και το κυριότερο πως να σέβομαι τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί μας. Αυτή τη στιγμή έχω την τύχη να διευθύνω και να συντονίζω τις εργασίες του ασφαλιστικού γραφείου τόσο στον Γενικό κλάδο όσο και στον κλάδο Ζωής και Υγείας. Είμαι κάτοχος του τίτλου A.C.I.I. του Chartered Insurance Institute of London

Η Ευρούλα η οποία εργάζεται από το 1988, έχει την ευθύνη του λογιστηρίου και της διαχείρισης των ασφαλειών πέραν από τον κλάδο οχημάτων, δηλαδή του κλάδου περιουσίας, ευθύνης, ατυχημάτων κλπ. Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού ΠΒΑΚ.

Ο Κωνσταντίνος εργάζεται από το 2008 και έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης του κλάδου οχημάτων. Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού ΠΒΑΚ.

Ο Ανδρέας εργάζεται από το 2015 και είναι υπεύθυνος για τις εξωτερικές εργασίες και έλεγχο υπολοίπων πελατών. Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού ΠΒΑΚ.

Η Ηλιάδα εργάζεται από το 2020 και ασχολείται με την διεκπεραίωση γραφειακών εργασιών και οργάνωσης.

Όλη η ομάδα έχει ως κύριο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και τη φροντίδα του οράματος που έχουμε σαν ασφαλιστικό γραφείο. Ο ρόλος του καθενός είναι σημαντικός και η επιτυχία της ομάδας εξαρτάται από όλους το ίδιο, γι’ αυτό δεν διαχωρίζουμε τις θέσεις μας σε διευθυντές και γραφείς ή λειτουργούς. Θεωρούμε ότι όλοι είμαστε συνεργάτες και ότι βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο.

Για να επιτευχθεί το πιο πάνω και για να έχουμε ομαδικό πνεύμα, χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση και κυρίως προσωπική και ομαδική ανάπτυξη. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε άνθρωποι με ξεχωριστές δυνάμεις και αδυναμίες, με ξεχωριστή προσωπικότητα, με ξεχωριστές ικανότητες και ότι δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα να είμαστε και να λειτουργούμε το ίδιο καλά. Με βάση τα πιο πάνω, εφαρμόσαμε ένα πλάνο που ξεκίνησε από το 2020 και αφορά την προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση και που θα ενισχυθεί από το 2024 όσον αφορά την ομαδική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Πώς προσεγγίζεται γενικότερα τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη διαδικασία πώλησης ενός ασφαλιστικού προϊόντος; Πώς επηρεάζουν τα «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων;

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής του 2024 σε σύγκριση με αυτόν του 1994 όταν ξεκίνησα την καριέρα μου έχει αλλάξει αρκετά ως προς τον ρόλο και ως προς την εικόνα που έχει.

Θεωρώ ότι σήμερα ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι πιο καταρτισμένος , έχει την ευκαιρία καλύτερης και πιο ποιοτικής εκπαίδευσης και ενεργεί μέσα σε επαγγελματικά πλαίσια. Σίγουρα ο ρόλος του στη διαδικασία πώλησης ενός ασφαλιστικού προϊόντος είναι αρκετά σημαντικός αφού είναι αυτός που θα έχει άμεση επαφή με τον πελάτη,  θα αναλύσει τις ασφαλιστικές του ανάγκες και αφού θα γίνει η ανάλογη μελέτη, τότε θα προτείνει το σωστό ασφαλιστικό πλάνο για να λύσει τις ανάγκες του αυτές.

Από την άλλη πλευρά ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, έχει να αντιμετωπίσει ως ανταγωνισμό, τα τραπεζικά ιδρύματα τα οποία λόγω της θέσης τους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές και μετά από την παραχώρηση δανείων πιέζουν τους λήπτες όπως συνάψουν ασφαλιστήρια συμβόλαια μαζί τους. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους των διαμεσολαβητών στο κομμάτι της ενημέρωσης των καταναλωτών για το δικαίωμα που έχουν να επιλέξουν οι ίδιοι με ποια ασφαλιστική εταιρεία και με ποιον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή θα συνεργαστούν. Έχουμε προβεί και σε καταγγελίες στον έφορο ασφαλιστικών εταιρειών όταν διαπιστώναμε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα χρησιμοποιούσαν πιεστικά και αθέμιτα μέσα για να κερδίσουν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον ανταγωνισμό των διαδικτυακών πωλήσεων , όπου προσπαθούν με κύριο γνώμονα τα φθηνότερα ασφάλιστρα να προσεγγίσουν τους πελάτες και να τους πείσουν να ασφαλιστούν μαζί τους. Αυτός ο τρόπος πώλησης έχει κερδίσει ένα μερίδιο αγοράς και ειδικά τα πρώτα χρόνια εμφάνισης τέτοιων δικτύων πώλησης , έχουν επηρεαστεί οι πωλήσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους ότι η ύπαρξη αυτού του δικτύου πώλησης στο τέλος της ημέρας μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι και μέσα από αυτό να αναδεικνύουμε καλύτερα τον σημαντικό ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι πελάτες να γνωρίζουν και να έχουν επαφή με έναν άνθρωπο , τον δικό τους άνθρωπο, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που θα τον χρειαστούν.

