1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ασφάλιση, μια «κούζα» που πάει αρκετές φορές στη βρύση, αλλά μία...

Ασφάλιση, μια «κούζα» που πάει αρκετές φορές στη βρύση, αλλά μία θα σπάσει!!

Ασφάλιση, μια «κούζα» που πάει αρκετές φορές στη βρύση, αλλά μία θα σπάσει!!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Του Σωτήρη Παύλου (Λαούτάρη)*

Σε πολλές πτυχές της ζωής μας έτυχε να ακούσουμε φράσεις όπως «Εγώ είμαι άτρωτος», «Εγώ δεν παθαίνω τίποτα», «Έχει ο Θεός» και διαφορά άλλα.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ενδεχομένως, όλοι μας να είμαστε γνώστες περιπτώσεών που το «ασφαλές» ανατράπηκε, φέρνοντας τα πάνω-κάτω, είτε στην προσωπική μας ζωή είτε στην επαγγελματική μας πορεία. Ενδεχομένως, κάποιοι από μας αναλύοντας τα γεγονότα, να καθίσανε σε μία γωνιά, κάνοντας την δική τους αυτοκριτική και χαμηλοφώνως, όχι γιατί ντρέπονταν ή γιατί δεν θελήσαν να ακούσουν οι άλλοι, ομολόγησαν πως η ζωή είναι απρόβλεπτη και αρκεί μόνο μια «κακιά» στιγμή για να ανατραπούν τα πάντα.

Ιδιωτική ασφάλιση λοιπόν, μια Ιστορία όπου από μελέτες Ιστορικών σημειώθηκε τεκμηριωμένα για πρώτη φορά στον κώδικα Χαμουραμπί το 1750 π.Χ  όπου τότε ο έμπορος που λάμβανε δάνειο θα έπαιρνε αποζημίωση σε περίπτωση που το εμπόρευμα δεν φτάσει στο προορισμό του στην ώρα του ή έχει χαλάσει ή ακόμα και αν έχει κλαπεί. Στην αρχαία Ελλάδα βρίσκουμε την θέσπιση του πρώτου ασφαλιστικού Νόμου τον  6ο αιώνα π.Χ με τον νόμο του Σόλωνα. Ενώ στην Κύπρο τον 5ο αιώνα π.Χ. εμφανίστηκε το πρώτο νοσοκομειακό πρόγραμμα όπου με την συμφωνία του βασιλιά Ιδαλίου και του γιατρού Ονάσιλλου, όπου οι τραυματίες σε μάχη θα τύγχαναν περίθαλψης.

Μετά από αυτή την μικρή ιστορική ανασκόπηση ερχόμαστε στο σήμερα. Ένα σήμερα που ως λαός και ως κουλτούρα βλέπουμε καλός ή κακός το τώρα αγνοώντας το αύριο καθώς επίσης και το μέλλον μας είτε αυτό αφορά Υγεία, είτε αυτό αφορά Συνταξιοδοτικό Προγραμματισμό είτε ακόμα την ίδια μας την ζωή.

Εν κατακλείδι, ας μεριμνήσουμε όλοι μας και να φροντίσουμε ώστε η «κούζα»,  να μη σπάσει αλλά και αν σπάσει το νερό θα φτάσει στον προορισμό του. Ελάτε χθες σε επαφή με κάποιο επαγγελματία Ασφαλιστικό Σύμβουλο. Μιλήστε για τους προβληματισμούς σας και ανάλογα με το οικονομικό σας προφίλ να βρείτε μαζί τις λύσεις. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι όταν το νερό δεν φτάσει στον προορισμό του.

*Ασφαλιστικός Σύμβολος

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.