1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Αυτοκινήτου
  6. »
  7. Κάλυψη Ανεμοθώρακα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Κάλυψη Ανεμοθώρακα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Κάλυψη Ανεμοθώρακα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μία από τις πιο συνηθισμένες καλύψεις που θα συναντήσουμε σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου είναι η «Κάλυψη Ανεμοθώρακα» ή αλλιώς «Θραύση Κρυστάλλων».

Η συγκεκριμένη κάλυψη παρότι αφορά το ίδιο το ασφαλισμένο όχημα, προσφέρεται σε αρκετές περιπτώσεις ως μέρος των Έναντι Τρίτων συμβολαίων και καλύπτει το σπάσιμο του ανεμοθώρακα ή των παραθύρων του ασφαλισμένου οχήματος εφόσον δεν υπάρχει ζημιά σε άλλο μέρος του οχήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία τυχαία ζημιά στον ανεμοθώρακα η οποία δεν προήλθε από κάποιο ατύχημα. Το πιο συνηθισμένο περιστατικό που θα χρειαστεί η κάλυψη αυτή είναι να ραγίσει ο ανεμοθώρακας από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από το μπροστινό όχημα.

Τι να προσέξετε

Το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το όριο τις κάλυψης που η εταιρεία σας προσφέρει για αντικατάσταση/επιδιόρθωση του ανεμοθώρακα ή των παραθύρων του οχήματος σας μετά από ζημιά. Συνήθως στα συμβόλαια έναντι τρίτων η κάλυψη περιορίζετε σε ένα ποσό γύρω στα 250-350 ευρώ με τον πελάτη σε κάποιες περιπτώσεις να έχει την επιλογή να το αυξήσει.

Το ποσό αυτό φυσικά διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία αλλά και μεταξύ των διαφόρων πλάνων που προσφέρει η κάθε εταιρεία. Ως επί το πλείστων, στα πιο περιεκτικά συμβόλαια τους οι εταιρείες προσφέρουν είτε μεγαλύτερο ποσό κάλυψης είτε και απεριόριστη κάλυψη για τον ανεμοθώρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη κάλυψη δεν έχει συνήθως πρώτο αφαιρετέο ποσό άρα δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε εσείς κάτι εκτός και εάν το κόστος της αντικατάστασης είναι μεγαλύτερο του ποσού κάλυψης σας.

Αύξηση Ασφαλίστρου και Έκπτωση μη Υποβολής Απαίτησης

Ακόμη κάτι σημαντικό όσον αφορά την «Κάλυψη Ανεμοθώρακα» είναι ότι η υποβολή απαίτησης και η αποζημιώση κάτω από την κάλυψη αυτή, δεν θα επιφέρει κάποιο επασφάλιστρο στο συμβόλαιο σας άρα δεν θα αυξηθεί το ασφάλιστρο σας στην επόμενη ανανέωση.

Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τέτοιες απαιτήσεις δεν καταγράφονται συνήθως στο ιστορικό σας και δεν θα επηρεάσουν πιθανές εκπτώσεις που απολαμβάνεται λόγο Μη Υποβολής Απαιτήσεων.

Εξαιρέσεις

Όσον αφορά τις εξαιρέσεις θα πρέπει να προσέξετε και να διευκρινίσετε αν εξαιρούνται συγκεκριμένα σημεία του οχήματος όπως τα πλαϊνά καθρεφτάκια καθώς και της γυάλινης οροφής αν υπάρχει.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.