Πως αξιοποιείτε σήμερα την τεχνολογία και ποιοι οι σχεδιασμοί σας για το μέλλον;

Σε σχέση με την τεχνολογία , εμείς σαν Agridiotis Insurance , αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη της συνεχούς αναβάθμισης και εξέλιξης.

Στόχος μας για το 2024 είναι να αναπτύξουμε νέες μεθόδους επικοινωνίας με τους πελάτες και κυρίως όσον αφορά την ενημέρωσή τους είτε για ανανεώσεις συμβολαίων, είτε για την εξέλιξη των απαιτήσεών τους ή ακόμη και για τα υπόλοιπά τους.

Η παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα για καλύτερη ενημέρωση των πελατών μας και η δυνατότητα της χρήσης των κινητών τηλεφώνων για να εξυπηρετούνται οι πελάτες θα είναι μία συνεχής πρόκληση για μας.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνολογική ανάπτυξη που έχει και η κάθε ασφαλιστική εταιρεία που συνεργαζόμαστε αφού η κάθε μία έχει την δική της φιλοσοφία και τις δικές της διαδικασίες.

Ποιες αλλαγές εντοπίζετε εσείς στις συμπεριφορές και τις συνήθειες των καταναλωτών και πως πρέπει να προσαρμοστεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

Τα τελευταία γεγονότα που βίωσε η ανθρωπότητα με την πανδημία , τους πρόσφατους πολέμους και την συνεπακόλουθη οικονομική κρίση, έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των καταναλωτών. Ιεραρχούν τις ανάγκες τους και διενεργούν αγορές οι οποίες είναι απαραίτητες για αυτούς. Στην προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους , προσπαθούν να βρίσκουν οικονομικές λύσεις και πολλές φορές αγνοώντας το θέμα ποιότητας είτε όσον αφορά υλικά αγαθά είτε όσον αφορά υπηρεσίες.

Συνάμα εκτός από τα πιο πάνω, ο καταναλωτής του 2024, λόγω της μεγάλης τεχνολογικής ανάπτυξης, άρχισε να χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές συσκευές ως μέσο για να διενεργεί αγορές και ακόμη πωλήσεις. Μπορεί τώρα πολύ εύκολα , χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα ή κάποιο γραφείο υπηρεσιών, να αγοράζει αυτό που χρειάζεται.

Σαν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές , θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη νέα τάση, δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε και ανάλογα θα πρέπει να προσαρμοστούμε με αυτή ώστε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Είναι σημαντικό να μπορούν οι πελάτες να μας βρίσκουν εκεί που ψάχνουν για να αγοράσουν. Άρα χρειάζεται προσαρμογή εκ μέρους μας και να μην φοβόμαστε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας.

Την περασμένη χρονιά διοργανώσατε μία διαφορετική εκδήλωση για τους συνεργάτες και τους πελάτες σας. Πείτε μας λίγα λόγια για το σεμινάριο αυτό και εάν υπάρχουν σχεδιασμοί για κάτι αντίστοιχο τη φετινή χρονιά. 

Τον Οκτώβριο του 2023 πραγματοποιήσαμε στις Πλάτρες ένα διαφορετικό σεμινάριο με θέμα την Ισορροπία μεταξύ υγείας, οικογένειας και εργασίας.

Θεωρούμε ότι η ανάγκη καλής υγείας τόσο σωματικής όσο και ψυχικής και ο ρόλος που παίζει στην αρμονία που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος σε σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό, την σχέση του μέσα στην οικογένεια και την σχέση του στον εργασιακό χώρο, είναι αρκετά σημαντική.

Όπως έχω ήδη αναφερθεί , σαν Agridiotis Insurance έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και κατ’ επέκταση δημιουργίας ομαδικού πνεύματος και προσπάθειας να διατηρούμε ισορροπία στην ζωή μας.

Φέραμε δύο εξαίρετους ομιλητές που διαμένουν στην Σουηδία, τον Φώτη Γεωργιάδη και την Βαλέρια Σελλά οι οποίοι εξειδικεύονται στα θέματα προσωπικής ανάπτυξης και του ολιστικού τρόπου απόκτησης και διατήρησης της καλής υγείας.

Μας τίμησαν και μας στήριξαν με την παρουσία τους, συνεργάτες του γραφείου, πελάτες και άλλοι φίλοι. Δώσαμε το μήνυμα ότι σαν ασφαλιστικό γραφείο φροντίζουμε τους συνεργάτες μας και προσφέρουμε στους πελάτες μας την αίσθηση ασφάλειας και προστασίας.

Σίγουρα αφού έγινε η αρχή κατά το 2023 , είμαστε σε θέση να οργανώσουμε και την φετινή χρονιά παρόμοιας  φύσης σεμινάριο, συνεχίζοντας έτσι να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας και σε αυτούς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.