1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ασφάλεια Ταξιδιού: Επιβάρυνση ή αναγκαιότητα;

Ασφάλεια Ταξιδιού: Επιβάρυνση ή αναγκαιότητα;

Ασφάλεια Ταξιδιού: Επιβάρυνση ή αναγκαιότητα;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

H ταξιδιωτική ασφάλιση παρέχει τα πρόσθετα οφέλη της ευρύτερης κάλυψης όσο λείπετε από την πατρίδα σας!

Καθώς εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και τα σχέδιά μας για ξεκούραση μέσω ενός ταξιδιού πλησιάζουν προς υλοποίηση, καλό θα ήταν να δούμε και μία λύση η οποία θα αφαιρέσει κάθε έγνοια από το υποσυνείδητό μας. Στο κάτω-κάτω σκοπός των διακοπών είναι η χαλάρωση και απόλυτη ηρεμία!

Μία συνήθεια την οποία όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν δεδομένη κάθε φορά που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους αλλά όχι εμείς οι Κύπριοι, είναι η ασφάλιση ταξιδιού. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο λάθος, το οποίο μπορεί να μας φορτώσει άγχος και να κάνει τις διακοπές μας πολύπλοκες ενώ δεν πρέπει να είναι.

Ο σκοπός της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να καλύψει έκτακτες δαπάνες ή ζημιές εάν κάτι απροσδόκητο προκύψει όταν βρισκόμαστε εκτός της χώρας μας σε διακοπές ή σε επαγγελματικό ταξίδι. Τα οφέλη καλύπτουν δαπάνες που ενδέχεται να επιβαρυνθούμε εκτός της χώρας μας. Η ασφάλιση αυτή θα καλύψει επείγουσα ιατρική περίθαλψη, ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, απώλεια ή κλοπή αποσκευών, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων ή και την προσωπική αστική ευθύνη. Η κάλυψη της αστικής ευθύνης προστατεύει τον ασφαλισμένο, αλλά και τα προστατευόμενα μέλη (της οικογένειάς) του, από σωματικές βλάβες και απώλεια ζωής που θα προκαλέσουν σε τρίτους καθώς και τις υλικές ζημιές σε περιουσία/πράγματα ή ζώα ιδιοκτησίας τρίτων.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι συνήθως μια σταθερή, βραχυπρόθεσμη ασφάλιση που καλύπτει εσάς και τα υπάρχοντά σας σε ένα συγκεκριμένο ταξίδι. Μπορείτε να αγοράσετε κάλυψη για μεμονωμένα ταξίδια ή να λάβετε ετήσια πολιτική πολλαπλών ταξιδιών εάν ταξιδεύετε συχνά. Θα υπάρχουν διαφορές στην τιμή ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, το χρονικό διάστημα που ταξιδεύετε και συχνά την ηλικία σας και τα όρια κάλυψης για κάθε ασφαλιστικό όφελος. Για παράδειγμα, μεταξύ 1 και 10 εκατομμυρίων ευρώ για επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Εξασφάλιση

Σε αντίθεση με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, η ταξιδιωτική ασφάλιση παρέχει τα πρόσθετα οφέλη της ευρύτερης κάλυψης όσο λείπετε από την πατρίδα σας. Ανάλογα με το πακέτο που επιλέξατε, καλύπτεστε όταν συμβαίνει κάτι απροσδόκητο σε εσάς ή στα υπάρχοντά σας, εάν το ταξίδι σας διακοπεί ή ακόμα και αν χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας προτού ξεκινήσει.

Είτε έχετε ήδη ασφάλεια είτε όχι, ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία τα οποία είναι καλό να μελετήσετε πριν ολοκληρώσετε την αγορά ενός συμβολαίου:

  • Πόσο συχνά ταξιδεύω; Μπορεί να είναι φθηνότερο να λάβετε μια ετήσια ταξιδιωτική πολιτική πολλαπλών ταξιδιών εάν ταξιδεύετε δύο ή περισσότερες φορές το χρόνο.
  • Έχω μια προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση ή χρόνια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει την ασφάλισή μου; Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις προϋποθέσεις που καλύπτονται δωρεάν (εάν υπάρχουν) από τον ασφαλιστικό παροχέα και να συμμορφώνεστε πλήρως με τους όρους και τις προυποθέσεις του συμβολαίου.
  • Πού πηγαίνω και τι θα κάνω; Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι οι προγραμματισμένες σας δραστηριότητες όπως ορειβασία, κωπηλασία ή άλλα extreme sports καλύπτονται από την ταξιδιωτική σας ασφάλιση, καθώς μπορεί να θεωρηθούν ως υψηλότερου κινδύνου και επιπλέον κόστους ή να εξαιρεθούν.
  • Θα με καλύψει το συμβόλαιό μου για τα έξοδα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αρρωστήσω ή πάθω ατύχημα; Θα με στηρίξει μια Γραμμή Βοήθειας 24 ωρών και θα με βοηθήσει να επιστρέψω στη χώρα μου;
  • Ποιο είναι το κόστος των διακοπών μου και τι μεταφέρω στις αποσκευές μου; Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θέλετε να προστατευθείτε από τον κίνδυνο ακύρωσης ταξιδιού και εάν θα συμπεριλάβετε την κάλυψη Αποσκευών στην Ταξιδιωτική σας Ασφάλιση.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι υποχρεωτική από κάποιες χώρες για να σας επιτρέψουν να μπείτε στην επικράτειά τους. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να κατανοήσουμε την σπουδαιότητά της. Εσείς απλώς διαλέξετε, με τον ασφαλιστή σας το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας οικογενειακές και οικονομικές προτεραιότητες.

Ανδρέας Δημητρίου

Ασφαλιστής

Founder & CEO, AKD Insurance Ltd

andreas@akdinsurance.eu

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.