1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  6. »
  7. BDEO: Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για προασφαλιστικό έλεγχο οχημάτων και φροντίδα ατυχήματος

BDEO: Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για προασφαλιστικό έλεγχο οχημάτων και φροντίδα ατυχήματος

BDEO: Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για προασφαλιστικό έλεγχο οχημάτων και φροντίδα ατυχήματος
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Bdeo ιδρύθηκε το 2017 στην Ισπανία και από τότε έχει εδραιωθεί στον ασφαλιστικό κλάδο με παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης καθώς και το Μεξικό. Στην Κύπρο η Bdeo αντιπροσωπεύεται από την Lambros Papasavvas & Co LTD και χρησιμοποιείται ήδη καθημερινά από μεγάλες ασφαλίστηκες εταιρείες της χωράς.

Τα προϊόντα Bdeo προσφέρουν υπηρεσίες χρησιμοποιώντας την μέθοδο SaaS (Software as a Service), και έτσι υπάρχει πρόσβαση μέσω του διαδικτύου από οποιοδήποτε υπολογιστή ή άλλη συσκευή χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση.

Πέραν των λύσεων που παρουσιάζονται στην συνέχεια υπάρχουν δυνατότητες προσαρμογής της πλατφόρμας Bdeo για τις ανάγκες της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς και δυνατότητα και υποστήριξη για ενοποίηση των υφιστάμενων συστημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών με την πλατφόρμα Bdeo.

Προασφαλιστικός έλεγχος οχημάτων και φροντίδα ατυχήματος.

Εκμεταλλευόμενο την χρήση της τεχνίτης νοημοσύνης στην λήψη φωτογραφιών (Visual Intelligence), το λογισμικό Bdeo έχει την δυνατότητα για διεκπεραίωσης προ-ασφαλιστικών ελέγχων των οχημάτων “Visual Intelligence Inspection” ή την αυτοματοποίηση της φροντίδας ατυχήματος “Visual Intelligence for Claims”.

Το προϊόν “Visual Intelligence Inspection” χρησιμοποιεί τεχνίτη νοημοσύνη όπου αξιολογεί τις υπάρχουσες ζημίες των οχημάτων μέχρι το τελευταίο Pixel. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει τον τύπο, την τοποθεσία, την σοβαρότητα και την έκταση της ζημιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Κατά την διαδικασία, ο πελάτης λαμβάνει ένα SMS όπου περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο. Πατώντας στον σύνδεσμο ξεκινά η διαδικασία προασφαλιστικου ελέγχου. Το λογισμικό καθοδηγεί τον πελάτη με απλά βήματα για την διεκπεραίωση της διαδικασίας που περιλαμβάνει λήψη περίπου 7 φωτογραφιών (ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει η κάθε ασφαλιστική). Περιλαμβάνονται φωτογραφιες του οδομέτρου του οχήματος, του αριθμού πλαισίου και της κάθε πλευράς του οχήματος.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η ασφαλιστική λαμβάνει την αναφορά του προασφαλιστικου ελέγχου όπου τυχών ζημίες των οχημάτων εντοπίζονται από τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης. Στην αναφορά περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία όπως η μάρκα και το μοντέλο του οχήματος τα οποία αναγνωρίζονται αυτόματα από τον αριθμό πλαισίου του οχήματος, τοποθεσία διεκπεραίωσης ελέγχου και αλλά. Περιλαμβάνεται επίσης έλεγχος του ανεμοθώρακα του οχήματος.

Για την αυτοματοποίηση της φροντίδας ατυχήματος “Visual Intelligence for Claims”, το λογισμικό τροποποιείται ανάλογα για να ζητά φωτογραφιες των ζημιών του ατυχήματος, γραπτή δήλωση και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία ζητήσει η ασφαλιστική.

Απομακρυσμένη εκτίμηση ζημιών οχημάτων

Το εξειδικευμένο εργαλείο βιντεοκλήσης του λογισμικού Bdeo επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία του εκτιμητή με το συνεργείο. Οι συνομιλίες και οποιεσδήποτε συμφωνίες γίνουν μεταξύ του εκτιμητή και του συνεργείου καταγράφονται. Επίσης είναι δυνατή η επισήμανση ζημιών πάνω στο βίντεο κατά την διάρκεια της βιντεοκλήσης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών κατά την διαδικασία. Η αναφορά της βιντεοκλήσης αρχειοθετείται στον φάκελο της εκτίμησης του οχήματος μαζί με οποιαδήποτε αρχεία βίντεο και φωτογραφιών παρθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων
Κινητό τηλέφωνο τεχνίτη στο συνεργείο (επισήμανση ζημιάς)
Κινητό τηλέφωνο τεχνίτη στο συνεργείο (ειδοποίηση λήψης φωτογραφίας)

Η διαδικασία αυτή προσφέρει αμεσότητα στην επιθεώρηση της ζημιάς ενός οχήματος από το γραφείο του εκτιμητή σε οποιοδήποτε συνεργείο επιδιόρθωσης οχημάτων με πλήρη διαφάνεια. Ο εκτιμητής και η ασφαλιστική εταιρεία εξοικονομούν έξοδα διακίνησης του εκτιμητή αλλά και αμεσότητα και στα πιο απομακρυσμένα συνεργεία. Για περισσότερες πληροφορίες και παρουσίαση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Lambros Papasavvas & Co LTD.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.